Nieuws van v.v. Stedum

Stedum wint ook van titelkandidaat Poolster

Posted by v.v. Stedum on March 25, 2018 at 10:15 AM

SPIJK- Stedum lijkt in het nieuwe jaar dan eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de 4e klasse D. Voor de winterstop waren, mede door veel blessure gevallen, de resultaten tegenvallend. In 2018 wist Stedum 7 punten uit 3 wedstrijden te halen. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Poolster op het programma. Mede door het verlies van Holwierde een week geleden is het vizier van Poolster weer volledig gericht op het kampioenschap. Om de strijd hiervoor spannend te houden moest Stedum worden verslagen. De Stedummers hadden de punten ook nodig om uit de onderste regionen te komen. Het waren deze zaterdag de mannen uit Stedum die met de 3 punten huiswaarts keerden. Met goed voetbal in de 1e helft en met veel strijd en inzet over de hele wedstrijd wist Stedum die titelaspiraties van Poolster eerst weer in de ijskast te zetten.


Eenmaal aangekomen op sportpark Oldencate was het de plaatselijke Maradonna: Gezienus Uilhoorn die het publiek al aan het opwarmen was met verschillende hoogstandjes op het hoofdveld. De vreugde bij het thuispubliek was des te groter toen de beste voetballer uit Poolster geschiedenis gewoon tussen de mensen langs de lijn kwam staan om de wedstrijd te aanschouwen.


Uilhoorn en de vele andere toeschouwers zagen dat de gastheren goed uit de startblokken kwamen. Stedum had de opstelling wat aangepast naar een verdedigend concept. De bedoeling was om het initiatief aan Poolster te laten. Niets was minder waar, Poolster speelde niet goed en het was juist Stedum die voetballend de betere ploeg was. Na wat kleine speldenprikjes over en weer was het Stedum die de score opende na zo’n 20 minuten. Een lange bal van achteruit leek niks op te leveren omdat Diederik Dijk buitenspel stond. Dijk liet de bal in 1e instantie echter lopen. Militair Robbert Slager liep hier vervolgens op door en won het kopduel. Vervolgens belande de bal alsnog bij Diederik Dijk die de bal in 1 keer op de pantoffel nam en 0-1 op het scorebord zette. Na de goal veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld. Wel waren er over en weer wat kansen te noteren. Poolster kreeg kansen via een kopbal van Johan de Groot en een scrimmage in de 16 meter gebied leverde geen goal op de voor de thuisclub. Ook mochten de Spijksters tot 3 keer toe een vrije trap nemen op kansrijke posities. Maar de ballen gingen over of in de muur. Stedum werd nog gevaarlijk via Robbert Slager en Tiemen Dijk. Vlak voor de rust kreeg Stedum een penalty. Lorenzo Spitsbaard werd oliedom in de rug gelopen in de 16 meter en ging tegen de grond. De hard werkende Siebrand Dijkema ontfermde zich over de bal en schoot de bal tegen de touwen. Zo werd er met 0-2 gerust.


Verwacht werd dat er een ander Poolster uit de kleedkamer zou komen. Dit was ook het geval en Stedum werd meer terug gedrongen. Echter met veel passie en inzet en een defensie die erg goed stond kwam Poolster er niet doorheen. Het geloof ebde in de loop van de 2e helft dan ook weg bij de thuisploeg. Stedum beperkte zich vooral op het verdedigen en met een 0-2 stand is het net even wat minder moeilijk om de bal lang te roeien of desnoods in de bossen. De ruimtes werden erg groot en de middenvelders van Stedum mochten heel wat meters afleggen. De sterke Siebrand Dijkema was deze dag een plaag voor de Poolster defensie door veel duels te winnen en ballen voorin vast te houden. Diederik Dijk kreeg met een volley nog een grote kans maar via de rug van een tegenstander suisde de bal net langs de kruising. De wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam Poolster terug in de wedstrijd. De sterk spelende Tiemen Dijk ging in de fout. Hij maaide langs de bal waarna Jasper Tillema ook op het verkeerde been stond. Dennis van Dijk kon vervolgens alleen door op keeper Bert Jan Zijlema en van Dijk maakte hier met een schuiver de 1-2.


Poolster leefde weer op en het was nu vrouwen en kinderen eerst bij Stedum. Stedum liet zien dat de mentaliteit de laatste tijd erg goed is en hield stand. Er waren nog wat angstige momenten voor de goal


van Zijlema maar de Stedum keeper liet zien dat hij goed in vorm is de laatste tijd en incasseerde geen tegengoal meer. De lastige uitwedstrijd tegen Poolster werd dus ook omgezet in 3 punten en Stedum vind zich inmiddels terug in de middenmoot. Dit zegt echter nog niks want in deze competitie zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd en de verschillen op de ranglijst zijn erg klein. Echter als Stedum deze vorm kan vasthouden dan kan het nog een mooi seizoen worden. Hopen dat dit voort kan worden gezet tegen SJS volgende week!


Was geschreven, Jan Spijk

Categories: None