Nieuws van v.v. Stedum

Kansenfestival levert Stedum 3 een magere overwinning op

Posted by v.v. Stedum on April 13, 2018 at 1:50 AM

Eindelijk was ie daar: de lentezon. Reden genoeg om iets eerder naar ons mooie sportpark af te reizen. Voorafgaand aan onze wedstrijd zou namelijk Jong Stedum – Jong TEO gespeeld worden.

Boelie heette me op de parkeerplaats hartelijk welkom. Hij mocht op doel bij het eerste elftal. Hij zag er ontspannen uit. Maar ik mag zijn naam niet meer te vaak noemen in onze verslagen. Hij heeft beloofd dat in zijn eigen verslagen dan ook niet meer te doen.

 

Eenmaal aangekomen op het terras zaten de gebroeders Swieringa gebroederlijk naast elkaar. “Houveul wissels hebb’n we vandoag? Want het zit hier ook wel lekker” klonk er. Clown was op tijd naar huis gegaan in de nacht van vrijdag op zaterdag, om nog enigszins fit aan de aftrap te verschijnen. Het was slechts half 2 geworden.


Vanaf het terras was het genieten. Niet alleen van de zon, ook van onze voorwedstrijd. Er werd niet alleen door Stedum 2 gewonnen, er kwamen ook een paar prachtige momenten voorbij. Met een paar zwaargewichten voorin snappen de spelers van Stedum 2 dat het niet mooi hoeft, het publiek wil vermaakt worden. Dank daarvoor. Op dat moment wisten we zelf nog niet dat ook wij de komende 90 minuten ballen de lachers op onze hand zouden krijgen.


Er waren een aantal afwezigen vandaag. Hergen was nog herstellende van een kickbokstraining, waarvoor hij op vrijdagavond nog een appje rond stuurde of er nog meer mensen geïnteresseerd waren in een proeftraining. Op vrijdagavond, 20.15 uur, je vrijwillig in elkaar laten rossen. Niet mijn ding. Aangezien ik op het moment van het appje in de kroeg zat en mezelf de zaterdagmiddag daarna niet fit genoeg achtte, heb ik bedankt voor de eer. Net als Jaap en Siebrand, al hadden zij achteraf beter wel heen kunnen gaan. Ferdi, Andries en Dirigent Dick moesten ook afzeggen helaas. Maar zijn hopelijk komende zaterdag weer topfit. Want dan moet het gebeuren mensen: Omlandia 5 – Stedum 3. Hopelijk gaat iedereen wat eerder dan half 2 op bed, uit betrouwbare bron heb ik namelijk begrepen dat Omlandia er tegen Winsum 7 geen kloten aan heeft gedaan. Puur om eenieder te sparen voor dit duel.


Maar goed, eerst moest de thuiswedstrijd tegen het sympathieke Lycurgus 12 gespeeld worden. De tegenstander van deze zaterdagmiddag stond (en staat) onderaan. Toch begreep ik dat de uitwedstrijd, en tevens eerste wedstrijd van dit seizoen, nogal geflatteerd werd gewonnen. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. De bespreking van Pieter was kort maar krachtig. Klaas en Wim werden voorin gepositioneerd. “Wees een beetje lief voor elkaar” werd hen meegegeven. Wim gaf na afloop trouwens aan nog steeds in lange onderbroeken te lopen, vroeger gedragen door zijn pa. Je hoort zo af en toe nog eens wat.


De wedstrijd werd een waar kansenfestival. Positief: er werden veel kansen gecreëerd. Negatief: er ging bijna geen bal in. Gelukkig staat onze verdediging als een huis en was Lycurgus niet bij machte om gevaarlijk te worden. Harry had dus niets te doen en kon achteraf best op het terras blijven zitten. Nadat we al een paar prachtige mogelijkheden om zeep hadden geholpen kreeg Alfons het aan de linkerkant op zijn heupen. Met een keurige voorzet wist Bard er met zijn middelste been een doelpunt van te maken. Bard was al wat aan de ribben geblesseerd, maar gaf er geen krimp om. Opvallend was dat Bard wel erg actief was deze eerste helft. Hij bleef maar gaan. De tweede helft was het lampje dan ook uit.


We bleven vrolijk door gaan met het missen van kansen voordat KW een voorzet juist inschatte. Met een keurige knal belandde de bal in de bovenhoek en werd er toch een veilige marge van twee doelpunt voorsprong behaald.


Jacco mocht na rust opdraven. Clown, inmiddels met een rode kop, vond het welletjes. De gemiddelde 60 minuten speeltijd zaten er nu niet in waardoor hij de jeugd een kans gaf. Jacco kwam er in en ondervond als geen ander dat het lastig is om je in dit sterrenensemble te onderscheiden. Met als hoogtepunt een gemiste kans voor open doel. De gasten kregen toch nog één grote kans, maar aangezien wij er ook nog een behoorlijk aantal om zeep hielpen, bleef het bij slechts 2-0. Rene en Juan mochten vlak voor het einde nog even invallen om zo wat puntjes te scoren voor “Coach van Stedum”.  


Na afloop maar weer het terras op. De uitslag van het eerste elftal werd bekend: 8-1 verloren. Arme keeper. Maar hij was bij alle doelpunten kansloos.


Zaterdag een uitwedstrijd, half 1 in Ten Boer. Tenminste, voor bijna iedereen een uitwedstrijd.

Categories: None