HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

KNVB: seniorencompetities in amateurvoetbal niet hervat

Posted by v.v. Stedum on

De seniorencompetities (categorie A) in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB besloten naar aanleiding van de laatste maatregelen van het kabinet met betrekking tot de coronacrisis.

 

De A-categorie bestaat uit de standaardelftallen van de clubs in de tweede divisie tot en met de vijfde klasse. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties nog open.


 

Geen promotie en degradatie

Het besluit van de KNVB houdt in dat er dit seizoen geen promotie en degradatie zal plaatsvinden. De indeling van het seizoen 2021/2022 gebeurt op basis van de indeling van het huidige seizoen.

 

De KNVB liet onlangs al weten dat het weekeinde van 10, 11 april als uiterste startdatum voor een vervolg van de seniorencompetities werd gehanteerd. In dat geval zouden de standaardelftallen wel een minimale voorbereidingsperiode met trainen zonder beperkingen moeten hebben.

 

Volgens de bond zou trainen zonder beperking in dat geval vanaf 10 maart mogelijk moeten zijn. Het kabinet heeft de beperkingen echter verlengd tot 16 maart. Daardoor vervalt de mogelijkheid om de competities te hervatten en bijvoorbeeld de eerste competitiehelft in een klasse uit te spelen.


 

De voetbalbond wil nu verder met de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dat kan echter pas als het kabinet dat toestaat.

Categories: None