HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

Tylko konkurencja w klasie piwnicznej.

Posted by v.v. Stedum on January 30, 2020 at 5:40 AM

Het was 25 januari. De tweede competitiewedstrijd na de winterstop (kun je dat nog zo noemen?) stond al weer op het programma. Op een voor ons vreemd tijdstip. Normaliter wordt om half drie afgetrapt, nu moest dat anderhalf uur eerder gebeuren. En als je op vrijdagavond lekker geborreld hebt met collega’s merk je dat je nu op een leeftijd bent dat je dat beter iets kunt minderen in het vervolg. Zware benen waren het resultaat en dat ook nog eens op een zwaar veld.

 

Vandaag wederom een onbekende tegenstander. Werd vorige week gespeeld tegen Glimmen, de nummer 3 van de ranglijst, nu kwam nummer 2 op bezoek: Meedhuizen 2. De runner-up dus. En als we nagaan dat Glimmen een wel erg sterke ploeg had, dan zou Meedhuizen dus nog sterker kunnen zijn. We waren gewaarschuwd.

 

Zoals gebruikelijk even wat research over de tegenstander en hun afkomst. Meedhuizen ligt in een van de laagstgelegen delen van Groningen. Vroeger lag Meedhuizen in een moerassig gebied te midden van drie meren: het Midhuister- of Meedhuizermeer, het Kleine of Farmsumermeer en het Proostmeer. Het Proostmeer, ik vind dat een mooie naam. Maar als we vooraf hadden geweten dat Mijhoezers uit een moerassig gebied komen, dan was de wedstrijd wellicht verplaatst naar een iets zonniger periode. Het veld begint namelijk steeds meer op moeras te lijken met al dat regenwater van de laatste tijd.

 

De bewoners van Meedhuizen moeten al vrij stel met wateroverlast te kampen hebben gehad. Ze concentreerden hun akkerland in (mogelijk omwalde) escomplexen met smalle percelen dicht bij het dorp. De typerende verkaveling bij de Essenweg is pas recentelijk verdwenen. Mogelijk heeft men ook de dorpskern opgehoogd tot er een wierde ontstond, dat moet ons bekend in de oren klinken als dorp op zelfs een dubbele wierde. Deze wierde zou eind negentiende eeuw weer deels zijn afgegraven, toen de wateroverlast sterk was verminderd en de handel in vruchtbare wierdegrond opkwam. Ik zou zeggen, dat is een onderzoekje waard. Want als dorp op een dubbele wierde zou de grond heel wat geld op kunnen leveren. Ik stel voor dat onze voorzitter binnenkort begint met afgraven van de Hoofdstraat.

 

Dan nu even naar de kleedkamerverhalen van deze editie. Uiteraard de gebruikelijke begroetingen, de smeerseltjes en iemand die heeft zitten kleien op het toilet. Maar ook weer de harde muziek die vanaf de playlist van Dekker wordt afgespeeld op ons gezamenlijk aangeschafte geluidssysteem. De meest uiteenlopende nummers worden gedraaid, om iedereen maar tevreden te houden. Maar opeens werd gevraagd of de muziek even uit kon. KW stond op en hij zij dat hij even iets wilde vertellen. Op zulke momenten slaat de angst even toe. Wat zal hij te vertellen hebben? Gaat het gezin Tilma verhuizen naar de andere kant van Nederland? Is hij benaderd door de hoofdtrainer om definitief aan te sluiten bij het eerste? Gaat hij wellicht in transitie? Bij gebrek aan een dameselftal zouden we hem dan definitief uit ons midden kwijt zijn. Maar nee, het was goed nieuws. KW wilde even met ons delen dat hij gaat zorgen dat de Belastingdienst er weer helemaal bovenop komt. Als een ware Superman zal hij binnenkort de Kempkensberg in Groningen betreden om te zorgen dat de toeslagen nu wél bij de juiste gezinnen gaan terechtkomen. Maar dat zal dan wel met slaperige oogjes gaan gebeuren waarschijnlijk. Want de productie op het veld blijft ook dit seizoen weer een beetje achterwege, thuis weet KW als geen ander te scoren. KW heeft weer doeltreffend uitgehaald en dat betekent: er komt weer een mini KW. Een luid applaus was het vervolg.

 

Het is vandaag al donderdag, dat wil zeggen door tijdgebrek was het er nog niet van gekomen om een verslag te maken. Dus daarom nu even kort naar de wedstrijd. Geen appje van Boelie dit keer, dus ik hoef met niemand rekening te houden.

 

Meedhuizen bleek vooral een hardwerkende ploeg te zijn met twee Poolse buffels voorin. Ik dacht eerst dat het Meedhuizer dialect wel erg vreemd was. Maar het bleek dus om Pools te gaan. Wel lastig als de tegenstander in het Pools communiceert, want je hebt geen idee welke tactische zaken onderling worden besproken. En vanaf het moment dat onze voorzitter en tevens scheidsrechter het in de gaten kreeg, leek het alsof we in de Champions League terecht waren gekomen. De arbiter, normaal communicerend in het Gronings danwel Nederlands met Gronings accent, begon in het Engels te communiceren. “Are you ok?” “You have to play football!” “Don’t search him!” “This time I see it thru the fingers.” Het was wachten op nog mooiere uitspraken op momenten dat men om een vrije trap ging vragen. “Make that the cat wise” of dat PB ze even wilde wijzen op een geweldige actie van onze spits: “Hey przyjacielu (Pools voor vriend), that’s from another cookie he?” Maar helaas bleef dit uit.

 

Het niveau was deze middag niet om naar huis te schrijven. De publieke belangstelling was, doordat het eerste elftal na ons moest spelen, zo hoog dat we de verwachtingen niet waar konden maken. Opa miste een strafschop (werd na afloop goed gemaakt met een kratje bier) en enkele kansen werden niet benut. De rust werd met een 1-0 voorsprong bereikt door dat KW scoorde. Waarschijnlijk was er een last van zijn schouders gevallen toen de test positief bleek en hij zijn partner had bezwangerd. Hopen dat hij het net nu weer wat vaker gaat vinden. Rust!

 

Hovius vroeg wie wilde wisselen. Het was koud, vochtig weer. En dan verwacht je een handje vol vrijwilligers. Maar nee, niemand wilde er uit. Het zegt iets over de gedrevenheid. En dus moest de kleine generaal keuzes maken, wat hem lukte.

 

De tweede helft kende wederom een aantal goede mogelijkheden om de trekker definitief over te halen. Want ondanks dat Boelie een wel erg makkelijke middag beleefde tussen de palen, lag het gevaar voor een Poolse counter op de loer. En dus kwam het goed uit dat de 2-0 viel. Een scherp aangesneden hoekschop belandde op het hoofd van libero Joe, hij hoefde niets meer te doen, want de bal eindigde tegen de touwen.

 

Dat Meedhuizen nog terug kwam tot 2-1 was voor de statistieken. Het scorebord tikte minuut 90 aan en dat was het signaal voor de arbiter: “We make er an end aan.”

 

And here are the points from the jury: Stedum 3, 33 points.

 

Categories: None