HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

Toendra of kunstgras of vakantie: Stedum 3 dendert door

Posted by v.v. Stedum on February 3, 2020 at 5:00 AM

Tja..op woensdag gaat de app af. Het is onze leider Pieter Hovius die het gebruikelijke bericht rond stuurt: ‘Boys a.s. zaterdag thuis tegen Gorecht, aanvang half drie, aanwezig kwart voor 2, afzeggen voor donderdagavond half tien’. Dit laatste is de tijd dat alle leiders van de elftallen om tafel gaan zitten om te bekijken of alle teams kunnen ballen op zaterdag. Ja en dat ik ‘tja’ zeg komt door de afmelding van onze ‘vliegende reporter’ waardoor de druk weer voor een verslag bij mij komt te liggen en aan onze Marcel kan ik echt niet tippen. Onze Mulder had bedacht om na 2 zware wedstrijden een weekend weg te gaan om zijn zware benen even rust te geven. Ik had zelfs voorgesteld om hem notities toe te spelen en dat hij het verslag zou schrijven waarop de mededeling kwam:’gewoon aflasten’. Dat deze vliegende reporter grote bekendheid kent, bleek even later wel. Hij is een weekendje weg en komt zelfs dan in het NOS-journaal voor. Maar dat Marcel het over aflasten had kwam ook door de afwezigheid van meerdere coryfeeën. Zo waren de Goodolds Dick en Dick er niet. Eerst genoemde zat op een scooter in Tenerife en de 2e had de laatste tijd zoveel gegeven dat hij niet fit was. Verder zat Hergen nog te genieten van de Apres Ski en bleek Klaas Willem de griep te hebben. En onze Sebastiaan moest klussen. Maar gelukkig was Siebrand na een weekendje weg weer beschikbaar en was ook de van een griep herstelde Ferdi weer aanwezig en wist Alfons zich in de gelukkige omstandigheid dat zijn zoon in sneltreinvaart zijn B-diploma had gehaald en het hierdoor toch op tijd kon redden.

 

Maar ja dan waren er nog maar steeds 11 spelers. Op die bewuste donderdagavond liet de technische staf van het 2e weten dat ze maar 8 spelers hadden en zo kon het gebeuren dat het 2e niet ging afreizen naar koploper Aduard waardoor het 3e gesteund werd door spelers van het 2e en zelfs Wolter van Zanten mee ging omdat hij van de trainer van het 1e te horen had gekregen dat ze genoeg hadden. Van Zanten junior heeft namelijk een grote truck en had de afgelopen tijd in de bietencampagne gezeten waardoor hij tijdelijk niet beschikbaar was voor de hoofdmacht. Echter hij had nog niet getraind maar was wel beschikbaar voor het 1e maar kennelijk was dat niet nodig en zo kon hij ritme opdoen bij het derde.

 

En zo kon het zijn dat we zaterdag 1 februari alweer de 3e wedstrijd van 2020 gingen spelen tegen Gorecht. Deze jongens spelen altijd hun thuiswedstrijden op kunstgras en kunnen dan de bal goed naar elkaar over spelen. Ook Stedum heeft zo’n ploeg en in de heenwedstrijd had Stedum het tikkie takkie daar ook laten zien waar het dan ook in mum van tijd op 2-5 stond. Maar door een domme kaart kwamen de mannen uit Haren toen nog terug tot 4-5. Stedum was dus voor vandaag gewaarschuwd.

 

De mannen van Gorecht zagen tot hun verschrikking een veld dat op een Toendra leek en gaven al aan dat dit pas hun 1e wedstrijd was. Stedum liet zich echter niet van de wijs brengen en liet in de 1e helft zien dat het niet uit maakt of er op kunstgras of op een Toendra gespeeld moet worden. Met mooie aanvallen van voet tot voet liet Stedum schitterend voetbal zien op het slechte veld. Er werd dan ook gerust met een 4-0 stand waarbij de beide spitsen Andries en Siebrand elk kaar beide een keer bedienden met de eindpass en dus ook een doelpunt scoorden. Verder wist diezelfde Siebrand ook nog een assist te geven op Hans die hierop schitterend binnen schoot. En de ruststand werd bepaald door Bard Dekker die als voorstopper ineens voorin te vinden was en een prima bal van Bas kreeg.

 

In de rust werd er gefilosofeerd over de wissels. Clown en Joe gaven al aan graag na 10 minuten er uit te willen waarbij gekscherend al werd gezegd dat Joe dan net zoals vorige week maar even met zijn kruin moest scoren. In elk geval gingen Bas en Andries er uit

 

en kwamen Wolter en Juan erin. In de 2e helft ging de Stedum trein vrolijk door alleen liep het allemaal wel iets minder geolied. Dit zal mede debet zijn geweest aan de tussenstand. Immers het kratje bier dat Opa bij een overwinning beloofd had was in principe al binnen. Al vrij snel werd de stand naar 5-0 getild en was het Siebrand die uit een voorzet van Hans de 6-0 binnen knikte. Hierna diende zich de al 2 genoemde wissels zich aan. Hierdoor volgden er wat omzettingen en met de 6-0 stand op het bord werd er ook niet echt meer super gevoetbald waardoor de mannen uit Haren ook wat aanvallende activiteiten konden ontplooien. Even leek het er ook op dat de hatelijke ‘nul’ voor Gorecht zou verdwijnen van het scorebord maar de paal stond succes in de weg. Boelie zou later zeggen: ‘was deze er dan maar in gegaan i.p.v. in de laatste minuut’. Immers na nog 2 keer gescoord te hebben vond Stedum het allemaal wel best met een 8-0 stand en liet het middenveld veel lopen waardoor de verdediging er alleen voor stond. Hierdoor kreeg de spits van Gorecht in de laatste minuut alle gelegenheid om de hoek uit te kiezen en hoorden we op het veld een ‘GVD’. Want een keeper wil altijd immers graag de ‘0’ en daar baalde onze Boelie dus van. Gelukkig was dit leed al snel vergeten onder het genot van een lekker flesje HJ. Alleen was het kratje niet van Opa zoals beloofd maar was onze oud-doelman Harry Opa voor en stelde die een kratje beschikbaar. Ofwel het kratje van Opa staat nog op het menu. Dus of Stedum nu op kunstgras of toendra speelt, de trein dendert door en de jury heeft een nieuw cijfer voor Stedum 3: 36 points.

 

Uw reporter

Categories: None