Nieuws van v.v. Stedum


view:  full / summary

Selecties aanstaande zaterdag

Posted by v.v. Stedum on May 25, 2018 at 1:45 AM

VV Stedum 1 - OKVC 1
Aanwezig: 13:30 uur   Aanvang: 14:30 uur
Yannick v/d Berg, Diederik Dijk, Tiemen Dijk, Jaap Dijkema, Siebrand Dijkema, Michel de Graaf, Harmen Pestman, Tiemen Pestman, Jacco Santing, Jan Spijk, Jasper Tillema, Bert-Jan Zijlema, Klaas Lubbers en Jeroen Bansberg


De Heracliden 3 - VV Stedum 3
Vertrek: 13:30 uur     Aanvang: 14:30 uur
Hergen Balkema, Bard Dekker, Dick Dijk, Robert Freese, Pieter Hovius, Jan de Jonge, Ferdi de Jonge, Bas Berntsen, Alfons Mucaj, Dick Nieborg, Boelie de Sturler, Andries de Vries, Wim van Zanten, Juan Werkman en Wolter van Zanten


VV Stedum 2 is vrij!

Laatste competitie duel voor Geert Vast na 46 jaar!

Posted by v.v. Stedum on May 24, 2018 at 7:50 AM

STEDUM – Geert Vast werd in 1972 benaderd door toenmalig bestuurslid Luit Timmer of hij de kaartverkoop wilde regelen voor de wedstrijden van het eerste elftal en maar liefst 46 jaar later heeft de inmiddels in Ten Boer wonende Geert Vast besloten dat het toch tijd is om hiermee te stoppen.

Stedum wil clubman Geert Vast, die naast de kaartverkoop ook nog vijf jaar in het bestuur heeft gezeten en nog ruim 10 jaar lid is geweest van de activiteitencommissie hartelijk bedanken voor zijn fantastische inzet en deze prachtige periode!

Zaterdag speelt Stedum in eigen huis de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen OKVC. De Stedumers hebben nog één punt nodig voor handhaving in de vierde klasse.


We hopen allen op uw komst!

Column Arnold Slager : Steem 1

Posted by v.v. Stedum on May 23, 2018 at 3:25 AM

De doppinda's van Epi Schuurman waren een begrip tijdens de toernooien van de vv Stedum op het oude veld aan de Weemweg. De bakfietskar stond strategisch opgesteld bij de dam die de sloot doorkliefde, met een betonnen duiker om het water door te laten. Een grote ijzeren hek voor het bredere spul en een dito hekje, die altijd piepte waardoor je opmerkte wie er door kwam, waar ruim een persoon door kon waren de bewakers van het veld. De bruine puntzak met de doppinda's vonden gretig aftrek bij de voetbal liefhebbers en de doppen verraden de plaats van de liefhebber. Ieder gespeelde pot was een derby op zich want clubs uit omringende dorpen werden uitgenodigd en de eer om te winnen was groot om de beker mee naar huis te nemen. Het elftal van de vv Stedum speelde in mijn jeugd zaterdag, derde klasse wat inhield dat er ook buiten de provincie Groningen gevoetbald werd.

vv Drentina uit Emmen, vv Workum, wedstrijden die ik als supporter mee heb gemaakt.
De bus van de Noordster uit Woltersum vertrok standplaats café Poort, Hoofdstraat, waar ik stond te kijken hoe mijn voetbal helden met supporters instapten. Kon niet mee want had geen cent te makken.' Wil je mee ', vroeg een van de broers Klompien? ' Wil wel, maar geen geld ' was mijn antwoord. Geen probleem zeiden de gebroeders en ik stapte met hun mee in de bus. Als dank heb ik later mede toestemming gegeven door getuige te zijn voor het huwelijk van Henk met mijn zus Giny. Bij Workum was het een zware dobber en het publiek een beetje te fanatiek vond ik toen. Eerlijk gezegd weet ik de uitslag niet meer. De terugreis was tegen etenstijd en we gingen ' aan ' zoals dat genoemd werd. Eten in een restaurant onderweg. ' Lust jij wel een uitsmijter ' vroegen de gebroeders aan mij. ' Nog nooit gehad ' was mijn antwoord. Vanaf die tijd een van mijn favoriete eten wanneer we ergens gaan lunchen. Mooi woord voor ' stoet kaawn '. Nadat de honger gestild was, vertrok het gezelschap met de Noordster richting Stedum. Thuis had men je gemist met het eten maar door de drukte van de zaterdag van de groenteboer werden er geen woorden aan vuil gemaakt.
Iedereen was gewoon weer thuis.

Nold.

WSTMDN. mei 2018

Informatie over Slotdag v.v. Stedum op 23 juni

Posted by v.v. Stedum on May 22, 2018 at 1:35 AM
  • Voor de jeugd is er een programma vanaf 9:45 uur. Dit wordt afgesloten met de strijd om de penaltybokaal. Er zijn de hele dag ook springkussens aanwezig. Verantwoordelijk bestuurslid is: Nicole Bijen, [email protected] Nadere info volgt.

  • In de middag start het 7-tegen-7 toernooi om 13:30. Teams dienen tenminste 1 lid van Stedum/STEO te hebben. Opgave onder vermelding van de teamnaam, de teamcaptain (deze is tevens contactpersoon) en in welke categorie (recreatie/prestatiepoule) men wil meedoen.
    Opgave per mail bij Boelie de Sturler: [email protected]
Stedum pakt een punt bij kampioen Holwierde

Posted by v.v. Stedum on May 14, 2018 at 8:25 AM

HOLWIERDE- Het eerste elftal van VV Stedum heeft afgelopen zaterdag een verdiende punt gepakt in het uitduel tegen kampioen Holwierde. Holwierde wou in het 'kampioensduel' het thuis publiek graag laten zien waarom het nou kampioen is geworden. Maar Stedum stond als team goed en beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Vrij snel na rust kwam Stedum op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Santing. Zo'n 20 minuten voor tijd kwam Holwierde op gelijke hoogte uit vanuit een penalty. Een kwartier voor tijd kreeg Holwierde nog een rode kaart, maar er werd niet meer gescoord. Zo pakte Stedum een belangrijk punt in de strijd tegen de nacompetitie plekken. 

Lees hier het verslag op Eemsmondsport.nl....


Volgend weekend zijn de Stedumers vanwege het terugtrekken van SGV een weekend vrij. De week erop speelt Stedum de laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen OKVC. Speelschema Stedum: 
26/05: Stedum 1- OKVC 


Speelschema Corenos:
16/05 - FC LEO - Corenos
19/05 - Poolster  - Corenos
26/05 - Corenos - FC LEO


Speelschema GEO: 
19/05 - OKVC - GEO
26/05 - Middelstum - GEO

Speelschema Westerlee
19/05 - Middelstum - Westerlee
26/05 - Poolster - Westerlee

Column Arnold Slager ; Pupil uit de jaren 60

Posted by v.v. Stedum on May 8, 2018 at 9:05 AM

Hoera, ik mag op voetballen.

Geboren en getogen Stedumer, knuppeltje van de lagere schooltijd in de jaren 60, toen de Beatles en de Rolling Stones ook net kwamen kijken, bestond er voor voetbal geen onderscheid, gelovig of niet, je was een geel/zwarte pupil van de voetbalvereniging Stedum.


Beginnen bij de B ers met té grote voetbalschoenen schoppen tegen een lerenbal die wanneer de sloot als eindbestemming het water was, iets dat regelmatig voorkwam want langs het oude veld aan de Weemweg was ter afscheiding van de aangrenzende tuinen een sloot, enkele meters vooruit kon schoppen. Door het water werd de bal loodzwaar.

De trainingen werden verzorgd door de heren Ritsema en Ridder die tevens onze leiders waren. Op het laatst partijtje en ballen verzamelen.

Thuis onder de douche met reden, er was geen douche in de keet van het voetbalveld.

Twee omkleed ruimtes voor bezoekers en geel/zwart Stedum dus, met schuifdeuren en omkleed ruimte voor de scheidsrechter. De thuis wedstrijd tegen omringende dorpen werden met veel strijd gestreden en in de rust kregen limonade van de moeder Siebolt Hovenga. Bij uitwedstrijden reden we met het hele elftal plus reserves met chauffeur Nico Graven ( Nicodémus ) en Jan Ridder in de VW bus van Graven. Bij het zien van een politieauto doken we weg naar de vloer van de VW, we waren met té veel in de bus, toch deurbroezn. Het gras van het veld werd kaal gehouden door schapen van boer Straatman, dus regelmatig zaten we onder de schapenstront. Dit kon natuurlijk niet langer, het hek tussen het weiland en voetbalveld werd verstevigd en verhoogd. Af en toe brak er toch een schaap door de omheining dus voor de wedstrijden moest er stront verwijderd worden. Schapenkeutels opruimen is strontwaark maar om te kunnen voetballen moest je er iets voorover hebben.

Het leven van een geel/zwarte pupil van vv Stedum ging niet altijd over rozen, wel over stront.

Nold.

Derby Middelstum tegen Stedum onbeslist

Posted by v.v. Stedum on May 7, 2018 at 1:50 AM

MIDDELSTUM-  VV Stedum en buurman Middelstum speelden zaterdagmiddag tegen elkaar op het sportpark in Middelstum. Net als bij de wedstrijden tussen Groningen en Heerenveen werd er deze week voorafgaande aan het duel een ludieke actie op touw gezet door de gasten uit Stedum. Het doel op het sportpark in Middelstum werd vrijdagmiddag aangetroffen in de geel zwarte kleuren van de bezoekers uit Stedum. Rene de Groot van de harde kern van Middelstum moest er aan te pas komen om het doel weer te voorzien van een witte kleur (zie foto). Ook Middelstum had een leuke actie in petto voorafgaande aan deze wedstrijd. De jongste jeugd van beide ploegen liepen samen met de eerste elftalspelers onder veel geknal en confetti het veld op. Stedum kwam al snel op een 2-0 achterstand. Echter voor rust kwam Stedum op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Siebrand Dijkema en een eigen doelpunt van Chiel Hoeksema. Na rust kregen beide ploegen nog wel redelijk wat kansen, maar er werd niet meer gescoord.


Lees hier verder...

SGV trekt zich terug uit de competitie

Posted by v.v. Stedum on May 7, 2018 at 1:40 AM

Wegens een gebrek aan spelers heeft SGV besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. Vanwege dit besluit ziet de competitiestand er gelijk behoorlijk anders uit en staan de mannen van Stedum trainer Wim Nubé er iets minder rooskleurig voor. Over dit besluit van SGV én de KNVB valt vlak voor het verstrijken van de competitie veel over te zeggen...

Luit Timmer: Geel zwart hart voor altijd!

Posted by v.v. Stedum on May 3, 2018 at 9:15 AM

Voor vele Stedumers en oud Stedumers is Luit Timmer een zeer bekend persoon binnen de voetbalclub en in het dorp Stedum in het algemeen. Luit Timmer was jarenlang voetballer van Stedum waarna hij vele seizoenen leider was van het eerste elftal. Ook was hij als vrijwilliger erg fanatiek en heeft hij ook nog plaatsgenomen in het bestuur van de voetbalclub. De inmiddels inwoner van Bedum kijkt met erg veel plezier terug op zijn tijd in bij v.v. Stedum en volgt de club nog altijd op de voet.


De inmiddels 78 jarige oud Stedumer geniet samen met zijn vrouw van hun welverdiende pensioen. Ze hebben drie kinderen gekregen; één zoon en twee dochters en 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Luit Timmer staat nog volop in het leven.


Toen ik op een maandagmiddag rond 16 uur in de middag bij familie Timmer aanbelde stond al vrij snel Luit Timmer bij de deur. Eenmaal binnen vertelde Luit gelijk vele verhalen van zijn tijd bij v.v. Stedum. Aan zijn enthousiasme kon je gelijk wel vernemen dat dit een prachtige tijd voor Luit was geweest. Op de eettafel lagen diverse foto’s van Luit als speler, leider en bestuurslid van v.v. Stedum. Zo liet hij mij de kampioensfoto zien van het jaar 1959 en vele selectiefoto’s van het eerste elftal waarbij Luit Timmer als leider actief was. Ook lag het krantenknipsel van het afgelopen seizoen op de eettafel. Het seizoen dat Stedum voor het eerst sinds 28 jaar weer kampioen was geworden. Net als vele andere Stedumers vond ook Luit het einde van vorig seizoen erg spannend. Ondanks dat hij SV Bedum trouw op de voet volgt kijkt Luit thuis gelijk wat zijn club heeft gedaan. Toen Stedum eenmaal kampioen was geworden ontbrak Luit Timmer dan ook niet bij het kampioensfeest van v.v. Stedum.


Luit Timmer is een man met een geweldige staat van dienst voor de Stedumer voetbalclub. Als 12 jarige werd hij lid (“Ik wilde al met 8 jaar lid worden, maar volgens Piet Smit (TC) mocht het niet eerder”;) en kwam als 17- jarige al in het eerste elftal. Luit Timmer speelde in totaal tien seizoenen in het eerste elftal en maakte daarin schitterende tijden mee. Hij verteld hierover met groot enthousiasme. Dat was de periode waarin v.v. Stedum een aantal jaren in de derde klasse van de KNVB speelde.
“Een technische voetballer was ik niet, maar ik was wel erg snel en pikte regelmatig wel mijn doelpuntjes mee en ik gaf nóóit op. Voor het echte bikkelen hadden we andere mannen in de ploeg zoals Anne en Peet Smit, Jan Kruidhof, gebroeders Wieringa en nog wat anderen. We hadden in die jaren een echte vrienden ploeg. En dat moet je hebben. Man, als we zaterdagmiddag met de bus (de Noorder-ooster uit Woltersum) naar Urk, Sneek of Stavoren moesten gingen de dames ook mee.. machtige tijden waren dat”. Eén van zijn hoogtepunten als spelers van het eerste elftal was een doelpunt tegen De Heracliden. “Een supermooie kopgoal na een voorzet van Harm Koopman”.


Luit Timmer had vroeger met zijn broertje Jan een eigen transportbedrijf en ging het hele land over. Desondanks was hij altijd wel aanwezig als er gevoetbald moest worden. Soms als de ploeg voor een verre uitwedstrijd om 13:00 moest vertrekken (er werd in die tijd om 16:15 gespeeld) had Timmer er al een ritje naar Rotterdam en weer terug opzitten. “Ik heb ’s maandags ook wel eens in de vrachtwagen gezeten dat ik met mijn armen mijn geblesseerde been van het pedaal moest hijsen. Dat ging toen zo. Daar werd niet over gezeurd”.


Nadat Luit vele schitterende jaren in het vijfde elftal van v.v. Stedum had gespeeld werd hem werd hem door de toenmalige voorzitter van de club (de in 1978 verongelukte) Henk Boiten gevraagd of hij leider wou worden van het eerste elftal. Eén keer ben ik er een jaar tussen uit geweest omdat ik te weinig tijd meer voor had, maar toen later in het jaar vroeg de club mij toch weer of ik toch weer leider wou worden van het eerste elftal en heb graag ja gezegd.


Voor Stedum was Luit de ideale leider. Zijn kracht was dat hij in de samenwerking met de trainer de zaakjes altijd prima voor elkaar had. Bij een plaats op de voorgrond had hij geen belang bij. Bij tegenslag staat de ware elftal Leider Luit Timmer op. Als Stedum 1 een keer verloor stond Luit gelijk klaar om de positieve punten naar voren te brengen. Door deze houding heeft hij veel krediet opgebouwd binnen het elftal. Wie ruzie met Luit kreeg kon het beste bij zichzelf ten rade gaan, want het was een kunst om onenigheid met hem te krijgen.


Een aantal jaren geleden liet oud eerste elftal speler André Swieringa zijn naam nog eens vallen in het samengestelde Sterren elftal van André voor een amateurvoetbal website. In dit Sterren elftal was Luit Timmer de leider c.q. Teammanager: “Een schitterende man, altijd positief en aanmoedigend naar de spelers toe, ook als je werd gewisseld en het daar niet mee eens was, een genot om zo iemand in de kleedkamer te hebben”.


Zoals gezegd geniet Luit Timmer al jaren met zij vrouw van hun pensioen. Toen ik ’s middags bij Luit op bezoek kwam stond Luit al klaar in zijn sportkleren. Na mijn bezoek ging hij met zijn maat (voormalig leider van CVVB) naar de Sportschool in Bedum. Dit doet Luit nog altijd twee maal in de week. Daarvoor was Luit al druk bezig geweest met vrijwilligers werkzaamheden bij SV Bedum. De club die hij naast Stedum ook graag support. Om de twee weken gaat Luit op bezoek bij zijn maatje Sibolt Hovenga (zo ook vanmorgen) Luit neemt dan de wedstrijdverslagen uit de krant mee en leest deze dan aan Sibolt voor. Zodat voetballiefhebber Sibolt een beetje op de hoogte blijft van de uitslagen van onder andere Stedum en Bedum.


Bij de vraag wat de meest bijgebleven spelers uit zijn tijd bij Stedum waren werd dan ook gelijk de naam van Sibolt Hovenga genoemd. Toen Luit Timmer leider was van het eerste elftal, was Sibolt altijd de vaste grens van Stedum “Een eerlijkere grensrechter bestond er niet”.
Naast Sibolt werden ook Piet en Anne Smit, Wieringa, Laning en doelpuntenmaker Jan Kruidhof genoemd. Spelers met wie Luit Timmer onder andere in het eerste elftal van Stedum heeft gevoetbald.


Selectie v.v. Stedum seizoen 1988-1989.  Linksboven leider Luit Timmer

Bij de vraag of hij nog leuke anekdotes heeft over zijn tijd bij Stedum moet Luit Timmer gelijk lachen. “Dat zijn er zoveel. Piet Swieringa (de broer van Jan Swieringa de melkboer) verstikte tijdens voetbal zijn enkel en sprong voor de verkoeling maar de sloot in! En dan nog de wedstrijd tegen QVC uit Stavoren! De doelman van QVC legde de bal op de doellijn voor een uittrap, maar de bal was niet achter geweest waarna Jan Kruidhof hem zo in het doel knalde: 1-0 voor! Dat zijn prachtige dingen die je niet snel vergeet”.


Ook heeft Luit Timmer meegeholpen aan het bekende Clublied van v.v. Stedum, dat ook nu nog vaak door de speakers galmt in de kantine van v.v. Stedum. “Rein Huisman (destijds eigenaar van het clubhuis dat toen “de Barnheemster” heette) had het idee om het clublied van de voetbalvereniging op een grammofoonplaatje uit te brengen. Linda and the Nightbirds, begeleid door een koor Stedumer voetballers. Dat was prachtig om te doen” Ook het maken van de eenmalige Luit Timmer Courant was leuk. “Ze volgden mij in een gewonnen uitwedstrijd tegen Omlandia van het Stedum dat destijds onder leiding stond van Jos Jansen op de Haar”.


Op het moment van mijn bezoek was het huidige eerste elftal van Stedum net begonnen aan de opwaartse lijn en had zojuist titelkandidaat Poolster met 1-2 verslagen. “Toen ik thuis kwam van de uitwedstrijd van SV Bedum tegen Klazienaveen keek ik thuis gelijk even wat Stedum had gedaan. Toevallig kwam ik gisteren Kees Mulder nog tegen en hij zei ook al dat Stedum de betere was” Luit Timmer is dan ook van mening dat Stedum zich wel weet te handhaven “Als de neuzen dezelfde richting op staan en je bikkelt met elkaar dan gaat het wel lukken. En dat moet ook want het is een prachtige competitie”.


Naast het feit dat Luit Timmer als speler en als leider van het eerste elftal actief was binnen de club, stond Luit ook altijd paraat als er ergens hulp benodigd was. Ook heeft Luit nog deelgenomen in het bestuur van de club “het toenmalig bestuur vroeg mij of ik ook in het bestuur wou. Ik vond eigenlijk dat ze beter iemand anders konden vragen omdat ik er toch altijd al was, maar ik heb het met veel plezier gedaan”
Zo heb ik onder andere de huidige stenen dug-outs gemaakt, meegeholpen aan de bloemenacties, catering in de feesttent met een hele groep , ook de dames hielpen altijd mee”. Eigenlijk was Luit Timmer bijna altijd wel paraat als er om hulp werd gevraagd.


Momenteel is de inmiddels in Ten Boer wonende Geert Vast bezig met zijn laatste seizoen als kaartverkoper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van v.v. Stedum. Het was echter Luit Timmer die namens het bestuur Geert Vast vroeg of hij geïnteresseerd was voor deze functie.
“Toen ik in die tijd in het bestuur zat met onder andere Eppie Schuurman, Piet Smit en Gerrit Schreuder heb ik in 1972 Geert Vast benaderd voor de kaartverkoop bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en 46(!) jaar later doet Geert dit nog altijd met veel plezier”.


Het feit dat Geert Vast dit na zoveel jaren nog steeds met veel plezier uitoefent zegt wel genoeg over de club Stedum “De club Stedum is klein maar fijn. Ik heb er een hele leuke tijd gehad, met veel mensen samen gewerkt er erg veel lol gehad en heb nog steeds goed contact met veel Stedumers. Ik heb een geel/zwart hart voor altijd!”.Luit Timmer op de tribune van v.v. Stedum

Cor Keijser, jongerenwerker en leidinggevende

Posted by v.v. Stedum on April 26, 2018 at 5:15 AM

Een leuk interview van Bert Koster met oud bestuurslid Cor Keijser. De vader van Geran en Maris was voorheen altijd een actief lid van v.v. Stedum en heet onder andere nog twaalf jaar in het bestuur gezeten, waarvan 6 jaar als voorzitter.

Lees hier verder...

Klussendag

Posted by v.v. Stedum on April 19, 2018 at 4:35 PM

Geachte dames en heren,

In verband met het Jan Spijk Toernooi, dat plaatsvindt op 30 juni ziet het bestuur zich genoodzaakt de klussendag op 7 juli te houden.
vanaf 8:30 uur bent u van harte uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken!!!!!!!!
Coördinatie is in handen van: Jacco Santing. U kunt zich bij hem opgeven. Tel: 0615412147.
Er is veel te doen om het terrein, de kantine en de tribune in goede staat te krijgen voor het seizoen 2018/2019.
Komt dus allen! Vele handen maken licht werk. 

Informatie over de Slotdag

Posted by v.v. Stedum on April 19, 2018 at 4:25 PM

De slotdag van dit seizoen is op 23 juni.
Voor de jeugd is er een programma vanaf 9:45 uur. Dit wordt afgesloten met de strijd om de penaltybokaal. Er zijn de hele dag ook springkussens aanwezig. Verantwoordelijk bestuurslid is: Nicole Bijen, [email protected] Nadere info volgt.


In de middag start het 7-tegen-7 toernooi om 13:30. Teams dienen tenminste 1 lid van Stedum/STEO te hebben. Opgave onder vermelding van de teamnaam, de teamcaptain (deze is tevens contactpersoon) en in welke categorie (recreatie/prestatiepoule) men wil meedoen.
Opgave per mail bij Boelie de Sturler: [email protected]


Deze dag wordt afgesloten met de BBQ, vanaf 18:30. 
Opgave per mail bij: Hergen Balkema en/of Harry Swieringa, [email protected] / [email protected]


Hoogste KNVB onderscheiding voor Sibolt Hovenga

Posted by v.v. Stedum on April 11, 2018 at 1:05 PM

De 72-jarige Sibolt Hovenga uit Stedum heeft afgelopen vrijdag de hoogste KNVB onderscheiding ontvangen uit handen van districtscoördinator Geert Zwerver.

Die speldde hem de gouden bondsspeld op als scheidsrechter van verdienste. De bijbehorende plaquette ontving Hovenga van scheidsrechtersbegeleider Roelf Folkersma uit Holwierde.

Hovenga is al 60 jaar lid van de KNVB. "het is de eerst keer dat ik dit meemaak" gaf Zwerver in het belang van de onderscheiding aan. "Hovenga heeft ook wel heel veel gedaan voor zijn club v.v. Stedum en de KNVB. Wat heeft hij eigenlijk niet gedaan".
Binnen de vereniging is Hovenga niet alleen bestuurslid geweest, maar ook toto/lotto- functionaris, keeperstrainer, jeugdleider en grensrechter van het eerst elftal. In 1995 besloot hij ook nog eens te fluiten. Hij floot wedstrijden in het zaalvoetbal, het veldvoetbal en de laatste jaren ook in het G-voetbal. Daarnaast was hij bijna vijftien jaar rapporteur. Zijn vereniging benoemde hem al in 1994 tot erelid en in 2007 en 2013 kreeg Hovenga respectievelijk de zilveren- en gouden scheidsrechtersspeld. 

De overhandiging vond plaats in Zorgcentrum Innersdijk in Ten Boer, waar Hovenga verblijft sinds een herseninfarct. 
Een prachtig gebaar en van de KNVB en dik verdiende hoogste onderscheiding!

[BRON: Eemsbode]

Uit de oude doos: 60 jarig jubileumblad v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on March 1, 2018 at 7:15 AM

Alweer 24 jaar geleden bestond v.v. Stedum 60 jaar en hier is toen een jubileumboek/blad van uitgegeven. V.V. Stedum was en is nog steeds een bekende naam in het Groninger amateurvoetbal. Op naar de 100 jaar!

Ga naar: http://www.sportplakboeken.nl/dbpt/vvstedum-60-jarig-jubileumboek


Bestuurswijzigingen v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on February 13, 2018 at 1:30 AM

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 februari hebben de aanwezige leden toegestemd met de voorgedragen nieuwe bestuursleden.
(Per ingang van 13-02-2018)

  • Bestuurslid wedstrijdzaken / Technische zaken; Andre Swieringa: niet herkiesbaar; wordt opgevolgd door Jacco Santing.
  • Penningmeester Peter Arends: niet herkiesbaar; wordt opgevolgd door Diederik Dijk.


FC Groningen online: Stedum ademt sfeer en nostalgie

Posted by v.v. Stedum on December 18, 2017 at 2:50 AM

Prachtig eindbedrag Grote Clubactie v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on December 12, 2017 at 2:15 AM

Binnen de club werd het binnen halen van €700,= als doel gesteld, maar uiteindelijk is er een bedrag van €952,80 binnengehaald!
Wat voornamelijk door de jeugd van Stedum is binnengehaald, een top prestatie!


Prachtige column Marcel Mulder, Sibolt.

Posted by v.v. Stedum on December 5, 2017 at 3:00 AM

In elke voetbalkantine in de provincie Groningen kent bijna iedereen hem: Sibolt. Sibolt Hovenga. Jarenlang actief als scheidsrechter op de vrijdagavond, de zaterdag én zondag. Niets was hem te gek. Of het nu om damesvoetbal ging, schoolvoetbal, G-voetbal of een wedstrijdje in de allerlaagste veteranenklasse, Sibolt kwam fluiten. Op de manier zoals hij vond dat het moest.


Lees hier verder

Stedum na 28 jaar weer kampioen!

Posted by v.v. Stedum on May 16, 2017 at 3:45 AM

GRONINGEN- Na 28 jaar heeft het eerste elftal van v.v. Stedum de titel weer binnengesleept. Na een 1-4 overwinning op DIO Groningen en doordat concurrent de Oosterparkers onderuit ging tegen Westerlee, was de titel een feit en barste het feest los op Sportpark Kardinge vervolgens ook in het pittoreske Stedum!


Al vroeg op de zaterdagochtend kwamen de eerste berichten van de spelers van Stedum 1 binnen in de groepsapp. Het was bij iedereen duidelijk dat een belangrijke dag was voor de voetbalclub Stedum.

Een dag eerder waren de tenten bij het Sportcafé van v.v. Stedum geplaatst en was de touringbus binnen één dag al volgeboekt! Het leefde behoorlijk in Stedum en iedereen wou graag getuige zijn van het eventuele kampioenschap.

Zo was de wedstrijd van het derde elftal verzet naar volgende week en begon de thuiswedstrijd van het tweede elftal een uur eerder, zodat ook hun op tijd aanwezig konden zijn op Sportpark Kardinge.


Nadat de spelers één voor één binnendruppelde op het Sportpark van Stedum en ook de supporters die zich hadden aangemeld voor de bus, gingen we rond de klok van 13 :00 uur richting Groningen.

In de bus was het nog behoorlijk rustig. Bij de spelers was de bekende focus goed aanwezig en na een klein half uurtje waren we aangekomen op het Sportpark waar het vanmiddag moest gebeuren!


Nadat Nanne Santing de kleedkamer tip top had voorbereid konden de spelers zich rond de klok van kwart voor 2 gaan omkleden. De muziek galmde door de boxen en nadat trainer Wim Nubé de opstelling en tactiek doorgaf aan de spelers konden de spelers zich gaan warm lopen op het prima te bespelen veld van DIO Groningen.


Trainer Wim Nubé kon tegen DIO Groningen geen beroep doen op Jan Spijk en Tiemen Pestman. Beide heren hadden tegen de gewonnen wedstrijd tegen Westerlee(3-0) een gele print ontvangen en waren hierdoor geschorst voor hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Verder waren nog altijd Yannick v/d Berg, Tiemen Dijk en Matthijs Colstee afwezig met een blessure.


Rond de klok van 14:30 uur betraden de elf van Stedum en DIO Groningen het veld om de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Stedum trainer Wim Nubé koos voor de volgende basisopstelling:

Zijlema; Weerd, de Jonge, J. Dijkema©, Pestman; Slager, de Graaf, Dijk, Tillema; Santing en S. Dijkema.

Op de bank zaten Jochem Wieringa, Johan Maring, Klaas Lubbers, Wolter van Zanten en reserve doelman Boelie de Sturler.


In de beginfase begonnen de Stedumers wat onrustig en was DIO Groningen het meest dreigend. Toch lukte het DIO niet om door de verdedigingslinie te komen. Na enige tijd nam Stedum het initiatief wat over en creëerde het wat kansjes. Na zo’n 20 minuten opende Stedum de score. Uit een goede voorzet vanaf links kopte Siebrand Dijkema de bal bij de eerste paal knap in het vijandelijke doel en maakte zijn 20e treffer van het seizoen: 0-1! De vreugde in het Stedum kamp was groot!


Zo’n 10 minuten later was het weer raak voor Stedum. Michel de Graaf pakte de bal af van zijn directe tegenstander en stuurde Diederik Dijk diep. Dijk gaf op randje zestien de bal goed breed op Robbert Slager die met een bekeken schuiver de doelman passeerde: 0-2!


Voor rust leek de wedstrijd te zijn beslist. Diederik Dijk stuurde Santing goed diep, die vervolgens vrij op de doelman kon lopen en de bal in de verre hoek schoot: 0-3!


De aan de hand geblesseerde Jasper Tillema bleef na rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Wolter van Zanten.


Kort na rust werd aan alle eventuele onzekerheid een einde gemaakt en werd al vrij snel de vierde treffer voor Stedum genoteerd. Wederom Diederik Dijk stuurde Santing goed diep. Santing passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 0-4!

 

DIO deed nog wel iets terug en maakte nog een tegentreffer, maar ondanks dat het spel van Stedum slordiger werd wist de thuisploeg het niet meer spannend te maken.


Langzamerhand werd duidelijk dat de concurrent de Oosterparkers op achterstand stonden. Het legioen van Stedum begon al ‘ Kampioenen te roepen’. Nadat de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot was Stedum definitief kampioen!


Onder begeleiding van Bengaals vuurwerk, champagne en gezang barste het feest los! Stedum wist na 28 jaar weer de titel binnen te slepen en dit maakte duidelijk veel los bij de spelers en toeschouwers.


In de kleedkamer galmde meerdere malen het prachtige clublied van v.v. Stedum door de speakers en werden diverse liederen uit volle borst meegezongen.

Rond de klok van kwart voor 6 vertrokken we met de bus weer naar Stedum.

Daar waar heenreis iedereen nog rustig en gefocust was, was dit op de terugweg duidelijk anders!


Eenmaal weer aangekomen in het pittoreske Stedum stond de trekker en kar al klaar voor de rondrit door Stedum.

Onder begeleiding van gezang en vuurwerk maakte het dorp kennis met de kampioenen van Stedum.

Na afloop werd het feest doorgezet bij de kantine tot in de late uurtjes!


Zo zijn trainer Wim Nubé en leider/verzorger Nanne Santing in het eerste seizoen bij v.v. Stedum er gelijk in geslaagd om te promoveren naar de velbegeerde 4e klasse!


Via deze weg willen we alle sponsoren, leden, vrijwilligers en supporters bedanken voor jullie bijdrage aan dit kampioenschap en wensen we jullie alvast een fijne zomer toe en zien we jullie graag weer terug in het volgend seizoen in de vierde klasse!


Eerst elftal.
v.v. Stedum
De kampioenen!


De titel is een feit!De titel is een feit!Prachtig spandoek!De heenreis naar Groningen


Eindstand KNVB 5e Klasse A

Rss_feed