Nieuws van v.v. Stedum


view:  full / summary

Selecties aanstaande zaterdag

Posted by v.v. Stedum on March 22, 2019 at 5:10 AM

Muntendam 1 - VV Stedum 1
Vertrek: 12:40 uur   Aanvang: 14:00 uur
Zijlema, Tillema, Spijk, Dijkema, Santing, Spitsbaard, v.d. Berg, Dijk, Ypey, Lubbers, Colstee, Hofman, van Zanten en Sevenhuijsen.


Onderdendam 1 - VV Stedum 2
Vertrek: 11:30 uur    Aanvang: 12:30 uur
Pieter Swieringa, Leon Bansberg, Jack Laning, Bas Berntsen, Robert Heideveld, Rene Drent, Robin de Jonge, Johannes Mars, Jordy Veen, Juan Werkman, Matthias ter Harkel, Martin Vlap, Ils Eefting, Boelie de Sturler, Sebastiaan v.d. Berg


VV Stedum 3 - Winsum 7
Aanwezig: 13:45 uur   Aanvang: 14:30 uur
Harry Swieringa, Hergen Balkema, Bard Dekker, Dick Dijk, Marcel Mulder, Ferdi de Jonge, Jan de Jonge, Dick Nieborg, Pieter Hovius, Andre Swieringa, Klaas Willem Tilma, Andries de Vries, Hans Noorman en Pieter Berend Slager

Bestuursmededelingen - Belangrijke data's!

Posted by v.v. Stedum on March 11, 2019 at 3:30 PM

Geachte leden,

Het bestuur vraagt u dringend de onderstaande data in uw agenda vrij te houden:


Voorjaars ALV : op 23 april as. hopen we de voorjaars ALV te houden. De nadruk ligt hierbij op de bespreking van de begroting voor het nieuwe seizoen. De officiële uitnodiging volgt, waarna u de cijfers ter inzage kunt opvragen bij de penningmeester.


Slotdag: op 15 juni vieren we de seizoen afsluiting tijdens de traditionele slotdag van de VV Stedum. Met 7x7 toernooi, springkussen etc. en een boel gezelligheid! Hou de site in de gaten voor nadere informatie!


Klussendag: op 22 juni steken we gezamenlijk de handen uit de mouwen om het veld, de kantine en kleedkamers en de tribune weer tip-top in orde te maken voor het nieuwe seizoen! Klussers, ververs, vegers,schoonmakers, tegelzetters, graskrabbers, afwassers, soep-kokers ….elke helpende hand is meer dan welkom. Opgave graag bij Jacco Santing!


PS De bomen zijn gerooid en opgeschoond wat een boel sprokkelhout en kachelhout heeft opgeleverd. Een en ander ligt nog rond het veld, u bent van harte uitgenodigd een voorraadje op te halen voor uw open haard! Onder de stricte voorwaarde dat u niet met aanhangwagens of trekkers op het veld gaat rijden! Een kruiwagen of jutezak is ook een prima vervoermiddel voor brandhout!


Het bestuur.

Actie Rabobank!

Posted by v.v. Stedum on February 13, 2019 at 12:30 AM

Geachte leden van de VV Stedum

Steun VV Stedum via de Rabobank Clubkas Campagne en breng uw stem uit.Dit jaar heeft VV Stedum zich ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne.

In totaal hebben zich zo’n 185 verenigingen en stichtingen aangemeld.

De Rabobank Noord-Groningen verdeeld maar liefst 55000 euro over deelnemers.

Aan ons de taak zo veel mogelijk stemmen binnen te halen.Van 12 t/m 28 februari ontvangen alle leden van Rabobank Noord-Groningen een unieke stemcode per post en kunt u stemmen op uw favoriete verenigingen. VV Stedum natuurlijk.

U kunt maximaal 2 stemmen inzetten op één vereniging. In totaal heeft u 5 stemmen.

Wij als Voetbalvereniging Stedum hopen natuurlijk op uw stem.Met het opgebrachte bedrag hoopt VV Stedum activiteiten kunnen te organiseren voor de jeugd en eventuele spelmaterialen te bekostigen.

Namens het bestuur: Diederik Dijk, penningmeesterWeer een mooie dag in Steem

Posted by v.v. Stedum on February 11, 2019 at 10:00 AM

Gelukkig. We mogen weer. Na twee maanden verveling op de zaterdag eindelijk weer datgene doen waar we lol in hebben. Eindelijk elkaar weer zien na de nodige feestdagen, nieuwjaarsrecepties en andere verplichtingen die ons thuis werden opgedragen. Eindelijk thuis weer kunnen zeggen: “Nee zaterdag kan niet, want dan moet ik voetballen.” “Nu al weer?” “Nu pas zou je bedoelen!” Het lichaam gaf al wat signalen om alsjeblieft weer actief in beweging te komen. Uit het niets kwamen pijntjes tevoorschijn. Van overbelasting kon geen sprake zijn, want sinds de laatste wedstrijd tegen KRC (ik kijk daar nog steeds met een erg positief gevoel op terug) heb ik werkelijk geen sportiviteit meer ondernomen. In de kleedkamer bleek zaterdag gelukkig dat ik niet de enige was na wat rondvraag.


’s Ochtends wakker worden met het idee dat je ’s middags weer mag voetballen is toch heel anders dan de stad in gaan bijvoorbeeld. De schuur in om je voetbaltas te zoeken. Waarschijnlijk zitten de voetbalschoenen er nog in zoals je ze na de laatste wedstrijd in de plastic tas weg hebt gestopt. In mijn geval nat, modder uit Kantens en hier en daar begon de schimmel al wat op te treden. Maar in ieder geval nog soepel genoeg om deze om de voeten te krijgen. Ik kon nog net zien dat ze oorspronkelijk overwegend geel waren.


Eenmaal aangekomen op het sportpark leek het alsof we geen winterstop hadden gehad. De sfeer zat er direct goed in, al was het vertrouwen in een goede afloop deze middag nog wat gematigd. Weinig trainingsarbeid, slechte weersomstandigheden en een veteranenelftal moet eerst maar weer eens op gang zien te komen. De bandages en smeerseltjes waren vertrouwd gezicht. Gedurende de winterstop was er via crowdfunding een nieuw geluidssysteem aangeschaft, welke in beheer was van Bard. Maar Bard heeft de gewoonte om standaard 15 minuten voor het eerste fluitsignaal te arriveren. Dus van opzwepende deuntjes was vooraf geen sprake, wellicht een motivatie om eens wat eerder te komen Dekker. Dan mis je ook de schunnige kleedkamerverhalen niet.


Vandaag was DVC Appingedam te gast. De allereerste competitiewedstrijd werd bij hen gespeeld en dat was een veelbelovend duel. Want het was een tikkie-takka wedstrijd op kelderklasse niveau op het overigens prachtige kunstgrasveld aldaar. Hoe anders waren de omstandigheden nu. Een snoeiharde wind, waar ik normaliter voor binnen blijf, en een veld waar hier en daar niet veel gras meer op stond. Het kon wel eens een onvoorspelbare middag worden, waar niet alleen kwaliteit de boventoon ging voeren. Maar vooral: wie gaat het beste met de omstandigheden om?


Alfons was vandaag weer terug van weg geweest. Waarschijnlijk hoorde hij alle loftuitingen van Hovius iedere maandagochtend bij de koffiemachine. En ja, dan begint het toch weer te kriebelen. Op de vraag van Noorman (Wie is Alfons dan?) werd geantwoord: “Dei is net zo aignwies als die, moar din nog wat aarger”. Onze, van Albanese afkomst, linksback zag er nog afgetraind uit en mocht direct in de basis beginnen. Waarschijnlijk de hele week koffie gehaald voor Hovius en dan is onze kleine grote generaal niet te beroerd om een basisplaats toe te dichten. De cevapcici, een vleesgerecht wat over de hele Balkan bekend is, heeft Alfons niet dikker gemaakt, zonder ook maar één wedstrijd in de benen. Soms ligt dit ook wel in de schappen van de Lidl, een aanrader.


De selectie bestond uit 15 spelers. Van Zanten stond ook op de website als 16e speler, maar kon helaas niet aanwezig zijn. Anders was de gehele selectie compleet geweest. Hergen werd door de aanwezigheid van Alfons naar de spitspositie verbannen. Hij zat voor de winterstop tegen een rentree in Stedum 1 aan als linker vleugelverdediger en kan nu dus overnieuw beginnen met zijn comeback in het vlaggenschip.

 

Dan de wedstrijd. Zoals gezegd veel wind. Maar in tegenstelling tot vorig seizoen, toen we onder ongeveer dezelfde weersomstandigheden (iets kouder toen) in Delfzijl op de broek kregen, gingen we redelijk goed om met de harde wind. We hadden een overwicht en Harry hoefde de eerste helft niet in actie te komen. De tweede helft ook niet trouwens. Ferdi bracht voor rust de 1-0 op het scorebord, na een assist van (jawel) Alfons. Alfons ging op avontuur en ik hoorde Opa nog zeggen: “Speel die bal nou eens af!”. Maar Alfons hield stug vol. En na een prima pass op Koperdakje slikte Opa snel zijn woorden weer in. De rust werd zonder moeilijkheden bereikt.

 

In de pauze was er weinig animo om vanaf de bank plaats te nemen binnen de lijnen. “Het gait ja goud, loat ons moar mooi zitt’n.” “Dit is toch gain weer om te voetbal’n!” “Neffer tjains a winning team.” “Goa nog moar eem een kwartair zo deur jongens.” Het kwam allemaal voorbij. En toen zette Hovius de boel even weer op scherp: “Het is nog maar 1-0 jongens.” 


We hadden de thee nog maar net achter de kiezen of scheidsrechter De Vries (die een prima wedstrijd floot en vaker welkom is wat ons betreft) kwam ons weer ophalen. De tweede helft had eenzelfde spelbeeld. Wij de betere, genoeg kansjes maar alleen Andries wist te scoren. Het werd dus 2-0 zonder al te veel moeite. Wellicht dat de Damsters de kalkoen en nieuwjaarsrolletjes zich nog beter hebben laten smaken de afgelopen maanden. Geen hoogstaand duel, maar een degelijke 2-0 overwinning. Toch goed gekozen vrijdagavond om Harry in mijn “Coach van Stedum” opstelling te laten staan en Opa als verdediger toe te voegen. Aangezien de verwachtingen na KRC uit wel erg hoog zijn geworden heb ik mezelf maar uit de opstelling verwijderd. 


’s Avonds mochten we ons weer melden. Boelie organiseerde namelijk het jaarlijkse steengrilavondje in de kantine. Op de fiets vanuit Ten Boer. Gelukkig wel wind mee. Het werd weer een gezellige avond. En als je dan tussen Van Zanten, de gebroeders Swier en de voorzitter zit komen alle verhalen van weleer weer voorbij. “Hou old bist doe Mulder? Toun ik zo oalt was speulde ik nog in ’t eerste.” Nu ik dit verhaaltje type en mijn benen voel moet ik er niet aan denken. En het schijnt dat de huidige burgemeestersvrouw in het verleden avances had met één van de oudgedienden. We noemen in dit geval geen namen en rugnummers. 


Collie en Jacco waren er ook. Na de eerste seizoenshelft wedstrijdritme te hebben opgedaan zijn ze weer opgenomen in de eerste selectie, waardoor ik weer de benjamin van het gezelschap ben. Het eerste resultaat was niet hoopgevend, de nederlaag tegen Damacota was een feit. Blijven oefenen jongens. 


Nadat het enorm genieten was van de samenvattingen van Studio Sport (zie daarvoor de uitslagen op teletekstpagina 818 voor de ajacieden onder ons) werd de tocht richting Ten Boer weer ingezet. De accu had mooi een paar uurtjes liggen opladen en de wind was wat gaan liggen. Het was een mooie dag in Steem. 

2e Seizoenshelft gaat van start, vergeet niet je team aan te passen!

Posted by v.v. Stedum on February 7, 2019 at 2:45 AM

De winterstop is zo goed als ten einde. A.s. zaterdag zullen alle 3 de senioren teams weer de wei in gaan!
Er kan nog van alles gebeuren in het algemeen klassement. De 1e periode is gewonnen door Matthijs Colstee! Zijn prijs zal hij z.s.m. ontvangen.

Vergeet niet te wisselen voor a.s. vrijfagavond 23:59 uur. Tot dan is het mogelijk om je hele team aan te passen. Wissel dus tactisch.
Bij deze alvast een sportief 2e seizoenshelft toegewenst!!


www.coachvanstedum.nl
Robert Benes is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Stedum

Posted by v.v. Stedum on January 11, 2019 at 2:20 AM

STEDUM- Robert Benes wordt de nieuwe trainer van v.v. Stedum. De in Kruisweg woonachtige trainer zal beginnen met ingang van het seizoen 2019-2020 en volgt hiermee de huidige oefenmeester Wim Nubé op die na een 3-jarige verbintenis stopt als trainer bij Stedum.

De 39-jarige oefenmeester is sinds dit seizoen de assistent-trainer van v.v. Stedum. Daarvoor was Robert Benes trainer van EKC en interim trainer van Kloosterburen.

Verder zijn we zeer content dat Nanne Santing zijn contract met een jaar heeft verlengd en ook volgende seizoen leider en verzorger zal zijn bij de Voetbalvereniging!

Stedumers combineren de Winter Carbagerun met een inzamelingsactie voor MS-onderzoek!

Posted by v.v. Stedum on January 9, 2019 at 6:35 AM

Onderstaande link verwijst naar het artikel over de deelname van twee VV Stedum spelers aan de Garbagerun 2019. Voor wie nog een donatie wil doen aan het aan de run gekoppelde goede doel voor onderzoek naar de ziekte MS, beveelt het bestuur deze actie van de beide heren van harte aan! In het stuk van Bert Koster vindt u ook een link naar de site waarop een donatie kan worden gedaan.

https://bert-koster.nl/2019/01/07/stedummers-combineren-de-winter-carbagerun-met-een-inzamelingsactie-voor-ms-onderzoek/Geslaagde Nieuwjaarsreceptie

Posted by v.v. Stedum on January 6, 2019 at 6:20 AM

Afgelopen zaterdag was er de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de Voetbalvereniging Stedum. Het was er weer erg gezellig en druk.
Nadat iedereen elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar had gegeven nam voorzitter Pieter Berend Slager het woord. Hierin vertelde de voorzitter dat hij met enige zekerheid kon zeggen dat het trainingsveld naast het hoofdveld wordt opgetoverd tot een kunstgrasveld. Ook hoopt v.v. Stedum aan het einde van deze maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal. 

We kijken uit naar de tweede seizoenshelft en wensen iedereen een prachtig, sportief en vooral een gezond 2019 toe!

Zeer geslaagde Kerstklaverjassen

Posted by v.v. Stedum on December 23, 2018 at 4:10 AM

Afgelopen zaterdag was er weer de traditionele Kerstklaverjassen van VV Stedum. Van de maar liefst 32 deelnemers bekroonde Sjoeke Dijkstra zich uiteindelijk als winnaar voor de nummer twee Jan van Leeuwen en de nummer drie Harke Werkman! 
Boelie de Sturler hartelijk dank voor het organiseren en we kijken nu alweer uit naar de editie van volgend jaar!

Een betere pupillentrainer en juniorentrainer worden?

Posted by v.v. Stedum on December 19, 2018 at 12:40 AM

Volg de cursus Pupillentrainer en Juniorentrainer aan de KNVB academie


Train jij jeugdspelers, maar kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken of lijkt het je leuk om training te gaan geven, maar twijfel je omdat je (nog) niet genoeg voetbalkennis en -vaardigheden in huis hebt?
Via de KNVB academie kun je de cursussen Pupillentrainer (5 t/m 13 jaar) of Juniorentrainer (14 t/m 19 jaar) volgen. VV Stedum biedt je deze cursus graag aan. Wij als bestuur vinden het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt en dat jij en je (toekomstige) team plezier beleven aan de trainingen. Daar investeren we graag in. Daarom wordt het volledige cursusgeld door ons vergoed. De enige voorwaarde is dat je je voor minimaal twee jaar verbindt aan de club als jeugdtrainer/leider.
Bij voldoende animo (aanmeldingen bij de KNVB) starten de cursus Juniorentrainer en de cursus Pupillentrainer nog komend voorjaar.


Heb je belangstelling? Geef je dan uiterlijk 7 januari 2019 op bij Nicole Bijen via E nalblas@hotmail.com of M 06 – 19 22 48 94.

 

Herbstmeister!

Posted by v.v. Stedum on December 18, 2018 at 2:00 AM

De laatste wedstrijd voor de winterstop. Op een druilerige dag naar Kantens. Eenmaal aangekomen bleek de kleedkamer bezet te zijn door een aantal jongedames die de kou iets eerder dan hun teamgenotes hadden verwisseld voor een warme douche. Netjes als we zijn moest er dus even gewacht worden, al moest hier en daar nog iemand tegen gehouden worden om écht niet naar binnen te glippen. Daarom konden we nog even een stukje meepakken van het duel tussen een combi-team van Middelstum en KRC tegen de meiden uit Baffelt: Rood Zwart Baflo.


Toen de gewisselde dames uit Baflo de beentjes weer schoon hadden, de mascara weer hadden bijgewerkt en de wangetjes weer netjes hadden gepoederd was het onze beurt om het kleedhok in te duiken. Veel tijd om ons om te kleden was er niet meer door dit oponthoud en toen het volledige damesteam uit Baflo zich niet langer in kon houden werd het één en al gezelligheid in de kleedkamer. Rene liet opvallend snel zijn broek zakken, maar helaas hadden de meiden meer oog voor de al ietwat ervaren heren. De dames waren overigens wel erg aan het mopperen. Het stonk naar mannengeur en smeerseltjes. En het veld was niet goed, de scheids was een drama….maar ze hoopten dat het ons beter af zou gaan tegen KRC 2. De ladies uit Baflo werden namelijk afgedroogd (figuurlijk dan he) met een 5-0 nederlaag. Doordat het gemekker op alles, behalve het eigen vertoonde spel, ons teveel werd, verlieten we snel de kleedkamer. Behalve Rene, die stond nog met zijn broek op de enkels enkele dames gerust te stellen dat ook hij wel eens verliest en dat dit nou eenmaal bij het spelletje hoort. Studrent kwam vervolgens wel erg opgetogen de kleedkamer uit terwijl wij aan de warming-up waren begonnen en mocht daarom eerst even bijkomen op de reservebank. Zoveel vrouwen om hem heen was even te veel van het goede.

 

KRC bleek een wisseling van enkele oudere mannen en hele jonge jongens te zijn. Zo jong als zaterdag waren we ze nog niet eerder tegen gekomen. Zelfs zo jong dat ik me zorgen begon te maken toen ik zag dat de gehele rechterzijde van KRC uit hele jonge kerels bestond. “Dat wordt rennen Hergen” gaf ik de nog steeds niet opgeroepen linksback mee. Ik dacht ineens aan een uitspraak over Jacco van een diehard supporter uit de tijd dat ik nog in het eerste speelde. “Jacco kin net zo snel runn’n als een hoas. Moar ja, een hoas kinn ook nait voetbal’n.” En daar hield ik me maar aan vast.


Het duel werd gespeeld op een zwaar veldje. Dit kwam het combinatievoetbal niet ten goede, maar toch was er vanaf het eerste fluitsignaal een veldoverwicht. Desondanks moest er opgepast worden voor de rappe kereltjes voorin bij KRC. Nadat ik zelf de eerste kans om zeep hielp, kregen we nog een paar kansjes om de score te openen, de bal wilde er echter (nog) niet in. Robert mocht nog even op het strafbankje na een gele kaart. Hij was niet te laat met een actie, het kereltje van KRC was gewoon te snel. Het tikje kwam iets te laat en zonder mopperen verliet Joe het veld tijdelijk. Bij KRC speelde Jan. Jan heeft behoefte aan 2 nieuwe knieën, aangezien om beide een brace zit. Maar Jan kan ook nog wel een beetje extra in de bovenkamer gebruiken, want het taalgebruik van Jan was nou niet echt vredelievend. Laten we het er op houden dan Jan een zware week achter de rug had.


Dan komt nu een stukje zelfverheerlijking.


De voorbereiding op dit duel was allesbehalve ideaal. De kids waren bij opa en oma en dus hadden de vrouw en ik bedacht om een afspraak te maken bij een keukenboer, de keuken is aan vervanging toe. De afspraak stond om 10.30 uur gepland. Niet te vroeg, maar ruim op tijd om daarna rustig naar de wedstrijd toe te kunnen leven. Dacht ik. Nooit gedacht dat het uitzoeken van een nieuwe keuken zo tijdrovend was, dus na 13.00 uur verlieten we de winkel in de Stad. De Macdrive was dichtbij en met een chiliburger en cheeseburger in de mik snel naar huis om de tas nog even in te pakken. Geen tijd om nog even te zitten, want de rechtstreekse reis naar Kantens moest ingezet worden. Een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding dus. De chilisaus klotste van links naar rechts tijdens de


warming-up en een goed gevoel over mijn presteren was verre van aanwezig. De eerste gemiste kans was nou ook niet echt hoopgevend. “Die mag er best in Vlieg” hoorde ik Clown nog roepen. Totdat ik weer een sprintje inzette en door Andries uit het niets alleen voor de keeper werd gezet. Met mijn rechter voet (ja, mijn RECHTER voet) passeerde ik de keeper met een slap balletje. Doelpunt! En zo verdubbelde ik mijn doelpuntentotaal van dit seizoen met 100%. Dat Opa tussendoor een strafschop binnen schoot was lekker meegenomen, maar jammer voor mijn one-man-show. Want toen kwam het! Hergen speelde mij aan (assist), ik stond halverwege onze eigen helft aan de zijlijn geparkeerd. Een mannetje uitspelen lukt bijna nooit, maar nu zelfs door de benen. Vervolgens de bal langs een verdediger gespeeld en met een sprint van 50-60 meter stond ik ineens voor de keeper. En als je 60 meter als een malle hebt gerend, terwijl er een 16-jarig ventje hijgend in je nek hangt, speel je die bal uiteraard niet meer af. Met als gevolg: DOELPUNT! Ik weet niet wat er door die chilisaus zat, maar het bleek verdomd goed spul te zijn. Zoals Harry vorige week dingen deed die niemand gewend was, bleek dit nu bij mijzelf het geval! In de 1,5 jaar tijd dat ik in Stedum 3 mag voetballen bleek ik ineens van toegevoegde waarde! Een heerlijk gevoel! Eindelijk kon ik thuis komen en tegen de jongste van 3, die al behoorlijk voetbalgek is, vertellen dat papa ook weer eens gescoord heeft.


Rust: 0-3, niets aan het handje. “Wie wil gewisseld worden?” Ik dacht, laat ik er maar mee ophouden, want veel beter wordt het niet meer. Maar er was te veel animo om vroegtijdig de douche op te zoeken. Dus ik bleef staan.


Bij Rene was het bloed allemaal weer wat ingedaald waardoor het broekje wat minder strak zat en hij mocht invallen voor Hergen, die er wel klaar mee was om duels tegen een 16-jarige uit te vechten. Hans kwam voor Clown (die al hunkerde naar zijn HJ-koelboxje) en Jacco verving de absoluut niet fitte Dekker. Sinds Bard een aantal keer met het eerste mee is geweest begint het lichaam nu toch echt af te takelen.


De tweede helft duurde welgeteld 29 minuten. KRC raakte wat geïrriteerd, onderling en richting ons, en dat deed scheidsrechter Swijghijzen besluiten ons wel erg vroeg richting kleedkamer te fluiten. Harry werd 2 minuten eerder nog even getorpedeerd waardoor hij letterlijk met kunst- en vliegwerk de eerste keer de nul hield, ten koste van een rode kaart voor de KRC-spits. Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe Harry zondag uit bed is gekomen.


Er was in 29 minuten nog 5 keer gescoord (Mathijs 2x, Ferdi, Andries en (niet te geloven) ikzelf), waardoor er een 0-8 uitslag op het door Hergen bediende scorebord kwam te staan. Alles leek te lukken, al kregen we wel erg veel ruimte, tot irritatie van de gebroeders Blauwwiekel, waarvan er één binnen en de ander buiten de lijnen acteerde bij de Kantens - de Robben Combinatie.


Na afloop een door Bard, na een weddenschap, gewonnen kratje bier in de kleedkamer, die door de strenge mevrouw uit de kantine gesommeerd werd het kratje terug te brengen naar de auto. “Dat binn’n onze regels!” Netjes als Bard is, werd het kratje retour auto gebracht, waarna oud-Steemer Theo de Jong een kratje namens de thuisclub kwam brengen, een mooi gebaar. Herbstmeister!


Ik wens mijn voetbalvrienden veel sterkte de komende zaterdagen tijdens bezoekjes aan de kerstmarkt en (schoon)familie, de winterstop komt persoonlijk op een verkeerd moment gezien de vorm, maar op 9 februari staan we er weer. Waarschijnlijk weer een aantal kilo gegroeid (de één wat meer (denk er een beetje om Clown) dan de ander). Pieter en Dick, bedankt voor de organisatie en prettige feestdagen lezers!


Pinnen op de donderdagavond

Posted by v.v. Stedum on November 30, 2018 at 6:10 AM

Vanaf 1 december 2018 kan er op de donderdagavonden alleen nog maar gepind worden in het Spotcafé van v.v. Stedum!


Stedum neemt afscheid van clubman Geert Vast

Posted by v.v. Stedum on May 29, 2018 at 4:00 AM

STEDUM- Maar liefst 46 jaar lang was kaartverkoper Geert Vast elke zaterdag trouw bij de wedstrijden van het eerste elftal van v.v. Stedum. Dit was het laatste seizoen voor de Stedum supporter en daaraan werd afgelopen zaterdag door de club uiteraard aandacht aan besteed.


In 1972 werd Geert Vast door toenmalig bestuurslid Luit Timmer benaderd voor de kaartverkoop van het eerste elftal. Met als gevolg dat Geert Vast maar liefst 46 seizoenen de entreebewijzen en later de programmaboekjes verkocht. Als Geert een keer niet aanwezig kon zijn hij zelf een vervanger. Inmiddels is Geert verhuisd naar Ten Boer en daarom hebben Geert en zijn vrouw Ellie besloten om te stoppen.


Van voorzitter Pieter Berend Slager kreeg Geert Vast en Ellie Vast vele mooie woorden en ook aanvoerder Jaap Dijkema stond met zijn team stil bij het vertrek van de graag geziene supporter.

Van het eerste elftal kreeg Geert Vast voorafgaand aan het duel tegen OKVC een grote fotolijst die hij zichtbaar geëmotioneerd in ontvangst nam. 

Naast het verkopen van de wedstrijdprogramma's heeft de vrijwilliger ook jarenlang in het bestuur gezeten en vele jaren in de activiteitencommisie. Bij de eerstvolgende ledenvergadering zal hij daarom ook voorgedragen worden als erelid van Stedum! Dikverdiend!


We hopen Geert Vast en zijn vrouw Ellie Vast nog vaak te mogen begroeten op het Sportpark van v.v. Stedum!


(Foto's gemaakt door Menne Tillema)
Het laatste programmaboekje van clubman Geert Vast!Cadeau namens het eerste elftal van v.v. Stedum


Luit Timmer: Geel zwart hart voor altijd!

Posted by v.v. Stedum on May 3, 2018 at 9:15 AM

Voor vele Stedumers en oud Stedumers is Luit Timmer een zeer bekend persoon binnen de voetbalclub en in het dorp Stedum in het algemeen. Luit Timmer was jarenlang voetballer van Stedum waarna hij vele seizoenen leider was van het eerste elftal. Ook was hij als vrijwilliger erg fanatiek en heeft hij ook nog plaatsgenomen in het bestuur van de voetbalclub. De inmiddels inwoner van Bedum kijkt met erg veel plezier terug op zijn tijd in bij v.v. Stedum en volgt de club nog altijd op de voet.


De inmiddels 78 jarige oud Stedumer geniet samen met zijn vrouw van hun welverdiende pensioen. Ze hebben drie kinderen gekregen; één zoon en twee dochters en 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Luit Timmer staat nog volop in het leven.


Toen ik op een maandagmiddag rond 16 uur in de middag bij familie Timmer aanbelde stond al vrij snel Luit Timmer bij de deur. Eenmaal binnen vertelde Luit gelijk vele verhalen van zijn tijd bij v.v. Stedum. Aan zijn enthousiasme kon je gelijk wel vernemen dat dit een prachtige tijd voor Luit was geweest. Op de eettafel lagen diverse foto’s van Luit als speler, leider en bestuurslid van v.v. Stedum. Zo liet hij mij de kampioensfoto zien van het jaar 1959 en vele selectiefoto’s van het eerste elftal waarbij Luit Timmer als leider actief was. Ook lag het krantenknipsel van het afgelopen seizoen op de eettafel. Het seizoen dat Stedum voor het eerst sinds 28 jaar weer kampioen was geworden. Net als vele andere Stedumers vond ook Luit het einde van vorig seizoen erg spannend. Ondanks dat hij SV Bedum trouw op de voet volgt kijkt Luit thuis gelijk wat zijn club heeft gedaan. Toen Stedum eenmaal kampioen was geworden ontbrak Luit Timmer dan ook niet bij het kampioensfeest van v.v. Stedum.


Luit Timmer is een man met een geweldige staat van dienst voor de Stedumer voetbalclub. Als 12 jarige werd hij lid (“Ik wilde al met 8 jaar lid worden, maar volgens Piet Smit (TC) mocht het niet eerder”;) en kwam als 17- jarige al in het eerste elftal. Luit Timmer speelde in totaal tien seizoenen in het eerste elftal en maakte daarin schitterende tijden mee. Hij verteld hierover met groot enthousiasme. Dat was de periode waarin v.v. Stedum een aantal jaren in de derde klasse van de KNVB speelde.
“Een technische voetballer was ik niet, maar ik was wel erg snel en pikte regelmatig wel mijn doelpuntjes mee en ik gaf nóóit op. Voor het echte bikkelen hadden we andere mannen in de ploeg zoals Anne en Peet Smit, Jan Kruidhof, gebroeders Wieringa en nog wat anderen. We hadden in die jaren een echte vrienden ploeg. En dat moet je hebben. Man, als we zaterdagmiddag met de bus (de Noorder-ooster uit Woltersum) naar Urk, Sneek of Stavoren moesten gingen de dames ook mee.. machtige tijden waren dat”. Eén van zijn hoogtepunten als spelers van het eerste elftal was een doelpunt tegen De Heracliden. “Een supermooie kopgoal na een voorzet van Harm Koopman”.


Luit Timmer had vroeger met zijn broertje Jan een eigen transportbedrijf en ging het hele land over. Desondanks was hij altijd wel aanwezig als er gevoetbald moest worden. Soms als de ploeg voor een verre uitwedstrijd om 13:00 moest vertrekken (er werd in die tijd om 16:15 gespeeld) had Timmer er al een ritje naar Rotterdam en weer terug opzitten. “Ik heb ’s maandags ook wel eens in de vrachtwagen gezeten dat ik met mijn armen mijn geblesseerde been van het pedaal moest hijsen. Dat ging toen zo. Daar werd niet over gezeurd”.


Nadat Luit vele schitterende jaren in het vijfde elftal van v.v. Stedum had gespeeld werd hem werd hem door de toenmalige voorzitter van de club (de in 1978 verongelukte) Henk Boiten gevraagd of hij leider wou worden van het eerste elftal. Eén keer ben ik er een jaar tussen uit geweest omdat ik te weinig tijd meer voor had, maar toen later in het jaar vroeg de club mij toch weer of ik toch weer leider wou worden van het eerste elftal en heb graag ja gezegd.


Voor Stedum was Luit de ideale leider. Zijn kracht was dat hij in de samenwerking met de trainer de zaakjes altijd prima voor elkaar had. Bij een plaats op de voorgrond had hij geen belang bij. Bij tegenslag staat de ware elftal Leider Luit Timmer op. Als Stedum 1 een keer verloor stond Luit gelijk klaar om de positieve punten naar voren te brengen. Door deze houding heeft hij veel krediet opgebouwd binnen het elftal. Wie ruzie met Luit kreeg kon het beste bij zichzelf ten rade gaan, want het was een kunst om onenigheid met hem te krijgen.


Een aantal jaren geleden liet oud eerste elftal speler André Swieringa zijn naam nog eens vallen in het samengestelde Sterren elftal van André voor een amateurvoetbal website. In dit Sterren elftal was Luit Timmer de leider c.q. Teammanager: “Een schitterende man, altijd positief en aanmoedigend naar de spelers toe, ook als je werd gewisseld en het daar niet mee eens was, een genot om zo iemand in de kleedkamer te hebben”.


Zoals gezegd geniet Luit Timmer al jaren met zij vrouw van hun pensioen. Toen ik ’s middags bij Luit op bezoek kwam stond Luit al klaar in zijn sportkleren. Na mijn bezoek ging hij met zijn maat (voormalig leider van CVVB) naar de Sportschool in Bedum. Dit doet Luit nog altijd twee maal in de week. Daarvoor was Luit al druk bezig geweest met vrijwilligers werkzaamheden bij SV Bedum. De club die hij naast Stedum ook graag support. Om de twee weken gaat Luit op bezoek bij zijn maatje Sibolt Hovenga (zo ook vanmorgen) Luit neemt dan de wedstrijdverslagen uit de krant mee en leest deze dan aan Sibolt voor. Zodat voetballiefhebber Sibolt een beetje op de hoogte blijft van de uitslagen van onder andere Stedum en Bedum.


Bij de vraag wat de meest bijgebleven spelers uit zijn tijd bij Stedum waren werd dan ook gelijk de naam van Sibolt Hovenga genoemd. Toen Luit Timmer leider was van het eerste elftal, was Sibolt altijd de vaste grens van Stedum “Een eerlijkere grensrechter bestond er niet”.
Naast Sibolt werden ook Piet en Anne Smit, Wieringa, Laning en doelpuntenmaker Jan Kruidhof genoemd. Spelers met wie Luit Timmer onder andere in het eerste elftal van Stedum heeft gevoetbald.


Selectie v.v. Stedum seizoen 1988-1989.  Linksboven leider Luit Timmer

Bij de vraag of hij nog leuke anekdotes heeft over zijn tijd bij Stedum moet Luit Timmer gelijk lachen. “Dat zijn er zoveel. Piet Swieringa (de broer van Jan Swieringa de melkboer) verstikte tijdens voetbal zijn enkel en sprong voor de verkoeling maar de sloot in! En dan nog de wedstrijd tegen QVC uit Stavoren! De doelman van QVC legde de bal op de doellijn voor een uittrap, maar de bal was niet achter geweest waarna Jan Kruidhof hem zo in het doel knalde: 1-0 voor! Dat zijn prachtige dingen die je niet snel vergeet”.


Ook heeft Luit Timmer meegeholpen aan het bekende Clublied van v.v. Stedum, dat ook nu nog vaak door de speakers galmt in de kantine van v.v. Stedum. “Rein Huisman (destijds eigenaar van het clubhuis dat toen “de Barnheemster” heette) had het idee om het clublied van de voetbalvereniging op een grammofoonplaatje uit te brengen. Linda and the Nightbirds, begeleid door een koor Stedumer voetballers. Dat was prachtig om te doen” Ook het maken van de eenmalige Luit Timmer Courant was leuk. “Ze volgden mij in een gewonnen uitwedstrijd tegen Omlandia van het Stedum dat destijds onder leiding stond van Jos Jansen op de Haar”.


Op het moment van mijn bezoek was het huidige eerste elftal van Stedum net begonnen aan de opwaartse lijn en had zojuist titelkandidaat Poolster met 1-2 verslagen. “Toen ik thuis kwam van de uitwedstrijd van SV Bedum tegen Klazienaveen keek ik thuis gelijk even wat Stedum had gedaan. Toevallig kwam ik gisteren Kees Mulder nog tegen en hij zei ook al dat Stedum de betere was” Luit Timmer is dan ook van mening dat Stedum zich wel weet te handhaven “Als de neuzen dezelfde richting op staan en je bikkelt met elkaar dan gaat het wel lukken. En dat moet ook want het is een prachtige competitie”.


Naast het feit dat Luit Timmer als speler en als leider van het eerste elftal actief was binnen de club, stond Luit ook altijd paraat als er ergens hulp benodigd was. Ook heeft Luit nog deelgenomen in het bestuur van de club “het toenmalig bestuur vroeg mij of ik ook in het bestuur wou. Ik vond eigenlijk dat ze beter iemand anders konden vragen omdat ik er toch altijd al was, maar ik heb het met veel plezier gedaan”
Zo heb ik onder andere de huidige stenen dug-outs gemaakt, meegeholpen aan de bloemenacties, catering in de feesttent met een hele groep , ook de dames hielpen altijd mee”. Eigenlijk was Luit Timmer bijna altijd wel paraat als er om hulp werd gevraagd.


Momenteel is de inmiddels in Ten Boer wonende Geert Vast bezig met zijn laatste seizoen als kaartverkoper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van v.v. Stedum. Het was echter Luit Timmer die namens het bestuur Geert Vast vroeg of hij geïnteresseerd was voor deze functie.
“Toen ik in die tijd in het bestuur zat met onder andere Eppie Schuurman, Piet Smit en Gerrit Schreuder heb ik in 1972 Geert Vast benaderd voor de kaartverkoop bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en 46(!) jaar later doet Geert dit nog altijd met veel plezier”.


Het feit dat Geert Vast dit na zoveel jaren nog steeds met veel plezier uitoefent zegt wel genoeg over de club Stedum “De club Stedum is klein maar fijn. Ik heb er een hele leuke tijd gehad, met veel mensen samen gewerkt er erg veel lol gehad en heb nog steeds goed contact met veel Stedumers. Ik heb een geel/zwart hart voor altijd!”.Luit Timmer op de tribune van v.v. Stedum


Rss_feed