Nieuws van v.v. Stedum

Belangrijke overwinning voor Stedum tegen Corenos

Posted by v.v. Stedum on March 20, 2018 at 6:15 AM

STEDUM- Het eerste elftal van v.v. Stedum heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten gepakt. In eigen huis werd concurrent Corenos met 1-0 verslagen. Een doelpunt vlak voor rust van Tiemen Dijk was voldoende voor de drie punten.


Op het koude en met name winderige Sportpark begon Stedum goed aan de wedstrijd. Het zette de tegenstander goed onder druk en creëerde een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.

De verdedigers van Corenos hadden met name hun handen vol aan Siebrand Dijkema, waardoor andere Stedumers hiervan konden profiteren.

Corenos kreeg in de eerste helft één goede mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Bert-Jan Zijlema redde bekwaam. Vlak voor rust leek Stedum de score te kunnen openen uit een strafschop, maar arbiter Baar legde de bal net buiten de zestien. Diederik Dijk schoot vervolgens de bal tegen een speler van Corenos aan, waardoor Stedum leek te gaan rusten met een brilstand.

Echter net als in de wedstrijd van vorige week tegen Westerlee wist Stedum toch nog voor rust de score te openen. Yannick v.d. Berg stuurde Diederik Dijk goed weg. Dijk gaf de bal vervolgens keurig voor op broer Tiemen die vervolgens de doelman kansloos liet: 1-0!

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.


In de rust werd de lichtgeblesseerde Tiemen Pestman vervangen door Robbert Slager. Militair Slager was rond 11.00 uur in de ochtend geland op Schiphol na zijn bezoek aan Litouwen, maar stond bij aanvang van de tweede helft alweer keurig paraat in het prachtige geel/zwarte voetbalshirt van v.v. Stedum.


In de eerste fase na rust was Stedum wederom de betere. Het was een aantal keer gevaarlijk met afstandsschoten en kreeg een handjevol corners. Nadat Stedum het naliet om de 2-0 te maken kwam Corenos wat meer in het spel voor, zonder echt gevaarlijk te worden.

Het veldspel van beide ploegen werd er niet echt beter op. Corenos won wat vaker de bal en nam wat meer initiatief. Eén maal was Corenos nog dicht bij de gelijkmaker. Een hoge bal werd losgelaten door de sluitpost van Stedum. In de kluts kon de doelman zijn fout herstellen en behield Stedum de belangrijke voorsprong. Stedum was met onder andere Tiemen Dijk en Robbert Slager nog dicht bij de tweede treffer, maar misten helaas in de afronding.


Ondanks diverse pogingen lukte het Corenos niet meer om gevaarlijk te worden en zo won Stedum deze zeer belangrijke wedstrijd met 1-0 en is Stedum na het gelijke spel tegen GEO (1-1) en de overwinning op Westerlee (0-2) nog ongeslagen in dit kalenderjaar.


Volgende week speelt Stedum in Spijk tegen titelkandidaat Poolster. In de thuiswedstrijd speelden de mannen van Stedum trainer Wim Nubé nog met 2-2 gelijk. De wedstrijd in Poolster begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Broersma.


Reactie trainer Stedum en Teammanager Corenos in de Ommelander Courant
Stedum trainer Wim Nubé toonde zich tevreden: "Ik vond de eerste helft van ons nog wel redelijk, maar de tweede was op zijn zachts gezegd heel matig. Ik ben natuurlijk heel blij met de overwinning en de drie punten. Het was door de weersomstandigheden een lastige wedstrijd. Niet alleen de wind, maar ook het veld. Het is wel vlak, maar het heeft weinig gras. Dat wij maar één keer scoren? Ach, als je weinig treffers tegen krijgt, hoef je zelf ok niet veel te scoren".
Teammanager Frits Meeuwes van Corenos was duidelijk en realistisch na afloop van de wedstrijd. "Wij hebben een zeer jonge ploeg. Zes spelers zijn geboren in 2000. Als het loopt in de wedstrijd is dat geen probleem, maar als het moeilijk gaat dan krijg je het lastig. Wij zijn vandaag nooit in de wedstrijd geweest. Wij hebben niets afgedwongen en hadden daarom ook nergers recht op".

Categories: None