HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

Stedum het Zandvoort van het hoge noorden, oliebollen, cafeïne, de sliding van Sik en een luier voor Boelie.

Posted by v.v. Stedum on January 22, 2020 at 6:45 AM

De opwarming van de aarde heeft soms positieve kanten, maar niet in alle gevallen. Dat de zomers lekker warm zijn en je niet meer verplicht bent om naar het buitenland te gaan voor een zonvakantie is natuurlijk hartstikke mooi. Tegenwoordig kunnen we allemaal als Joe de zomer doorbrengen op Terschelling in plaats van oorden als Mallorca en Ibiza. Tegenwoordig kunnen we de pokkel zelfs in eigen land verbranden. Maar dat we het tegenwoordig allemaal zo warm hebben heeft ook zo z’n nadelen. Want de oliebollen zitten nog in het verteringsproces en we moeten al weer voor het echie de wei in. De oliebollen smaakten de afgelopen jaarwisseling echter prima, want niemand minder dan Ubbo himself verkocht heerlijke oliebollen in Steem. En dat was wederom wel een ritje Ten Boer-Stedum waard. Al jaren zijn de oliebollen niet onderhevig aan prijsstijgingen. Tien voor vijf euro. Waar vind je dat nog?

Maar goed, donderdagavond een appje van Hovius: zaterdag definitief ballen. Het bleef op één reactie na stil in de groepsapp. “Heb je een l te veel getypt?” Laten we zeggen dat we nog niet heel enthousiast waren om al weer aan te moeten treden. En dan direct ook nog eens tegen een behoorlijke tegenstander. Tenminste, gezien de ranglijst. Glimmen 4 was nieuw voor ons, ook wel eens leuk natuurlijk. Maar dat zij eerder dit seizoen af hadden gezegd was nu dus de oorzaak dat we op 18 januari (!!!) al weer aan de bak moesten.

 

Bij het betreden van het sportpark leek het veld best goed bespeelbaar. ’s Ochtends dacht ik nog: laat die regen nog maar even doorspoelen, dat zal Heike wel een verstandige beslissing nemen. Wellicht beïnvloed door de heren Hovius/Nieborg die zouden zeggen “Laten we het er maar uit gooien.” Helaas, het verlossende bericht kwam niet en dus werd de reis naar Stedum ingezet. Eenmaal aangekomen een vertrouwd gezicht, een begroeting namens te technische staf. Even de tas in de kleedkamer zetten en wat bleek? Dijk en invalspeler Bas Berntsen zaten al in de kleren. Blijkbaar waren er toch spelers die er wél zin in hadden.

 

Nog even snel een kop koffie scoren in de kantine dacht ik. Maar het hele team van de tegenstander dacht hetzelfde. Met als gevolg dat Johann helemaal in de stress was omdat de koffie op was. Hij zag blijkbaar mijn gehaaste gezicht en besloot de nog lopende koffiemachine te onderbreken en schonk een kop koffie voor me in. Dat de kleur koffie niet veranderde na het eerste kuipje koffiemelk zei genoeg. Dus nog maar een kuipje er bij in en richting kleedkamer. Allemachtig, de koffie was zo sterk dat het vanmiddag wel goed moest komen met mijn eigen prestaties. Want koffie is gezond. In dit geval met een record aan cafeïne, een stof die een boost kan geven aan je stemming, je stofwisseling en je mentale en fysieke prestaties. Uit studies is ook gebleken dat het veilig is voor de meeste mensen, mits het in kleine tot matige hoeveelheden wordt genuttigd. Een hoge dosis cafeïne kan echter onplezierige en zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben. Uit onderzoek blijkt dat het vooral van je genen afhangt of je er goed tegen kunt. Sommigen kunnen veel meer cafeïne hebben dan anderen zonder enig negatief effect . Sterker nog, mensen die niet aan cafeïne gewend zijn kunnen soms al symptomen ervaren na het nuttigen van een hoeveelheid die als matig wordt beschouwd. En dus was het maar afwachten of we de omgang met cafeïne terug zouden zien in het veld. Ik denk dat de meesten van ons beter met cafeïne om kunnen gaan dan met alcohol, dus had goede hoop. Wanneer de alcoholische versnaperingen weer een bepaalde limiet hebben bereikt valt het zeker te merken, de laatste tijd zeker op de donderdagavonden. Want het is wel heel opvallend dat de groepsapp op donderdagavond rond tienen volstroomt met seksueel getinte plaatjes en filmpjes, waarbij je moet zorgen dat één van de kinderen je telefoon de volgende ochtend niet te pakken krijgt. Terwijl ik thuis op de bank zit denk ik: Het is weer gezellig in de kantine.

 

Een selectie van 16 spelers, hoe was het mogelijk? Eén twijfelgeval: Clown. Last van de hamstring. Ik dacht zal wel gebeurd zijn tijdens een sprintje richting de bar op de nieuwjaarsreceptie. Maar het was nog het gevolg van de zware uitwedstrijd tegen de Fivel. Dat het zo’n zware wedstrijd was dat we de gevolgen daar nu nog van zouden ondervinden had niemand gedacht. Maar Clown rende even twee keer heen en weer en concludeerde dat het goed zat: hij kon starten. En dus was het afwachten wie nog meer in de basis kon beginnen. Want 5 spelers op de bank, ik kan me niet heugen dat het eerder is gebeurd. Hovius liep als een kleine generaal over het veld en riep een aantal spelers ter overleg bij hem. En zo werden de posities nauwkeurig ingevuld met als gevolg een ijzersterke bank met zwaargewichten Teddy, Dekker, Berntsen, Dijkema en Hovius zelf uiteraard. Maar laatstgenoemde had al besloten alleen in uiterste nood binnen de lijnen te komen.

 

Het veld leek een beetje op het strand van Zandvoort. Niet ideaal natuurlijk, maar voor de gasten uit Glimmen wellicht herkenbaar. Want die zullen wel wat vaker op een strandvakantie gaan sinds Gaston daar de koffertjes kwam uitdelen. De temperaturen zijn niet te vergelijken, maar Stedum kun je met al haar prachtige kenmerken natuurlijk wel vergelijken met oorden als Rio de Janeiro, Hawaii of de Seychellen. Waarom nog ver weg gaan terwijl je ook naar Stedum kunt gaan? Het zou een enorme boost geven aan de plaatselijke ondernemers. Wellicht kunnen we Jan Lalkens weer zo ver krijgen om de supermarkt open te gooien. Misschien kan Textielhuis Ekens nieuw leven ingeblazen worden, de verkoop van bikini’s en wellicht boerkini’s zal stormlopen. Er zou voor Rijwiel en Brommerhandel Ettema vast wel een nieuwe uitbater te vinden zijn die de fietsverhuur weer nieuw leven in wil blazen. Fietstochten langs plekjes als Westeremden, Zeerijp en Loppersum zouden ook daar voor de middenstand een boost geven. De groentewinkel van Piet en Oktje Slager zal weer als vanouds floreren door verkoop van groente en fruit van eigen Stedumer bodem en Bakkerij Kruidhof, welke dichtbij het huidige voetbalveld gevestigd was, kan zorgdragen voor de ontbijt- en lunchbuffetjes. Maar het aller- allerbelangrijkste, waar ook menig Stedumer zelf nog iets aan heeft: de heropening van café t oude Raedhuys. Met in het weekend op de bovenzaal disco met Session Kolibri. Wellicht kunnen we Chris Knoop weer zover krijgen om achter de knoppen plaatst te laten nemen. Eerst de derde helft vanuit de voetbalkantine om vervolgens tussen het feestgedruis van de toeristen plaats te nemen. Stedum, het Renesse van de provincie Groningen.

 

Dan is het nu tijd voor een korte terugkoppeling over het duel met Glimmen 4. Want het gebruikelijke appje van Boelie is reeds binnen met de vraag of ik niet wil vergeten te benoemen dat Jan Sik met een uitermate belangrijke sliding de 3-2 van de gasten wist te voorkomen en daarmee ook voorkwam dat Glimmen nog enige hoop kreeg op een goed resultaat. Dit mocht namelijk niet ontbreken in het verslag had hij met scheidsrechter Slager tijdens de derde helft besproken. Dus bij deze. Glimmen bleek een zeer lastige tegenstander te zijn, zeker met een erg sterke nummer 2 centraal op het middenveld. Onderzoek heeft uitgewezen dat betrokken speler in een verleden uit kwam voor het vlaggenschip van Oranje Nassau. Afbouwen bij Glimmen zeg maar.

We kwamen op voorsprong door een uitermate mooi stiftje van Andries om vervolgens de voorsprong weer weg te geven, toen de Glimmer aanvaller slim wegdraaide bij onze verdediging. Even daarvoor verzuimde Andries zijn tweede van de middag te maken. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand.

 

De tweede helft werd met een aantal frisse krachten tegemoet gegaan. Clown, Joe en D. Dijk trokken hun trainingspak aan. Met daarover nog een aantal jasjes. Voor hen kwamen Siebrand, Bard en Hergen binnen de lijnen. Een aantal verschuivingen binnen het team qua positie, de thee achter de kiezen en daar gingen we weer. Glimmen kwam om te winnen en er ontstond een aantrekkelijk duel waar de gasten zekere niet de mindere waren. We werden veelvuldig onder druk gezet en dus kwam het wel goed uit dat Hans de 2-1 scoorde met een bekeken afstandsschot. Andries gaf ons nog wat meer lucht door de 3-1 te scoren na goed voorbereidend werk van Siebrand. En dus de sliding van Sik waar reeds aan gememoreerd is. Maar het hoogtepunt was een ingelaste korte pauze, omdat twee Stedumers met een blessure even bij moesten komen. Dit was hét moment voor keeper De Sturler en tweederde van het arbitrale trio om de blaas te gaan legen. Dat Boelie moest pissen was ons niet vreemd, dat gebeurt wel vaker. Maar dat ook de scheids het veld verlaat om tegen een boom aan te gaan pissen had ik nog niet eerder meegemaakt. Spanning of een zwakke blaas? Ze worden allemaal ook wat ouder natuurlijk. Niet voor niets komen de reclames op tv voorbij dat ook mannen kunnen lijden aan urineverlies. Het wordt trouwens wel tijd dat deze reclames overdag niet meer zichtbaar zijn, want als je zoon van 4 n.a.v. een reclame vraagt wat vaginale schimmel is sta je even met je bek vol tanden. Ik zal kijken of we in ieder geval voor Boelie een luier kunnen gaan regelen voor het geval het spel een plaspauze niet toe staat.

 

We wonnen met 3-1. Tien gespeeld, dertig punten. Niks meer aan doen.

 

Geen jarige dit keer, dus er was even paniek over de aanwezigheid van een kratje bier in de kleedkamer. Deze paniek duurde nog geen twee minuten alvorens Clown behendig de welverdiende flesjes begon uit te delen. Ik hoop u allen a.s. zaterdag te zien, aangezien wij de voorwedstrijd spelen van het eerste elftal. Runner-up Meedhuizen 2 komt op bezoek, waarna ons eigen vlaggenschip de degens gaat kruizen met het Ezinge van trainer Leendert Nieborg, voor ons geen onbekende. Tot dan!

 

 

Categories: None