HOME OF FOOTBALL 

  v.v. Stedum
Sportpark v.v. Stedum
Bedumerweg 6

9921 PL Stedum

Tel. : (0596) 551670
  

Nieuws van v.v. Stedum

Een lastig verslag

Posted by v.v. Stedum on November 28, 2019 at 1:25 AM

Dit wordt een lastig verslag. Nog nooit was het schrijven van een verslag zo lastig. Gebeurde er dan niets noemenswaardig tijdens de wedstrijd? Was het een bloedeloze 0-0? Maakte Boelie dit keer geen blunder? Struikelde Opa niet over zijn eigen benen? Ik heb geen idee, want ik was er niet bij. En dan moet er toch een verslag gemaakt worden, werd mij verzocht.

 

Zoals bekend wordt op woensdagavond de welbekende app door Hovius gestuurd: Boys, a.s. zaterdag thuis tegen NEC Delfzijl. Aanvang 13.00 uur, aanwezig kwart over 12. Afzeggen voor donderdagavond half 10. Grtn Pieter. En vervolgens stromen de reacties binnen met gelukkig de meeste spelers die aangeven aanwezig te zullen zijn. Helaas moest ik verstek laten gaan. Donderdagochtend bericht van Boelie: Jammer dat je er niet bij bent. Ik geef wel wat door van de wedstrijd en dan mag jij er wat van bouwen. En nu is het al woensdag en heb ik nog helemaal geen tijd gehad om er wat moois van te bouwen. Maar wat zou er ook in moeten komen staan? Want smeuïge verhalen vanuit de kleedkamer kan ik dit niet melden. De opstelling kan ik ook niet melden, want ik heb geen idee wie waar stond.

 

Toch weet ik wel waar de wedstrijd mee vooraf werd gegaan. Stilte. Een minuut stilte. Een aantal dagen eerder hadden we namelijk te horen gekregen dar erelid Sibolt Hovenga was overleden. Een voetbalman in hart en nieren, iemand die veel voor de club heeft betekend. Voetbal was zijn leven. Iedereen heeft wel iets met hem meegemaakt. De één wat meer dan de ander. De één kan een boek over hem schrijven, de ander een hele reeks boeken. De afgelopen jaren werd hij al gemist op het sportveld door zijn verblijf in Ten Boer. Het welbekende praatje waar hij ’s middags als scheidsrechter naar toe moest, het biertje in de kantine vergezeld met één van zijn moppen. Zo maar weer wat dingen die in me op komen. Vaak was het lachen, maar ik kan me ook nog een moment herinneren die we wat minder leuk vonden. We waren lekker aan het trainen op het hoofdveld toen Sibolt het sportpark op kwam fietsen. Hij schreeuwde ons wat toe, maar niemand begreep wat hij bedoelde. Tot ineens de verlichting uit ging. Het bleek dat het de hoofdtrainer verboden was om die avond op het veld te trainen i.v.m. de slechte gesteldheid. En dus zette Sibolt de schakelaar om en nam de sleutel van de meterkast mee naar huis. De training was ten einde. Het typeerde Sibolt, zoals we hem ook als scheidsrechter kenden: rechtlijnig.

 

De laatste keer dat we hem daar zagen was de zaterdag dat we tegen Omlandia speelden, een paar weken terug. Terwijl wij na de thee weer richting speelveld liepen, zagen we Geke met Sibolt het sportpark net weer verlaten. Hij was nog vrij regelmatig op het voetbalveld van Omlandia om zijn geliefde spelletje toch nog te kunnen bewonderen.

 

Een grote delegatie van ons team was afgelopen maandag aanwezig bij de uitvaart om Sibolt de laatste eer te bewijzen. Ook daar bleek maar weer hoe belangrijk voetbal in zijn leven was. Namens het hele derde elftal veel sterkte voor Geke, Marten, Gert en overige familieleden.

 

Dan nu even de wedstrijd. De statistieken zijn uw aangeboden door Boelie de Sturler (ik ben dus niet verantwoordelijk voor de juisheid):

 

1-0: onderschepping van Clown, kopbal Ferdi op Andries die vervolgens scoort

 

2-0: goede voorzet Andries en Ferdi schiet bij de eerste paal schitterend binnen

 

3-0: Bard schiet vanaf de achterlijn via de keeper binnen.

 

Tevens in de 1e helft een goede redding van Boelie.

 

Rust

 

Wederom een beste redding van Boelie.

 

4-0, onderschepping Dick Dijk, Ferdi legt voor op de scorende Clown.

 

4-1 Goede voorzet op maat en prima kopbal NEC Delfzijl.

 

5-1 Assist van Hans op de scorende Andries.

 

Verder dus weinig te melden over de verdere belevenissen op deze zaterdagmiddag. De mannen zullen vanzelfsprekend het kratje leeggedronken hebben in de kleedkamer om vervolgens ons 1e elftal aan te moedigen. Een week eerder mocht een drietal nog wat vertrouwen bij ons op doen en zie daar: het heeft geholpen. Een klinkende overwinning op TEO was het vervolg. Gefeliciteerd aan de heren en nog even een persoonlijk bericht aan de hoofdtrainer: de kozijnen zitten er goed in bij mijn collega, ze was tevreden.

 

Maandag ontvingen wij tevens een triest bericht van ons gewaardeerd selectielid Ferdi. Het was ons bekend dat zijn vader getroffen was door een vreselijke ziekte en dat herstel niet meer mogelijk bleek. Pa en moe de Jonge waren in de tijd dat Ferdi in het eerste speelde één van onze vaste supporters. Maandag overleed zijn vader, veel te jong. Ferdi, ook namens ons allemaal heel veel sterkte voor jou en je familie.

 

Zaterdag ben ik er weer bij. Appingedam komt op bezoek. Tot volgende week.

Categories: None