Nieuws van v.v. Stedum

Stedum doet zichzelf te kort tegen De Heracliden (4-4)

Posted by v.v. Stedum on April 11, 2018 at 8:05 AM

UITHUIZERMEEDEN- Het eerste elftal van v.v. Stedum heeft afgelopen dinsdagavond in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd met 4-4 gelijk gespeeld. Stedum kwam knap terug van een 2-1 achterstand en stond halverwege de tweede helft met 2-4 voor, maar kon niet voorkomen dat De Heracliden terug kwamen op 4-4. Kort voor het einde kreeg Stedum nog een grote kans om alsnog de overwinning veilig te stellen, maar het bleef bij een gelijkspel.


Stedum kwam goed uit de startblokken, maar kwam na een fout in de verdediging al vroeg op een 1-0 achterstand. Echter kort hierop was het Diederik Dijk die een fout van de goalie van de thuisploeg afstrafte en de stand weer gelijk trok.


Stedum maakt het spel en creëerde enkele goede mogelijkheden, maar moest wel oppassen voor de snelle uitbraken van De Heracliden. De thuisploeg loerde op foutjes van Stedum en probeerde in de counter gevaarlijk te worden. Na dik een half uur leed Stedum balverlies en binnen een paar passes stond er plots een speler van De Heracliden vrij voor doelman Zijlema en schoof de bal in de verre hoek: 2-1!

Zo stond Stedum uit het niets op een achterstand. Kort voor rust kon Siebrand Dijkema na een knappe actie van Diederik Dijk de stand weer gelijk trekken, maar zijn schot ging over.


Na rust kwam Stedum uitstekend uit de startblokken. Stedum zat er bovenop en elke tweede bal was voor Stedum. Na een aantal gemiste kansen, maakte Diederik Dijk de verdiende gelijkmaker. Kort hierop knikte Siebrand Dijkema de bal hard binnen uit een hoekschop en niet veel later maakte Diederik Dijk zijn derde van de avond na een goede pass van Tiemen Pestman en stond Stedum na dik 60 speelminuten op een comfortabele 2-4 voorsprong.


Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk van Stedum iets terug en kwam De Heracliden wat beter in de wedstrijd, maar het wist geen uitgespeelde kansen te creëren. Toch bracht De Heracliden de spanning wel weer terug in de wedstrijd. Een vrijetrap van de thuisploeg werd keurig binnen gewerkt: 3-4!


Stedum leek even van slag want binnen een paar minuten was de stand zelfs weer gelijk. Na wederom een vrijetrap ging de bal langs alles en iedereen en verdween in de verre hoek achter de Stedum doelman Zijlema: 4-4!

Zo had Stedum de wedstrijd volledig in handen, maar stond De Heracliden binnen een paar minuten toch weer op gelijke hoogte met v.v. Stedum.


Voor het verstrijken van de wedstrijd hadden beide ploegen de drie punten kunnen veiligstellen, maar was de grootste kans toch voor Stedum, maar het lukte Stedum niet om in een één tegen één situatie de doelman van De Heracliden te verschalken.

Zo eindigde deze avondwedstrijd in een 4-4 gelijk spel, waar Stedum eigenlijk de drie punten had moeten pakken.


Zaterdag speelt Stedum wederom tegen De Heracliden. Ditmaal in het pittoreske Stedum.

Deze wedstrijd staat onder leiding van dhr. A.L. Vegter en begint om 14:30 uur.

Tot dan!

 

Categories: None