Nieuws van v.v. Stedumview:  full / summary

Stedum verliest van SJS

Posted by v.v. Stedum on November 21, 2017 at 1:40 AM

STADSKANAAL- Aan de Julianastraat in Stadskanaal stond de wedstrijd SJS-Stedum op het programma. Beide ploegen hadden alleen maar baat bij een zege. Zo kon SJS zich bij winst vast in de top van de ranglijst vestigen en Stedum had de punten nodig om lucht te krijgen in de degradatiezone. SJS bekerde vorige week verder en kon met vertrouwen de competitie weer hervatten.


Vanaf het beginsignaal zat SJS er fel bovenop. Stedum werd direct vast gezet en stond dan ook onder grote druk. In het begin leidde het nog niet tot hele grote kansen, maar na een kwartier kwam de eerste echte kans voor de mannen van trainer Otto Halmingh. De bal kwam bij Jan Springer terecht, hij schoot hard richting het doel, maar de keeper van Stedum kon knap redding brengen.


In de 26e minuut kwam SJS verdiend op voorsprong. Faizel Slagveer zette goed door en kwam alleen voor de keeper Zijlelema, Slagveer bleef koel en schoof de bal de hoek in, 1-0. SJS bleef ook hierna het spel dicteren. Stedum werd ook op alle fronten afgetroefd door de goed spelende blauwhemden. SJS kreeg ook de kansen om ruimer afstand te nemen, alleen dit werd nog verzuimd. Na 42 minuten spelen kwam de bal bij Peter Orsel terecht, hij ging samen met Jan Springer op de keeper af. Hij koos ervoor om het zelf te doen en rondde beheerst af, 2-0. Het was een treffer die dus eigenlijk ook niet uit kon blijven. De gehele eerste helft kon Stedum niks anders doen dan tegenhouden. Stedum was eenmaal dicht bij een treffer, maar een kopbal van v.d. Berg ging naast.
Op slag van rust kwam er nog een opstootje, waarbij Yannick v.d. Berg de rode kaart kreeg en vroegtijdig kon gaan douchen. 
Zo ging SJS dus met een 2-0 voorsprong en een man meer aan de thee beginnen.


Rust
Na een kwartiertje rust haalde de leidsman van vanmiddag beide teams op om aan de tweede helft te beginnen. SJS begon direct weer sterk aan de 2e helft, in de 47e minuut een goede actie van de sterk spelende Kay Rijkens, hij bediende Jan Springer op maat en hij schoot de bal tegen de touwen, 3-0. Een betere start van de 2e helft kon SJS zich niet wensen. Stedum leek rijp voor de slacht, maar de gasten wilden zich niet vrijwillig naar de slachtbank laten leiden. SJS werd steeds slordiger aan de bal en zo kreeg ook Stedum mogelijkheden, echter waren de grootste kansen nog voor de Knoalsters. De gehele voorhoede van SJS kreeg de mogelijkheden om de score verder uit te breiden.


Na 73 minuten voetbal op het kunstgras kreeg Stedum een corner, de bal kwam bij een geheel vrijstaande Tiemen Dijk en hij kon de bal zo achter doelman Robbert Zuur werken. Stedum kreeg hierna weer via een corner een grote kans op de 3-2, echter werd die bal van de lijn gehaald.
SJS werd toen direct weer feller en wilde het duel gauw definitief in het slot gooien. Bryan Boels testte nog even de lat via een vrije bal. Hij joeg de bal snoeihard op de lat.


Na zo'n 80 minuten ging de Graaf in de achterste linie in de fout en konden twee spelers van SJS zo op doelman Zijlema aflopen, wat ook resulteerde in de 4-1. In de 86e minuut bepaalde Stedum via Diederik Dijk de eindstand op 4-2. Hierna gebeurde er weinig meer op het veld aan de Julianastraat. Scheidsrechter Woering floot na 90 minuten af.


Hiermee verloren de Stedumers voor de derde maal op rij. Volgende week komt de huidige koploper Holwierde op bezoek in Stedum. Holwierde winst afgelopen zaterdag nipt te winnen van De Fivel (0-1).  De Stedumers zullen zaterdag de volledige wedstrijd volop strijd moeten leveren wil het weer punten gaan pakken tegen Holwierde.
Tot zaterdag in Stedum!

Grote clubactie

Posted by v.v. Stedum on November 14, 2017 at 1:45 AM

Geachte leden,


Het is alweer bijna 16 november, wil iedereen de boekjes van de Grote Clubactie uiterlijk 16 november inleveren bij zijn of haar trainer?
De boekjes kunnen dan 16 november worden ingeleverd bij Dinie Smit of Catharina Reker.


Voor diegene die nog geen loten hebben gekocht kunnen op de volgende link klikken om alsnog on-line loten te kopen.
Klik hiervoor op het logo van de Grote Clubactie op de Homepage.


U geeft een éénmalige machtiging af en kiest zelf hoeveel loten u wilt bestellen.
Alvast bedankt voor uw bijdrage.


Met vriendelijke groet,
Dinie Smit
Catharina Reker
Peter Arends

Stedum 2 pakt 3e overwinning op rij in modderpoel

Posted by v.v. Stedum on November 14, 2017 at 1:40 AM

In de nacht voordat Stedum 2 uit mocht aantreden tegen SVO Powerfield Onderdendam had het gehoost en bij menig club uit de omgeving gingen dan diverse wedstrijden ook niet door vanwege de slechte gesteldheid van de velden. Nou als onze consul in Onderdendam had moeten keuren was daar zeker niet gespeeld. Maar goed onze eigen Hijke Smit is consol van de VV en dus niet in de Onderdendam en zo kon het gebeuren dat het keurkorps van leider Juan Werkman deze zaterdag mocht aantreden. En jawel tegen een ‘nieuwe’ oude bekende. We moesten namelijk volgens het programma tegen het het tweede van SVO Onderdendam. Maar zoals al veel clubs in het betaalde voetbal hun namen en stadions verkopen aan sponsoren heeft Onderdendam ook een van zijn sponsors aan hun naam gekoppeld en zo kon het zijn dat Stedum 2 mocht aantreden tegen SVO Powerfield Onderdendam. Op deze middag was er ook een oud-speler van Stedum 2 aanwezig. Maris Keijser was voor zijn diplomering overgekomen uit Abu Dhabi en maakte van de gelegenheid gebruik om samen met zijn broer Geran de verrichtingen te bekijken van zijn geliefde club Stedum. Na 2 overwinningen op rij wilde Stedum 2 Maris natuurlijk niet teleurstellen door ook nu voor de overwinning te gaan.


Zoals gezegd was het veld in zeer slechte staat. Je zakte er tot aan je enkels in weg en het was een grote bludderpartij en glijpartijen tijdens de wedstrijd waren dan ook geen uitzondering. Zodoende was het lastig om goed combinatie voetbal op de mat te leggen. Stedum probeerde dit wel maar tegen een ploeg met veel fysiek geweld was dit geen doen. Stedum had voornamelijk het eerste kwartier moeilijk om in de wedstrijd te komen. Onderdendam kreeg een paar kansen waarvan 1 door Erik onschadelijk werd gemaakt door deze te blokken. Wel schrok de speler van deze actie want hierdoor vloog de bal alsnog richting de eigen goal. Gelukkig ging de bal via de lat over. Even later had Onderdendam op voorsprong kunnen staan maar gelukkig lette Boelie goed op in de korte hoek. Langzamerhand nam Stedum het initiatief over maar werd het vaak gestuit door de fysieke kracht van Onderdendam. Vermoedelijk komt deze kracht van de sponsornaam ‘Powerfield’. Maar met deze kracht werden vaak overtredingen begaan waar meestentijds de scheidsrechter niet optrad terwijl deze man in het zwart bij overtredingen van Stedum wel optrad. Hierdoor ontstonden er enige irritaties in het veld. Maar gelukkig werd alles gesust. Stedum kreeg een dot van een kans via Gert maar deze zag zijn kopbal worden gered en ook Erik zag zijn schot geblokt worden want anders was deze waarschijnlijk buiten het bereik van de keeper in de goal verdwenen. In het laatste kwartier van de eerste helft mocht Stedum van geluk spreken dat het veld dus modderig is want de bal werd na een lage voorzet faliekant door de spits gemist doordat deze te snel doorgleed. Even later was er nog een lange bal die door iedereen niet gezien werd door de laagstaande zon, waardoor de Sturler op het allerlaatste moment nog een hand tegen de bal aan kon krijgen en zo Stedum voor een achterstand behoedde. En zo kabbelde iedereen in dit heerlijke modderbad naar de rust. In de rust gaven de gebroeders Keijser nog enige tips en zowaar werd er in de 2e helft wat meer druk op de tegenstander gezet en werd er beter gevoetbald. Immers kijkend naar de tegenstander moesten de 3 punten hier gewoon behaald worden. Maar tja zowel de scheids als hun grens werkten niet echt mee door voor buitenspel te vlaggen en te fluiten. Een paar keer had er zeker doorgespeeld mogen worden en dan waren er zeker doelpunten gevallen.

 

 

En tja als je dan niet scoort gaat het aan de andere kant vanzelf een keer mis. Een goed genomen vrije trap vloog zomaar over de grond in de verre hoek en de Sturler had misschien hier bij kunnen zitten maar ja hij gleed in de modder weg waardoor hij net niet in de hoek kon komen. Stedum had echter direct een antwoord klaar. Uit een goede aanval wist Juan de ingevallen Wolter te bereiken en deze kon onbedreigd op de doelman af en liet deze kansloos. Hierna leek Stedum door te drukken en de kansen waren er zeker voor aanwezig. Zo kreeg Gert een paar leuke kansen maar miste zijn schoten op een haartje na de goal. Maar de grootste kans was wel voor Jeroen. Als deze voor open doel de bal had aangenomen had deze de hoek voor het uitkiezen gehad maar nu ging zijn schot onbesuisd naast. Inmiddels was ook Robin vervangen door Pieter en was Ils voorstopper gaan spelen. Stedum bleef knokken voor een overwinning en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Een goede voorzet van Erik belandde bij Gert en deze verschalkte de keeper. Hierna duurde het natuurlijk nog tergend lang voordat de scheids affloot maar uiteindelijk kon ook deze man er niet onderuit en floot hij dit ‘modderduel’ naar het einde. En zo wist Stedum voor de 3e maal op rij te winnen en is de weg naar boven ingeslagen met inmiddels een 4e plek in de stand met weliswaar wat meer verliespunten dan andere ploegen maar goed die moeten eerst die punten maar eens halen. Volgende week gaat Stedum voor nummer 4 thuis tegen Holwierde. Rest mij nog iedereen de complimenten te maken voor hun geweldige inzet. En met deze inzet kan dit Stedum zeker nog meer punten gaan halen want er wordt ook steeds beter gevoetbald. Mannen ga zo door!!


Boelie de Sturler

AED en reanimatie training/cursus

Posted by v.v. Stedum on October 13, 2017 at 5:55 AM

Geachte leden VV Stedum.

Op twee data is er nog plaats voor een AED en reanimatie cursus van één avond in Stedum. Als bestuur vinden wij het belangrijk dat er meerdere leden kunnen reanimeren en weten hoe een AED apparaat werkt. Aanmelden (op persoonlijke titel) kan via [email protected] of via telefoonnummer: 0596-552369. De data zijn 6 december en 10 januari. Er zijn nog plaatsen open! Kosten: 35,- euro pp.

Stedum na 28 jaar weer kampioen!

Posted by v.v. Stedum on May 16, 2017 at 3:45 AM

GRONINGEN- Na 28 jaar heeft het eerste elftal van v.v. Stedum de titel weer binnengesleept. Na een 1-4 overwinning op DIO Groningen en doordat concurrent de Oosterparkers onderuit ging tegen Westerlee, was de titel een feit en barste het feest los op Sportpark Kardinge vervolgens ook in het pittoreske Stedum!


Al vroeg op de zaterdagochtend kwamen de eerste berichten van de spelers van Stedum 1 binnen in de groepsapp. Het was bij iedereen duidelijk dat een belangrijke dag was voor de voetbalclub Stedum.

Een dag eerder waren de tenten bij het Sportcafé van v.v. Stedum geplaatst en was de touringbus binnen één dag al volgeboekt! Het leefde behoorlijk in Stedum en iedereen wou graag getuige zijn van het eventuele kampioenschap.

Zo was de wedstrijd van het derde elftal verzet naar volgende week en begon de thuiswedstrijd van het tweede elftal een uur eerder, zodat ook hun op tijd aanwezig konden zijn op Sportpark Kardinge.


Nadat de spelers één voor één binnendruppelde op het Sportpark van Stedum en ook de supporters die zich hadden aangemeld voor de bus, gingen we rond de klok van 13 :00 uur richting Groningen.

In de bus was het nog behoorlijk rustig. Bij de spelers was de bekende focus goed aanwezig en na een klein half uurtje waren we aangekomen op het Sportpark waar het vanmiddag moest gebeuren!


Nadat Nanne Santing de kleedkamer tip top had voorbereid konden de spelers zich rond de klok van kwart voor 2 gaan omkleden. De muziek galmde door de boxen en nadat trainer Wim Nubé de opstelling en tactiek doorgaf aan de spelers konden de spelers zich gaan warm lopen op het prima te bespelen veld van DIO Groningen.


Trainer Wim Nubé kon tegen DIO Groningen geen beroep doen op Jan Spijk en Tiemen Pestman. Beide heren hadden tegen de gewonnen wedstrijd tegen Westerlee(3-0) een gele print ontvangen en waren hierdoor geschorst voor hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Verder waren nog altijd Yannick v/d Berg, Tiemen Dijk en Matthijs Colstee afwezig met een blessure.


Rond de klok van 14:30 uur betraden de elf van Stedum en DIO Groningen het veld om de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Stedum trainer Wim Nubé koos voor de volgende basisopstelling:

Zijlema; Weerd, de Jonge, J. Dijkema©, Pestman; Slager, de Graaf, Dijk, Tillema; Santing en S. Dijkema.

Op de bank zaten Jochem Wieringa, Johan Maring, Klaas Lubbers, Wolter van Zanten en reserve doelman Boelie de Sturler.


In de beginfase begonnen de Stedumers wat onrustig en was DIO Groningen het meest dreigend. Toch lukte het DIO niet om door de verdedigingslinie te komen. Na enige tijd nam Stedum het initiatief wat over en creëerde het wat kansjes. Na zo’n 20 minuten opende Stedum de score. Uit een goede voorzet vanaf links kopte Siebrand Dijkema de bal bij de eerste paal knap in het vijandelijke doel en maakte zijn 20e treffer van het seizoen: 0-1! De vreugde in het Stedum kamp was groot!


Zo’n 10 minuten later was het weer raak voor Stedum. Michel de Graaf pakte de bal af van zijn directe tegenstander en stuurde Diederik Dijk diep. Dijk gaf op randje zestien de bal goed breed op Robbert Slager die met een bekeken schuiver de doelman passeerde: 0-2!


Voor rust leek de wedstrijd te zijn beslist. Diederik Dijk stuurde Santing goed diep, die vervolgens vrij op de doelman kon lopen en de bal in de verre hoek schoot: 0-3!


De aan de hand geblesseerde Jasper Tillema bleef na rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Wolter van Zanten.


Kort na rust werd aan alle eventuele onzekerheid een einde gemaakt en werd al vrij snel de vierde treffer voor Stedum genoteerd. Wederom Diederik Dijk stuurde Santing goed diep. Santing passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 0-4!

 

DIO deed nog wel iets terug en maakte nog een tegentreffer, maar ondanks dat het spel van Stedum slordiger werd wist de thuisploeg het niet meer spannend te maken.


Langzamerhand werd duidelijk dat de concurrent de Oosterparkers op achterstand stonden. Het legioen van Stedum begon al ‘ Kampioenen te roepen’. Nadat de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot was Stedum definitief kampioen!


Onder begeleiding van Bengaals vuurwerk, champagne en gezang barste het feest los! Stedum wist na 28 jaar weer de titel binnen te slepen en dit maakte duidelijk veel los bij de spelers en toeschouwers.


In de kleedkamer galmde meerdere malen het prachtige clublied van v.v. Stedum door de speakers en werden diverse liederen uit volle borst meegezongen.

Rond de klok van kwart voor 6 vertrokken we met de bus weer naar Stedum.

Daar waar heenreis iedereen nog rustig en gefocust was, was dit op de terugweg duidelijk anders!


Eenmaal weer aangekomen in het pittoreske Stedum stond de trekker en kar al klaar voor de rondrit door Stedum.

Onder begeleiding van gezang en vuurwerk maakte het dorp kennis met de kampioenen van Stedum.

Na afloop werd het feest doorgezet bij de kantine tot in de late uurtjes!


Zo zijn trainer Wim Nubé en leider/verzorger Nanne Santing in het eerste seizoen bij v.v. Stedum er gelijk in geslaagd om te promoveren naar de velbegeerde 4e klasse!


Via deze weg willen we alle sponsoren, leden, vrijwilligers en supporters bedanken voor jullie bijdrage aan dit kampioenschap en wensen we jullie alvast een fijne zomer toe en zien we jullie graag weer terug in het volgend seizoen in de vierde klasse!


Eerst elftal.
v.v. Stedum
De kampioenen!


De titel is een feit!De titel is een feit!Prachtig spandoek!De heenreis naar Groningen


Eindstand KNVB 5e Klasse A

Rss_feed