HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

ST3: Ritme

Posted by v.v. Stedum on September 13, 2021 at 5:45 AM

Even weer in het ritme komen. Niet alleen binnen de lijnen, dat gaat zeker nog een tijdje duren. Maar dat er na een wedstrijd ook weer een verslagje wordt verwacht, dat was even weer wennen. Dus een beetje aan de late kant (op moment van schrijven staat het weekend weer voor de deur), maar onze belevenissen tijdens en na onze allereerste (beker)wedstrijd van het seizoen '21-'22 willen we u niet onthouden.

Dat was lang geleden zeg. Een aantal gezichten lieten zich zo af en toe op de training zien. Nou ja training, partijtje om daarna aan het bier te gaan. Maar het voelde heerlijk om, onder een heerlijk nazomer zonnetje op de fiets te stappen richting Steem. En eindelijk weer alle voetbalvrienden te zien. Want het was al zo'n jaar geleden dat we de wedstrijdspanning, kleedkamerhumor en kratje bier na de wedstrijd hadden meegemaakt. Een jaar. Het voelde eigenlijk nog veel langer. Want ondanks dat de zaterdagmiddagen in het winkelcentrum, pretpark of zwembad ook best gezellig waren, tegen een zaterdagmiddag op het voetbalveld kan niks op.

Helaas waren een aantal spelers verhinderd deze middag, maar het deed me goed om vooral de oude rotten weer te zien. Waar de meeste mensen na hun 60e langzaamaan beginnen na te denken over een aanleunwoning, hebben wij er een paar tussen lopen die gewoon weer even komen voetballen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat een respect heb ik voor deze kerels. Een jaar geen wedstrijd, trainen was lange tijd zelfs niet mogelijk. Ik zag al enorm tegen de zondagmorgen op, wat moesten deze mannen dan wel niet?

Op transfergebied is er niet zo heel veel gebeurd, maar toch heeft het technisch duo Hovius/Nieborg een aantal mutaties moeten doorvoeren. Hans Noorman besloot het geel-zwart niet langer aan te trekken en dus moesten we de transfermarkt op. Gert Hovenga krijgt nu de tijd om zich op te trainen en zodoende pogen ons niveau te bereiken. Welkom Gert, ik zal proberen je een beetje te sparen in de komende verslagen. Verder heeft zaakwaarnemer De Sturler verzocht om Sebastiaan v.d. Berg weer toe te laten aan de groepsapp. Sebastiaan heeft ons team eerder vertegenwoordigd, maar gaf er op den duur snel weer de brui aan. Hopelijk gaat hij nu onze geel-zwarte plunje nu wat langer dragen. Het gerucht gaat dat we Siebrand dit jaar niet veel gaan zien omdat zijn vrouw ook voetbalt en er niemand op de kinderen kan passen. Die emancipatie was al niet meer tegen te houden, maar dit gaat verdorie wel erg ver. Hoe durft ze? Siebrand is van ons. Gelukkig heeft Hovius aangeboden om de kinderen in de dug out te vermaken en te voorzien van limonade met snoep. Tot zeer binnenkort dus Sieb. Je kunt altijd nog de banden van de caravan van pa en moe Dijkema lek steken, waardoor hun weekendje weg toch geen doorgang kan vinden en er toch nog een oppas is.

Eigenlijk was alles al snel weer als vanouds. Verzamelen bij de kantine, sjokkend naar de tribune om daar om te kleden. Bard gooit de muziek aan met direct wat nieuwe hits. Iemand verdeelt de shirts door de rugnummers één voor één op te noemen, de smeerseltjes zijn waarschijnlijk al over de datum en sommige voetbaltassen bevatten nog etenswaren die beter niet meer genuttigd konden worden. Een warming-up die niet al te uitgebreid plaatsvindt, voordat arbiter, voorzitter en tevens boer P.B. Slager het veld betreedt met twee grensrechtervlaggen. Hovius, pas net de kleedkamer uit, roept iedereen nog even bij zich voor de opstelling. Een tactisch praatje is dit keer niet nodig, alleen het advies om, na een jaar stilstand, vooral wat rustig aan te beginnen. Maar ondanks onze hoge gemiddelde leeftijd is van een rustig begin geen sprake.

Noordpool 3, de tegenstander van vandaag, had er al 2 oefenwedstrijden op zitten. Het leek er op dat deze ploeg wel lekker mee wilde voetballen en er ontstond direct een aantrekkelijk potje. Ik wil eigenlijk niet te veel uitwijden over de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, want dat was eigenlijk bijzaak en het schakelprogramma op ESPN begint nu. Ik voer het schrijftempo dus even iets op. We kunnen concluderen dat er conditioneel nog wel wat winst valt te behalen, we weten elkaar nog aardig te vinden binnen de lijnen en als we het gehele seizoen zo effectief zijn als deze middag, dan kon het wel weer eens een mooi seizoen worden. Er volgden werkelijk een aantal prachtige doelpunten van Andries, Ferdi en gastspeler Johan (en eentje van de gasten mocht er ook zijn) en uiteindelijk wonnen we deze bekerwedstrijd met 7-2. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, de volgende bekerronde bereiken. Maar goed, het scheelt weer een zaterdagje winkelen met de vrouw.

Na afloop betrad het vlaggenschip van onze v.v. het veld om aan te treden tegen Mamio. Slechte herinneringen aan die tegenstander (duik maar even in de archiven van de verslagen, dat scheelt uitleg). De zon was er lekker bij, het strand bij de kantine lag er uitnodigend bij en dus was een prachtige derde helft het gevolg. Het bier vloeide rijkelijk, er werd gelachen, gezongen en op den duur zelfs gedanst. Genieten was het. Op zo'n moment denk je dan aan Siebrand. Ik mis hem.

Morgen geen wedstrijd. Dat is dan wel weer balen. Mogen we weer voor het echie, is de wedstrijd uitgesteld omdat beide ploegen wat krap in de spelers zitten. In het ritme komen duurt dus nog wat langer. We melden ons wel weer wanneer er weer wat te melden is. Maak er een mooi seizoen van met z'n allen bij ons mooie cluppie. Hurrie up! Stedum hup!

 

Categories: None