HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

Wederom een overwinning voor Stedum!

Posted by v.v. Stedum on February 17, 2020 at 12:20 AM

STEDUM- Het eerste elftal heeft afgelopen zaterdag wederom de volle drie punten gepakt. In moeizame wedstrijd wonnen de Stedumers uiteindelijk wel verdiend. De Stedumers kwamen twee maal vroeg in de wedstrijd op achterstand maar wonnen uiteindelijke met 4-2 van DIO Groningen. Zo pakken de Stedumers in acht dagen tijd meer punten als in de gehele eerste seizoenshelft.

Stedum trainer Robert Benes kon weer een beroep doen op spits Matthijs Colstee. Daartegen zat Yannick v.d. Berg niet bij de selectie vanwege knieklachten. Ook Tillema was weer hersteld van zijn bovenbeen blessure.

Opstelling Stedum:

Zijlema; Tillema, Hofman, Spijk, Sevenhuijsen; Slager, Ypey, Dijkema, Spitsbaard; Van Zanten en Colstee.

Bank: Bansberg, Brandsma en Smit.


Stedum begon erg moeizaam aan de wedstrijd en kwam vanwege eigen balverlies al snel op achterstand. Colstee liet niet veel later zijn kwaliteiten zien door met een knappe uithaal in de verre hoek de gelijkmaker te noteren. Een minuut later keek Stedum wederom tegen een achterstand aan. De spits van DIO kon tussen drie verdedigers vrij gemakkelijk de 1-2 binnen knikken.

 

Hierna herpakte Stedum zich wat en creëerde enkele mogelijkheden om de gelijkmaker te noteren. Na 27 minuten kwam Stedum op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie tussen Tillema en Dijkema belande de bal bij de kilometer vreter Slager. Slager haalde de achterlijn en gaf de bal keurig voor waarbij de verdediger van DIO Groningen de bal helemaal verkeerd raakte en zijn eigen doelman kansloos liet: 2-2!

Stedum kreeg nog wel enkele goede kansen om nog voor rust op voorsprong te komen, maar ook DIO Groningen bleef in de counter gevaarlijk.

 

Na rust was het spel van beide ploegen wederom wat onrustig en wisten geen van beide ploegen het spel naar zich toe te trekken. DIO Groningen was uit een corner nog dichtbij de 2-3, maar de gevaarlijke spits van DIO knikte de bal op het deklat. Kort hierna kwam Stedum voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De goed ingevallen Bansberg gaf de bal goed voor op Colstee, die vanuit een moeilijke hoek de bal over de al liggende doelman heen stifte: 2-3!

Enkele minuten later besliste Spitsbaard de wedstrijd door vanuit de hoekschop goed gebruik te maken van de harde wind en de bal in één keer prachtig in de verre hoek te schieten: 2-4!

 

Zo hebben de Stedumers een goed vervolg gegeven op de overwinning van vorige week tegen Warffum (1-3) en kan de selectie hier weer vertrouwen uit tanken. De aankomende twee week zijn de Stedumers vrij.

De eerst volgende wedstrijd is op 7 maart tegen VVK in Groningen. Hopelijk tot dan!

 

Categories: None