Nieuws van v.v. Stedum

Column Arnold Slager ; Pupil uit de jaren 60

Posted by v.v. Stedum on May 8, 2018 at 9:05 AM

Hoera, ik mag op voetballen.

Geboren en getogen Stedumer, knuppeltje van de lagere schooltijd in de jaren 60, toen de Beatles en de Rolling Stones ook net kwamen kijken, bestond er voor voetbal geen onderscheid, gelovig of niet, je was een geel/zwarte pupil van de voetbalvereniging Stedum.


Beginnen bij de B ers met té grote voetbalschoenen schoppen tegen een lerenbal die wanneer de sloot als eindbestemming het water was, iets dat regelmatig voorkwam want langs het oude veld aan de Weemweg was ter afscheiding van de aangrenzende tuinen een sloot, enkele meters vooruit kon schoppen. Door het water werd de bal loodzwaar.

De trainingen werden verzorgd door de heren Ritsema en Ridder die tevens onze leiders waren. Op het laatst partijtje en ballen verzamelen.

Thuis onder de douche met reden, er was geen douche in de keet van het voetbalveld.

Twee omkleed ruimtes voor bezoekers en geel/zwart Stedum dus, met schuifdeuren en omkleed ruimte voor de scheidsrechter. De thuis wedstrijd tegen omringende dorpen werden met veel strijd gestreden en in de rust kregen limonade van de moeder Siebolt Hovenga. Bij uitwedstrijden reden we met het hele elftal plus reserves met chauffeur Nico Graven ( Nicodémus ) en Jan Ridder in de VW bus van Graven. Bij het zien van een politieauto doken we weg naar de vloer van de VW, we waren met té veel in de bus, toch deurbroezn. Het gras van het veld werd kaal gehouden door schapen van boer Straatman, dus regelmatig zaten we onder de schapenstront. Dit kon natuurlijk niet langer, het hek tussen het weiland en voetbalveld werd verstevigd en verhoogd. Af en toe brak er toch een schaap door de omheining dus voor de wedstrijden moest er stront verwijderd worden. Schapenkeutels opruimen is strontwaark maar om te kunnen voetballen moest je er iets voorover hebben.

Het leven van een geel/zwarte pupil van vv Stedum ging niet altijd over rozen, wel over stront.

Nold.

Categories: None