Nieuws van v.v. Stedum

Hoogste KNVB onderscheiding voor Sibolt Hovenga

Posted by v.v. Stedum on April 11, 2018 at 1:05 PM

De 72-jarige Sibolt Hovenga uit Stedum heeft afgelopen vrijdag de hoogste KNVB onderscheiding ontvangen uit handen van districtscoördinator Geert Zwerver.

Die speldde hem de gouden bondsspeld op als scheidsrechter van verdienste. De bijbehorende plaquette ontving Hovenga van scheidsrechtersbegeleider Roelf Folkersma uit Holwierde.

Hovenga is al 60 jaar lid van de KNVB. "het is de eerst keer dat ik dit meemaak" gaf Zwerver in het belang van de onderscheiding aan. "Hovenga heeft ook wel heel veel gedaan voor zijn club v.v. Stedum en de KNVB. Wat heeft hij eigenlijk niet gedaan".
Binnen de vereniging is Hovenga niet alleen bestuurslid geweest, maar ook toto/lotto- functionaris, keeperstrainer, jeugdleider en grensrechter van het eerst elftal. In 1995 besloot hij ook nog eens te fluiten. Hij floot wedstrijden in het zaalvoetbal, het veldvoetbal en de laatste jaren ook in het G-voetbal. Daarnaast was hij bijna vijftien jaar rapporteur. Zijn vereniging benoemde hem al in 1994 tot erelid en in 2007 en 2013 kreeg Hovenga respectievelijk de zilveren- en gouden scheidsrechtersspeld. 

De overhandiging vond plaats in Zorgcentrum Innersdijk in Ten Boer, waar Hovenga verblijft sinds een herseninfarct. 
Een prachtig gebaar en van de KNVB en dik verdiende hoogste onderscheiding!

[BRON: Eemsbode]

Categories: None