Nieuws van v.v. Stedum


view:  full / summary

Selecties aanstaande zaterdag

Posted by v.v. Stedum on May 17, 2019 at 2:50 AM

VV Stedum 1 - VVS 1
Aanvang: 14:30 uur   Aanwezig 13:30 uur
Bert-Jan Zijlema, Dirk Pijl,  Jasper Tillema, Jaap Dijkema, Jacco Santing, Lorenzo Spitsbaard, Diederik Dijk, Tim Ypey, Eric Sevenhuijsen, Johan Maring, Bram Smit, Job Koenes, Lars Hofman, Mathijs Colstee en Marc Huisman


VV Stedum 2 - Wagenborger Boys 2

Aavang: 12:15 Aanwezig 11:30

Pieter Swieringa, Leon Bansberg, Robert Heideveld, Rene Drent, Robin de Jonge, Klaas Lubbers, Jordy Veen, Joerie Perk, Juan David Pluisje Werkman, Milan de Vries, Matthias ter Harkel, Sebastiaan van den Berg, Martin Vlap, Ils Eefting, Boelie de Sturler.


Corenos 3 - Stedum 3
Aanvang: 14.30 uur   Vertrek: 13:30 uur
Harry Swieringa, Hergen Balkema, Bard Dekker, Dick Dijk, Ferdi de Jonge, Robert Freese, Alfons Mucaj, Jan de Jonge, Dick Nieborg, Juan David Pluisje Werkman, Andries de VriresNieuwe medewerking gezocht!!

Posted by v.v. Stedum on May 10, 2019 at 8:25 AM

GEZOCHT: kantinemedewerkers voor het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020:

VV Stedum is voor de zaterdagen op zoek naar kantinemedewerkers. Ben jij diegene of ken jij iemand die ons team wil versterken, reageer dan snel via hergenbalkema@live.nl en geef je op! De diensten zijn ingedeeld per dagdeel en zijn 1 keer in de 4 a 5 weken. De ochtend dienst is van 8.00 tot 13.00 uur en de middag dienst is van 13.00 tot 18.00 uur.

Het bestuur onderschrijft deze oproep van harte! Vele handen maken licht werk, dus geef je op voor (een deel van) de vele werkzaamheden!!

 

Dankmail Geke

Posted by v.v. Stedum on May 10, 2019 at 8:20 AM

Beste voetbalvrienden, onderstaand een dankmail van Geke. Hadden jullie nog te goed! Ook namens het estuur dank voor deze geste aan Sibolt!

Graag willen wij als familie Hovenga iedereen bedanken, die zich in hun vrije tijd hebben ingezet om deze avond voor Sibolt te organiseren.

Wij als familie hebben een fantastische avond gehad. Ook willen wij jullie bedanken voor de bloemen en de presentjes voor de vrijwilligers van de “Ambulance Wens”. Ook de lekkere hapjes vielen goed in de smaak.Ook de oud-spelers, die de moeite hebben genomen om naar Bedum te komen, willen wij hartelijk dank zeggen. Natuurlijk ook niet te vergeten dhr. Jos Janssen op de Haar. Hartelijk dank voor je komst naar Bedum. Verder bedanken wij dhr. Tillema voor het maken van de foto’s.

Vrienden – kennissen en alle andere belangstellenden, bedankt voor jullie aanwezigheid.

Wij zullen deze avond nooit vergeten.

Met vr.gr.

Geke Hovenga-Rijkens.

 

Opgave BBQ Slotdag kan tot 4 juni

Posted by v.v. Stedum on May 9, 2019 at 2:30 AM

Opgave van de BBQ tijdens de slotdag van VV Stedum kan tot 4 juni!
Je kan je opgeven bij Harry Swieringa (harryswieringa@ziggo.nl)

Robert Freese, the flying Martinitoren

Posted by v.v. Stedum on May 9, 2019 at 2:25 AM

Na een aantal weken vrijaf te hebben gehad, mochten we afgelopen zaterdag weer de wei in. En niet tegen zomaar een tegenstander. Uit het prachtige Ten Boer bezocht Omlandia ons sportpark. De wedstrijd stond uiteraard al tijden rood omcirkeld in mijn agenda, want door een weekendje weg miste ik de uitwedstrijd (of beter gezegd thuiswedstrijd voor mij). Als regelmatig bezoeker van het sportpark in Ten Boer kreeg ik later allerlei opmerkingen naar mijn hoofd. “Durfde je niet Mulder?" Daarom was 4 mei 2019 al een tijdje geblokt: geen weekendje weg, geen tuinwerkzaamheden, geen verplicht winkelbezoek.


Vrijdag bezocht ik het sportpark al. Op de ledenvergadering werd aangeboden om houtsnippers op te halen, nadat de gemeente ijverig aan het snoeien is geweest. En zo is Ten Boer dus weer een stukje mooier geworden met de Steemer houtsnippers in onze tuin. Ik heb trouwens nog wat laten liggen, wees er bij mensen. De lijnen waren al gekalkt. De lijnentrekker had zichtbaar ook last gehad van het hobbelige veld.


De toppers van Omlandia druppelden één voor één het sportpark op. In het gesprek met hen bleek men begonnen te zijn met een ware afscheidstournee, want het vijfde van Omlandia gaan we niet in de huidige vorm terug zien. Een aantal spelers waait uit naar de 35/45 plus competitie, waardoor Omlandia volgend jaar waarschijnlijk nog vier seniorenteams op de been gaat brengen.


Eenmaal in de kleedkamer, met een ietwat smalle selectie, kreeg ik te horen dat de wedstrijdverslagen danig werden gemist. Dat er toch echt naar toe werd geleefd om elke keer weer een stukje proza te lezen. Het argument dat ik het wat druk heb gehad op het werk werd weg gelachen. En dus zit ik hier nu tussen twee vergaderingen in een stukje te typen waarvan ik nog niet weet waar het verhaal heen gaat. Mijn oren waren gespitst bij alles wat weer aan de orde kwam, terwijl iedereen de smeerseltjes en bandages weer onderuit de stinkende voetbaltas zocht. Ook bij mij was dit het geval, want de tas had al een maand ongeopend in de garage gelegen. Niet bevorderlijk voor de geur. En als je dan 13 voetbaltassen in een kleedkamer zet is dat zeker een oase van vreemde geuren. Neem daar de geur nog bij van alle spierbalsems en je bent blij dat je weer in de frisse lucht aan een warming-up kunt beginnen.


Grote schuld had de v.v. Middelstum aan het feit dat we al weer een tijdje stil stonden. Het scheen dat Middelstum het initiatief had genomen om ons uit te nodigen voor een oefenwedstrijd in de periode dat de KNVB geen programma had vastgelegd rond Pasen. In de groepsapp werd enthousiast gereageerd omdat het bleek om de afscheidswedstrijd van Boelie te gaan. Daar wilde iedereen bij aanwezig zijn. Boelie heeft een huis gekocht in Middelstum en na langdurig onderhandelen was er een principeakkoord bereikt. De onderhandelingen bleken al maanden te duren en uiteindelijk vastgelopen te zijn, maar nadat Marten Hovenga als bemiddelaar was ingezet leek een overgang van de ervaren doelman in kannen en kruiken te zitten. Onderdeel van de overeenkomst was een oefenwedstrijd met gezellige nazit. Totdat Boelie op de donderdagavond voorafgaand aan zijn afscheidswedstrijd om 23.11 uur in de groepsapp verschijnt: Ronnie appt dat Middelstum 6 spelers heeft en dat het niet door gaat. Je proefde ook zijn teleurstelling, want niet alleen wij keken uit naar de gezellige nazit. Boelie ook. En later bleek dat ook Marten (als oud-Steemer en bemiddelaar) enigszins gepikeerd had gereageerd. Met als uiteindelijk resultaat dat Boelie wel in Middelstum gaat wonen, maar een overgang naar Middelstum is nu definitief van de baan. En de club zal financieel ook geen slechte beurt gaan maken, omdat Stedum nu geen geld meer toe hoeft te geven om hem bij Middelstum te laten spelen. In de wandelgangen werd namelijk ook nog eens benoemd dat Boelie een zak geld mee moest nemen, maar daarvoor dan wel eerste keeper zou worden. Het zou zijn laatste kunststukje geweest kunnen zijn. Maar alles blijft bij het oude, Boelie is en blijft van ons.

 

Good old Wim van Zanten zou afwezig zijn, maar bij het bericht dat we dan maar met 12 spelers waren besloot hij het sleutelen aan de vrachtwagens even te laten voor wat het was. En zo waren we met dertien spelers, met de voorzitter als scheidsrechter (bekend van Bie de Boer, google maar eem) en Van Zanten als één van zijn assistenten. Bijna 100 jaar voetbalervaring om deze wedstrijd in goede banen te leiden. En dan zijn er toch nog spelers die denken te twijfelen aan een vlag- of fluitsignaal. Ten onrechte uiteraard, PB floot een uitstekende wedstrijd en toonde aan zijn clubliefde opzij te kunnen zetten door Omlandia zelfs een penalty toe te kennen. Wim benadrukte nog even: Als het boet’nspul is din vlag ik wel. Als het gain boet’nspul is vlag ik nait. Goan joe moar gewoon voetbal’n.”

De eerste de beste aanval leverde voor ons direct een levensgrote kans op. Andries was echter iets te enthousiast en schoot hoog over. Aan de andere kant hadden we wat moeite met de rappe


aanvallers van Omlandia. Bij één van de tegenaanvallen liet Joe zien over een geweldige koproltechniek te beschikken, door tijdens een sprint een koprol te presenteren waar menig gymnast jaloers op zal zijn. Hans van Zetten zou, wanneer hij commentaar mocht geven bij deze geweldige act, net zo enthousiast zijn als bij Epke Zonderland destijds. “De Koprol. De Gaylord 2. Kan hij doorgaan? Ja, hij kan doorgaan. Hij heeft wel iets vertraagd maar hij kan door. Hij doet zijn hele oefening hoor. Hij gaat voor zeven negen. Dan de halve draai, dan moet nog de kwast komen en is allesbeslissend nu de afsprong. De koprol. Dubbele koprol, the flying Martinitoren. En hij staat! Ik sta! Het is ongekend. Robert Freese heeft hier de oefening van zijn leven geturnd. Hij staat en iedereen…ik sta ook. Ik ga helemaal uit mijn dak. Het is ongelofelijk wat Robert Freese hier laat zien. Hij heeft zoveel opwinding gebracht hier en hij krijgt van velen al een staande ovatie. Robert Freese heeft het beste gepresteerd wat ie kon. De man uit de Speenkruidstraat.”


Dat hij vertraging op liep en de weg naar doel voor Omlandia open legde was een nadeel. Harry kon de bal alleen nog maar uit het netje halen en we stonden dus met 0-1 achter. Dus het enthousiaste werd al snel de kop ingedrukt door teleurstelling.


We kwamen terug in de wedstrijd, namen het heft in handen en brachten de voorsprong zelfs op het scorebord. Er leek geel vuiltje aan de lucht en dan toch de kleedkamer opzoeken met een 3-4 achterstand. Hoe was het mogelijk? Nou simpel, zelf de kansen missen en de doelpunten wel erg gemakkelijk weg geven. Inclusief een strafschop, welke werd benut door Michel Winter. U weet wel, de oud Eredivisie scheidsrechter, die nu als een soort Virgil van Dijk de verdediging van Omlandia 5 moet leiden. Een prachtig contrast, van ooit als de man in het zwart in grote stadions naar de kelderklasse tegen Stedum 3, in trouwens ook een prachtig stadion.


Ik besef me nu dat het wel weer een erg lang verhaal aan het worden is, dus ik begin nu door tijdgebrek aan de afronding. Omlandia kwam door een communicatiefoutje zelfs op 3-5 waardoor het wel erg lastig werd om de overwinning nog over de streep te trekken. Maar vanaf dat moment gingen we even een versnellinkje hoger spelen met als resultaat 4 doelpunten in 10 minuten. Het hoogtepunt was echter ons 100e doelpunt in deze competitie, de 8-5. Een prachtig stiftje van Hans Noorman verdween over doelman Hummel die aan de grond genageld stond. Het slotakkoord was voor de rappe Bram Betsema, die Omlandia nog op 8-6 bracht, waarna de wedstrijd naar het verleden werd gefloten door PB.


Een lastig duel was het. Woensdag de 8e wacht ons weer een lastige wedstrijd, uit tegen GEO 3. Het is maar afwachten in welke samenstelling de doordeweekse wedstrijden gespeeld gaan worden. Wellicht heb ik donderdag nog wat tijd en inspiratie om daar op terug te komen. De zaterdag daarna volgt de uitwedstrijd in Uithuizermeeden, tegen De Heracliden 3. Tot dan.


Informatie Slotdag 15 juni - Opgave t/m 4 juni! - LET OP: Nieuw mail adres

Posted by v.v. Stedum on April 22, 2019 at 4:50 AM

Op zaterdag 15 juni 2019 is de afsluitingsdag van VV Stedum. In de ochtend is er een ochtendprogramma voor de jeugd met onder andere de penalty-bokaal. In de middag is het 7 tegen 7 toernooi. De organisatie wordt gedaan door Juan Werkman, Boelie de Sturler en Pieter Berend Slager. Er kunnen maximaal 15 teams meedoen. Je kunt aangeven of je in de prestatiepoule wil of in de recreatieve poule. Uiteindelijk bepaalt de organisatie qua sterkte de indeling. Je kunt je team opgeven door te mailen naar slotdagvvstedum@hotmail.com.


Graag hierbij de teamnaam, poule, captain/contactpersoon (emailadres), naam spelers aangeven en aangeven wie een paar wedstrijden kan fluiten. Opgave kan uiterlijk tot en met 4 juni!'


Alvast bedankt!

Zeer geslaagde Jos Jansen op de Haar Toernooi in Bedum!

Posted by v.v. Stedum on March 25, 2019 at 12:05 AM

Afgelopen vrijdag 22 maart werd vv Stedum uitgenodigd voor een Jos Jansen op de Haar toernooi in Bedum.
Allemaal leden uit de jaren '88 en '89. Toen dachten wij daar hoorde Sibolt Hovenga ook bij, maar hoe krijgen we hem in Bedum.


Dat kan geregeld worden door de Stichting Ambulance wens. Vervolgens hebben Sibolt opgehaald uit Ten Boer in dichte mist.
De chauffeur kwam helemaal uit Rotterdam (!) en zij uit Castricum (vrijwilligers zijn het) Bikkels, fantastische vakmensen.


Wij werden goed opgevangen door Vv. BEDUM pluim voor de organisatie.
Vanwege de dichte mist kon je niet veel zien van het voetbal, maar we hebben ons in de finale gespeeld zijn als 2 de geëindigd PROFICIAT.


Luit heeft de groep even toegesproken en een bloemetje aan Geke en Wilma gegeven voor de manier hoe zij met de patiënt Sibolt om gaan en voor hem doen. Ook Andre Van vv Bedum had nog een kado voor Sibolt.


Al met Al heeft Sibolt genoten en wij ook van deze super gezellige avond.
De spelers van Stedum vonden het ook leuk, aangezien ze in dichte mist zelfs uit Zaltbommel enz kwamen.
De Fam Hovenga bedankt iedereen die hier aan meegewerkt heeft.


Was geschreven, Luit Timmer.
Foto's zijn gemaakt door Menne Tillema

Stedum haalt uit tegen Muntendam

Posted by v.v. Stedum on March 24, 2019 at 8:10 AM

MUNTENDAM- Het eerste elftal van v.v. Stedum heeft afgelopen zaterdag met maar liefst 0-8 gewonnen van hekkensluiter Muntendam.
In de eerste helft scoorden de Stedumers al vijf keer. Na rust nam Stedum was gas terug, maar werd de doelman van Muntendam nog wel drie keer gepasseerd. Doelpuntenmakers aan Stedum zijde waren V.d Berg (3x) Dijk (2x) Colstee (2x) en van Zanten.

Volgende week zijn de Stedumers vrij en het weekend erop speelt het in eigen huis tegen nummer 2 GEO uit Garmerwolde. Voor beide ploegen is een overwinning noodzakelijk. Tot zaterdag 6 april in Stedum!

Bestuursmededelingen - Belangrijke data's!

Posted by v.v. Stedum on March 11, 2019 at 3:30 PM

Geachte leden,

Het bestuur vraagt u dringend de onderstaande data in uw agenda vrij te houden:


Voorjaars ALV : op 23 april as. hopen we de voorjaars ALV te houden. De nadruk ligt hierbij op de bespreking van de begroting voor het nieuwe seizoen. De officiële uitnodiging volgt, waarna u de cijfers ter inzage kunt opvragen bij de penningmeester.


Slotdag: op 15 juni vieren we de seizoen afsluiting tijdens de traditionele slotdag van de VV Stedum. Met 7x7 toernooi, springkussen etc. en een boel gezelligheid! Hou de site in de gaten voor nadere informatie!


Klussendag: op 22 juni steken we gezamenlijk de handen uit de mouwen om het veld, de kantine en kleedkamers en de tribune weer tip-top in orde te maken voor het nieuwe seizoen! Klussers, ververs, vegers,schoonmakers, tegelzetters, graskrabbers, afwassers, soep-kokers ….elke helpende hand is meer dan welkom. Opgave graag bij Jacco Santing!


PS De bomen zijn gerooid en opgeschoond wat een boel sprokkelhout en kachelhout heeft opgeleverd. Een en ander ligt nog rond het veld, u bent van harte uitgenodigd een voorraadje op te halen voor uw open haard! Onder de stricte voorwaarde dat u niet met aanhangwagens of trekkers op het veld gaat rijden! Een kruiwagen of jutezak is ook een prima vervoermiddel voor brandhout!


Het bestuur.

Weer een mooie dag in Steem

Posted by v.v. Stedum on February 11, 2019 at 10:00 AM

Gelukkig. We mogen weer. Na twee maanden verveling op de zaterdag eindelijk weer datgene doen waar we lol in hebben. Eindelijk elkaar weer zien na de nodige feestdagen, nieuwjaarsrecepties en andere verplichtingen die ons thuis werden opgedragen. Eindelijk thuis weer kunnen zeggen: “Nee zaterdag kan niet, want dan moet ik voetballen.” “Nu al weer?” “Nu pas zou je bedoelen!” Het lichaam gaf al wat signalen om alsjeblieft weer actief in beweging te komen. Uit het niets kwamen pijntjes tevoorschijn. Van overbelasting kon geen sprake zijn, want sinds de laatste wedstrijd tegen KRC (ik kijk daar nog steeds met een erg positief gevoel op terug) heb ik werkelijk geen sportiviteit meer ondernomen. In de kleedkamer bleek zaterdag gelukkig dat ik niet de enige was na wat rondvraag.


’s Ochtends wakker worden met het idee dat je ’s middags weer mag voetballen is toch heel anders dan de stad in gaan bijvoorbeeld. De schuur in om je voetbaltas te zoeken. Waarschijnlijk zitten de voetbalschoenen er nog in zoals je ze na de laatste wedstrijd in de plastic tas weg hebt gestopt. In mijn geval nat, modder uit Kantens en hier en daar begon de schimmel al wat op te treden. Maar in ieder geval nog soepel genoeg om deze om de voeten te krijgen. Ik kon nog net zien dat ze oorspronkelijk overwegend geel waren.


Eenmaal aangekomen op het sportpark leek het alsof we geen winterstop hadden gehad. De sfeer zat er direct goed in, al was het vertrouwen in een goede afloop deze middag nog wat gematigd. Weinig trainingsarbeid, slechte weersomstandigheden en een veteranenelftal moet eerst maar weer eens op gang zien te komen. De bandages en smeerseltjes waren vertrouwd gezicht. Gedurende de winterstop was er via crowdfunding een nieuw geluidssysteem aangeschaft, welke in beheer was van Bard. Maar Bard heeft de gewoonte om standaard 15 minuten voor het eerste fluitsignaal te arriveren. Dus van opzwepende deuntjes was vooraf geen sprake, wellicht een motivatie om eens wat eerder te komen Dekker. Dan mis je ook de schunnige kleedkamerverhalen niet.


Vandaag was DVC Appingedam te gast. De allereerste competitiewedstrijd werd bij hen gespeeld en dat was een veelbelovend duel. Want het was een tikkie-takka wedstrijd op kelderklasse niveau op het overigens prachtige kunstgrasveld aldaar. Hoe anders waren de omstandigheden nu. Een snoeiharde wind, waar ik normaliter voor binnen blijf, en een veld waar hier en daar niet veel gras meer op stond. Het kon wel eens een onvoorspelbare middag worden, waar niet alleen kwaliteit de boventoon ging voeren. Maar vooral: wie gaat het beste met de omstandigheden om?


Alfons was vandaag weer terug van weg geweest. Waarschijnlijk hoorde hij alle loftuitingen van Hovius iedere maandagochtend bij de koffiemachine. En ja, dan begint het toch weer te kriebelen. Op de vraag van Noorman (Wie is Alfons dan?) werd geantwoord: “Dei is net zo aignwies als die, moar din nog wat aarger”. Onze, van Albanese afkomst, linksback zag er nog afgetraind uit en mocht direct in de basis beginnen. Waarschijnlijk de hele week koffie gehaald voor Hovius en dan is onze kleine grote generaal niet te beroerd om een basisplaats toe te dichten. De cevapcici, een vleesgerecht wat over de hele Balkan bekend is, heeft Alfons niet dikker gemaakt, zonder ook maar één wedstrijd in de benen. Soms ligt dit ook wel in de schappen van de Lidl, een aanrader.


De selectie bestond uit 15 spelers. Van Zanten stond ook op de website als 16e speler, maar kon helaas niet aanwezig zijn. Anders was de gehele selectie compleet geweest. Hergen werd door de aanwezigheid van Alfons naar de spitspositie verbannen. Hij zat voor de winterstop tegen een rentree in Stedum 1 aan als linker vleugelverdediger en kan nu dus overnieuw beginnen met zijn comeback in het vlaggenschip.

 

Dan de wedstrijd. Zoals gezegd veel wind. Maar in tegenstelling tot vorig seizoen, toen we onder ongeveer dezelfde weersomstandigheden (iets kouder toen) in Delfzijl op de broek kregen, gingen we redelijk goed om met de harde wind. We hadden een overwicht en Harry hoefde de eerste helft niet in actie te komen. De tweede helft ook niet trouwens. Ferdi bracht voor rust de 1-0 op het scorebord, na een assist van (jawel) Alfons. Alfons ging op avontuur en ik hoorde Opa nog zeggen: “Speel die bal nou eens af!”. Maar Alfons hield stug vol. En na een prima pass op Koperdakje slikte Opa snel zijn woorden weer in. De rust werd zonder moeilijkheden bereikt.

 

In de pauze was er weinig animo om vanaf de bank plaats te nemen binnen de lijnen. “Het gait ja goud, loat ons moar mooi zitt’n.” “Dit is toch gain weer om te voetbal’n!” “Neffer tjains a winning team.” “Goa nog moar eem een kwartair zo deur jongens.” Het kwam allemaal voorbij. En toen zette Hovius de boel even weer op scherp: “Het is nog maar 1-0 jongens.” 


We hadden de thee nog maar net achter de kiezen of scheidsrechter De Vries (die een prima wedstrijd floot en vaker welkom is wat ons betreft) kwam ons weer ophalen. De tweede helft had eenzelfde spelbeeld. Wij de betere, genoeg kansjes maar alleen Andries wist te scoren. Het werd dus 2-0 zonder al te veel moeite. Wellicht dat de Damsters de kalkoen en nieuwjaarsrolletjes zich nog beter hebben laten smaken de afgelopen maanden. Geen hoogstaand duel, maar een degelijke 2-0 overwinning. Toch goed gekozen vrijdagavond om Harry in mijn “Coach van Stedum” opstelling te laten staan en Opa als verdediger toe te voegen. Aangezien de verwachtingen na KRC uit wel erg hoog zijn geworden heb ik mezelf maar uit de opstelling verwijderd. 


’s Avonds mochten we ons weer melden. Boelie organiseerde namelijk het jaarlijkse steengrilavondje in de kantine. Op de fiets vanuit Ten Boer. Gelukkig wel wind mee. Het werd weer een gezellige avond. En als je dan tussen Van Zanten, de gebroeders Swier en de voorzitter zit komen alle verhalen van weleer weer voorbij. “Hou old bist doe Mulder? Toun ik zo oalt was speulde ik nog in ’t eerste.” Nu ik dit verhaaltje type en mijn benen voel moet ik er niet aan denken. En het schijnt dat de huidige burgemeestersvrouw in het verleden avances had met één van de oudgedienden. We noemen in dit geval geen namen en rugnummers. 


Collie en Jacco waren er ook. Na de eerste seizoenshelft wedstrijdritme te hebben opgedaan zijn ze weer opgenomen in de eerste selectie, waardoor ik weer de benjamin van het gezelschap ben. Het eerste resultaat was niet hoopgevend, de nederlaag tegen Damacota was een feit. Blijven oefenen jongens. 


Nadat het enorm genieten was van de samenvattingen van Studio Sport (zie daarvoor de uitslagen op teletekstpagina 818 voor de ajacieden onder ons) werd de tocht richting Ten Boer weer ingezet. De accu had mooi een paar uurtjes liggen opladen en de wind was wat gaan liggen. Het was een mooie dag in Steem. 

Robert Benes is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Stedum

Posted by v.v. Stedum on January 11, 2019 at 2:20 AM

STEDUM- Robert Benes wordt de nieuwe trainer van v.v. Stedum. De in Kruisweg woonachtige trainer zal beginnen met ingang van het seizoen 2019-2020 en volgt hiermee de huidige oefenmeester Wim Nubé op die na een 3-jarige verbintenis stopt als trainer bij Stedum.

De 39-jarige oefenmeester is sinds dit seizoen de assistent-trainer van v.v. Stedum. Daarvoor was Robert Benes trainer van EKC en interim trainer van Kloosterburen.

Verder zijn we zeer content dat Nanne Santing zijn contract met een jaar heeft verlengd en ook volgende seizoen leider en verzorger zal zijn bij de Voetbalvereniging!

Stedumers combineren de Winter Carbagerun met een inzamelingsactie voor MS-onderzoek!

Posted by v.v. Stedum on January 9, 2019 at 6:35 AM

Onderstaande link verwijst naar het artikel over de deelname van twee VV Stedum spelers aan de Garbagerun 2019. Voor wie nog een donatie wil doen aan het aan de run gekoppelde goede doel voor onderzoek naar de ziekte MS, beveelt het bestuur deze actie van de beide heren van harte aan! In het stuk van Bert Koster vindt u ook een link naar de site waarop een donatie kan worden gedaan.

https://bert-koster.nl/2019/01/07/stedummers-combineren-de-winter-carbagerun-met-een-inzamelingsactie-voor-ms-onderzoek/Stedum neemt afscheid van clubman Geert Vast

Posted by v.v. Stedum on May 29, 2018 at 4:00 AM

STEDUM- Maar liefst 46 jaar lang was kaartverkoper Geert Vast elke zaterdag trouw bij de wedstrijden van het eerste elftal van v.v. Stedum. Dit was het laatste seizoen voor de Stedum supporter en daaraan werd afgelopen zaterdag door de club uiteraard aandacht aan besteed.


In 1972 werd Geert Vast door toenmalig bestuurslid Luit Timmer benaderd voor de kaartverkoop van het eerste elftal. Met als gevolg dat Geert Vast maar liefst 46 seizoenen de entreebewijzen en later de programmaboekjes verkocht. Als Geert een keer niet aanwezig kon zijn hij zelf een vervanger. Inmiddels is Geert verhuisd naar Ten Boer en daarom hebben Geert en zijn vrouw Ellie besloten om te stoppen.


Van voorzitter Pieter Berend Slager kreeg Geert Vast en Ellie Vast vele mooie woorden en ook aanvoerder Jaap Dijkema stond met zijn team stil bij het vertrek van de graag geziene supporter.

Van het eerste elftal kreeg Geert Vast voorafgaand aan het duel tegen OKVC een grote fotolijst die hij zichtbaar geëmotioneerd in ontvangst nam. 

Naast het verkopen van de wedstrijdprogramma's heeft de vrijwilliger ook jarenlang in het bestuur gezeten en vele jaren in de activiteitencommisie. Bij de eerstvolgende ledenvergadering zal hij daarom ook voorgedragen worden als erelid van Stedum! Dikverdiend!


We hopen Geert Vast en zijn vrouw Ellie Vast nog vaak te mogen begroeten op het Sportpark van v.v. Stedum!


(Foto's gemaakt door Menne Tillema)
Het laatste programmaboekje van clubman Geert Vast!Cadeau namens het eerste elftal van v.v. Stedum


Luit Timmer: Geel zwart hart voor altijd!

Posted by v.v. Stedum on May 3, 2018 at 9:15 AM

Voor vele Stedumers en oud Stedumers is Luit Timmer een zeer bekend persoon binnen de voetbalclub en in het dorp Stedum in het algemeen. Luit Timmer was jarenlang voetballer van Stedum waarna hij vele seizoenen leider was van het eerste elftal. Ook was hij als vrijwilliger erg fanatiek en heeft hij ook nog plaatsgenomen in het bestuur van de voetbalclub. De inmiddels inwoner van Bedum kijkt met erg veel plezier terug op zijn tijd in bij v.v. Stedum en volgt de club nog altijd op de voet.


De inmiddels 78 jarige oud Stedumer geniet samen met zijn vrouw van hun welverdiende pensioen. Ze hebben drie kinderen gekregen; één zoon en twee dochters en 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Luit Timmer staat nog volop in het leven.


Toen ik op een maandagmiddag rond 16 uur in de middag bij familie Timmer aanbelde stond al vrij snel Luit Timmer bij de deur. Eenmaal binnen vertelde Luit gelijk vele verhalen van zijn tijd bij v.v. Stedum. Aan zijn enthousiasme kon je gelijk wel vernemen dat dit een prachtige tijd voor Luit was geweest. Op de eettafel lagen diverse foto’s van Luit als speler, leider en bestuurslid van v.v. Stedum. Zo liet hij mij de kampioensfoto zien van het jaar 1959 en vele selectiefoto’s van het eerste elftal waarbij Luit Timmer als leider actief was. Ook lag het krantenknipsel van het afgelopen seizoen op de eettafel. Het seizoen dat Stedum voor het eerst sinds 28 jaar weer kampioen was geworden. Net als vele andere Stedumers vond ook Luit het einde van vorig seizoen erg spannend. Ondanks dat hij SV Bedum trouw op de voet volgt kijkt Luit thuis gelijk wat zijn club heeft gedaan. Toen Stedum eenmaal kampioen was geworden ontbrak Luit Timmer dan ook niet bij het kampioensfeest van v.v. Stedum.


Luit Timmer is een man met een geweldige staat van dienst voor de Stedumer voetbalclub. Als 12 jarige werd hij lid (“Ik wilde al met 8 jaar lid worden, maar volgens Piet Smit (TC) mocht het niet eerder”;) en kwam als 17- jarige al in het eerste elftal. Luit Timmer speelde in totaal tien seizoenen in het eerste elftal en maakte daarin schitterende tijden mee. Hij verteld hierover met groot enthousiasme. Dat was de periode waarin v.v. Stedum een aantal jaren in de derde klasse van de KNVB speelde.
“Een technische voetballer was ik niet, maar ik was wel erg snel en pikte regelmatig wel mijn doelpuntjes mee en ik gaf nóóit op. Voor het echte bikkelen hadden we andere mannen in de ploeg zoals Anne en Peet Smit, Jan Kruidhof, gebroeders Wieringa en nog wat anderen. We hadden in die jaren een echte vrienden ploeg. En dat moet je hebben. Man, als we zaterdagmiddag met de bus (de Noorder-ooster uit Woltersum) naar Urk, Sneek of Stavoren moesten gingen de dames ook mee.. machtige tijden waren dat”. Eén van zijn hoogtepunten als spelers van het eerste elftal was een doelpunt tegen De Heracliden. “Een supermooie kopgoal na een voorzet van Harm Koopman”.


Luit Timmer had vroeger met zijn broertje Jan een eigen transportbedrijf en ging het hele land over. Desondanks was hij altijd wel aanwezig als er gevoetbald moest worden. Soms als de ploeg voor een verre uitwedstrijd om 13:00 moest vertrekken (er werd in die tijd om 16:15 gespeeld) had Timmer er al een ritje naar Rotterdam en weer terug opzitten. “Ik heb ’s maandags ook wel eens in de vrachtwagen gezeten dat ik met mijn armen mijn geblesseerde been van het pedaal moest hijsen. Dat ging toen zo. Daar werd niet over gezeurd”.


Nadat Luit vele schitterende jaren in het vijfde elftal van v.v. Stedum had gespeeld werd hem werd hem door de toenmalige voorzitter van de club (de in 1978 verongelukte) Henk Boiten gevraagd of hij leider wou worden van het eerste elftal. Eén keer ben ik er een jaar tussen uit geweest omdat ik te weinig tijd meer voor had, maar toen later in het jaar vroeg de club mij toch weer of ik toch weer leider wou worden van het eerste elftal en heb graag ja gezegd.


Voor Stedum was Luit de ideale leider. Zijn kracht was dat hij in de samenwerking met de trainer de zaakjes altijd prima voor elkaar had. Bij een plaats op de voorgrond had hij geen belang bij. Bij tegenslag staat de ware elftal Leider Luit Timmer op. Als Stedum 1 een keer verloor stond Luit gelijk klaar om de positieve punten naar voren te brengen. Door deze houding heeft hij veel krediet opgebouwd binnen het elftal. Wie ruzie met Luit kreeg kon het beste bij zichzelf ten rade gaan, want het was een kunst om onenigheid met hem te krijgen.


Een aantal jaren geleden liet oud eerste elftal speler André Swieringa zijn naam nog eens vallen in het samengestelde Sterren elftal van André voor een amateurvoetbal website. In dit Sterren elftal was Luit Timmer de leider c.q. Teammanager: “Een schitterende man, altijd positief en aanmoedigend naar de spelers toe, ook als je werd gewisseld en het daar niet mee eens was, een genot om zo iemand in de kleedkamer te hebben”.


Zoals gezegd geniet Luit Timmer al jaren met zij vrouw van hun pensioen. Toen ik ’s middags bij Luit op bezoek kwam stond Luit al klaar in zijn sportkleren. Na mijn bezoek ging hij met zijn maat (voormalig leider van CVVB) naar de Sportschool in Bedum. Dit doet Luit nog altijd twee maal in de week. Daarvoor was Luit al druk bezig geweest met vrijwilligers werkzaamheden bij SV Bedum. De club die hij naast Stedum ook graag support. Om de twee weken gaat Luit op bezoek bij zijn maatje Sibolt Hovenga (zo ook vanmorgen) Luit neemt dan de wedstrijdverslagen uit de krant mee en leest deze dan aan Sibolt voor. Zodat voetballiefhebber Sibolt een beetje op de hoogte blijft van de uitslagen van onder andere Stedum en Bedum.


Bij de vraag wat de meest bijgebleven spelers uit zijn tijd bij Stedum waren werd dan ook gelijk de naam van Sibolt Hovenga genoemd. Toen Luit Timmer leider was van het eerste elftal, was Sibolt altijd de vaste grens van Stedum “Een eerlijkere grensrechter bestond er niet”.
Naast Sibolt werden ook Piet en Anne Smit, Wieringa, Laning en doelpuntenmaker Jan Kruidhof genoemd. Spelers met wie Luit Timmer onder andere in het eerste elftal van Stedum heeft gevoetbald.


Selectie v.v. Stedum seizoen 1988-1989.  Linksboven leider Luit Timmer

Bij de vraag of hij nog leuke anekdotes heeft over zijn tijd bij Stedum moet Luit Timmer gelijk lachen. “Dat zijn er zoveel. Piet Swieringa (de broer van Jan Swieringa de melkboer) verstikte tijdens voetbal zijn enkel en sprong voor de verkoeling maar de sloot in! En dan nog de wedstrijd tegen QVC uit Stavoren! De doelman van QVC legde de bal op de doellijn voor een uittrap, maar de bal was niet achter geweest waarna Jan Kruidhof hem zo in het doel knalde: 1-0 voor! Dat zijn prachtige dingen die je niet snel vergeet”.


Ook heeft Luit Timmer meegeholpen aan het bekende Clublied van v.v. Stedum, dat ook nu nog vaak door de speakers galmt in de kantine van v.v. Stedum. “Rein Huisman (destijds eigenaar van het clubhuis dat toen “de Barnheemster” heette) had het idee om het clublied van de voetbalvereniging op een grammofoonplaatje uit te brengen. Linda and the Nightbirds, begeleid door een koor Stedumer voetballers. Dat was prachtig om te doen” Ook het maken van de eenmalige Luit Timmer Courant was leuk. “Ze volgden mij in een gewonnen uitwedstrijd tegen Omlandia van het Stedum dat destijds onder leiding stond van Jos Jansen op de Haar”.


Op het moment van mijn bezoek was het huidige eerste elftal van Stedum net begonnen aan de opwaartse lijn en had zojuist titelkandidaat Poolster met 1-2 verslagen. “Toen ik thuis kwam van de uitwedstrijd van SV Bedum tegen Klazienaveen keek ik thuis gelijk even wat Stedum had gedaan. Toevallig kwam ik gisteren Kees Mulder nog tegen en hij zei ook al dat Stedum de betere was” Luit Timmer is dan ook van mening dat Stedum zich wel weet te handhaven “Als de neuzen dezelfde richting op staan en je bikkelt met elkaar dan gaat het wel lukken. En dat moet ook want het is een prachtige competitie”.


Naast het feit dat Luit Timmer als speler en als leider van het eerste elftal actief was binnen de club, stond Luit ook altijd paraat als er ergens hulp benodigd was. Ook heeft Luit nog deelgenomen in het bestuur van de club “het toenmalig bestuur vroeg mij of ik ook in het bestuur wou. Ik vond eigenlijk dat ze beter iemand anders konden vragen omdat ik er toch altijd al was, maar ik heb het met veel plezier gedaan”
Zo heb ik onder andere de huidige stenen dug-outs gemaakt, meegeholpen aan de bloemenacties, catering in de feesttent met een hele groep , ook de dames hielpen altijd mee”. Eigenlijk was Luit Timmer bijna altijd wel paraat als er om hulp werd gevraagd.


Momenteel is de inmiddels in Ten Boer wonende Geert Vast bezig met zijn laatste seizoen als kaartverkoper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van v.v. Stedum. Het was echter Luit Timmer die namens het bestuur Geert Vast vroeg of hij geïnteresseerd was voor deze functie.
“Toen ik in die tijd in het bestuur zat met onder andere Eppie Schuurman, Piet Smit en Gerrit Schreuder heb ik in 1972 Geert Vast benaderd voor de kaartverkoop bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en 46(!) jaar later doet Geert dit nog altijd met veel plezier”.


Het feit dat Geert Vast dit na zoveel jaren nog steeds met veel plezier uitoefent zegt wel genoeg over de club Stedum “De club Stedum is klein maar fijn. Ik heb er een hele leuke tijd gehad, met veel mensen samen gewerkt er erg veel lol gehad en heb nog steeds goed contact met veel Stedumers. Ik heb een geel/zwart hart voor altijd!”.Luit Timmer op de tribune van v.v. Stedum


Rss_feed