Nieuws van v.v. Stedum


view:  full / summary

Belangrijke overwinning voor Stedum tegen Corenos

Posted by v.v. Stedum on March 20, 2018 at 6:15 AM

STEDUM- Het eerste elftal van v.v. Stedum heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten gepakt. In eigen huis werd concurrent Corenos met 1-0 verslagen. Een doelpunt vlak voor rust van Tiemen Dijk was voldoende voor de drie punten.


Op het koude en met name winderige Sportpark begon Stedum goed aan de wedstrijd. Het zette de tegenstander goed onder druk en creëerde een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.

De verdedigers van Corenos hadden met name hun handen vol aan Siebrand Dijkema, waardoor andere Stedumers hiervan konden profiteren.

Corenos kreeg in de eerste helft één goede mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Bert-Jan Zijlema redde bekwaam. Vlak voor rust leek Stedum de score te kunnen openen uit een strafschop, maar arbiter Baar legde de bal net buiten de zestien. Diederik Dijk schoot vervolgens de bal tegen een speler van Corenos aan, waardoor Stedum leek te gaan rusten met een brilstand.

Echter net als in de wedstrijd van vorige week tegen Westerlee wist Stedum toch nog voor rust de score te openen. Yannick v.d. Berg stuurde Diederik Dijk goed weg. Dijk gaf de bal vervolgens keurig voor op broer Tiemen die vervolgens de doelman kansloos liet: 1-0!

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.


In de rust werd de lichtgeblesseerde Tiemen Pestman vervangen door Robbert Slager. Militair Slager was rond 11.00 uur in de ochtend geland op Schiphol na zijn bezoek aan Litouwen, maar stond bij aanvang van de tweede helft alweer keurig paraat in het prachtige geel/zwarte voetbalshirt van v.v. Stedum.


In de eerste fase na rust was Stedum wederom de betere. Het was een aantal keer gevaarlijk met afstandsschoten en kreeg een handjevol corners. Nadat Stedum het naliet om de 2-0 te maken kwam Corenos wat meer in het spel voor, zonder echt gevaarlijk te worden.

Het veldspel van beide ploegen werd er niet echt beter op. Corenos won wat vaker de bal en nam wat meer initiatief. Eén maal was Corenos nog dicht bij de gelijkmaker. Een hoge bal werd losgelaten door de sluitpost van Stedum. In de kluts kon de doelman zijn fout herstellen en behield Stedum de belangrijke voorsprong. Stedum was met onder andere Tiemen Dijk en Robbert Slager nog dicht bij de tweede treffer, maar misten helaas in de afronding.


Ondanks diverse pogingen lukte het Corenos niet meer om gevaarlijk te worden en zo won Stedum deze zeer belangrijke wedstrijd met 1-0 en is Stedum na het gelijke spel tegen GEO (1-1) en de overwinning op Westerlee (0-2) nog ongeslagen in dit kalenderjaar.


Volgende week speelt Stedum in Spijk tegen titelkandidaat Poolster. In de thuiswedstrijd speelden de mannen van Stedum trainer Wim Nubé nog met 2-2 gelijk. De wedstrijd in Poolster begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Broersma.


Reactie trainer Stedum en Teammanager Corenos in de Ommelander Courant
Stedum trainer Wim Nubé toonde zich tevreden: "Ik vond de eerste helft van ons nog wel redelijk, maar de tweede was op zijn zachts gezegd heel matig. Ik ben natuurlijk heel blij met de overwinning en de drie punten. Het was door de weersomstandigheden een lastige wedstrijd. Niet alleen de wind, maar ook het veld. Het is wel vlak, maar het heeft weinig gras. Dat wij maar één keer scoren? Ach, als je weinig treffers tegen krijgt, hoef je zelf ok niet veel te scoren".
Teammanager Frits Meeuwes van Corenos was duidelijk en realistisch na afloop van de wedstrijd. "Wij hebben een zeer jonge ploeg. Zes spelers zijn geboren in 2000. Als het loopt in de wedstrijd is dat geen probleem, maar als het moeilijk gaat dan krijg je het lastig. Wij zijn vandaag nooit in de wedstrijd geweest. Wij hebben niets afgedwongen en hadden daarom ook nergers recht op".

Stedum 3 blijft op kampioenskoers

Posted by v.v. Stedum on March 16, 2018 at 2:45 AM

Na een lange periode van niet spelen door vele natte dagen en de recente winter mocht ook Stedum 3 weer eens voetballen. Doordat concurrent Winsum een paar weken geleden bij Dio Groningen gelijk had gespeeld, had Stedum nu net zoveel verliespunten als Winsum.


Vandaag moesten de ‘oudjes’ van Stedum de lastige hobbel genaamd Corenos 4 nemen. Een ploeg die wat oud spelers herbergt van ZEC. De wedstrijd stond zoals altijd onder leiding van Johan Mangoendirjo. Het was duidelijk te merken dat Stedum al een tijd niet had gevoetbald en natuurlijk had Corenos daar ook last van alleen leken die het iets makkelijker te hebben. Na zo’n 10 minuten kwam Corenos uit een mooie vrije trap over de muur op 0-1. Maar Stedum poetste dit al snel weg door een mooie aanval op de mat te leggen waaruit uiteindelijk Klaas wist te scoren. Niet veel later stond het zelfs 2-1. Wederom had Klaas hier een groot aandeel in. Hij gaf een voorzet aan Ferdi maar deze kreeg niet de kans om af te ronden aangezien een speler van Corenos de voorzet zo op maat vond dat deze de bal maar in eigen doel kopte. Even later hield Harry Stedum op de been met een sublieme redding. Maar net voor rust moest ook hij het antwoord schuldig blijven op een mooi schot van afstand. Net voor rust wist Stedum uit een mooie aanval op 3-2 te komen. Het was Ferdi die het eindstation was en met een pegel wist te scoren.


In de 2e helft ging Stedum door. Bij een voorzet op Andries werd deze laatste in de rug geduwd en de scheids kon niet anders dan wijzen naar de beruchte stip. Voor dit klusje heeft Steem drei de enige echte ‘Opa’ alias Dick Nieborg en deze scoorde dan ook beheerst de 4-2. Corenos leek geknakt maar kwam toch nog terug tot 4-3 en leek daarna ook op 4-4 te komen maar daar stak wederom onze Harry een stokje voor. Hierna werd de mooiste goal van de middag gemaakt. Jan de Jonge was weer eens los op de vleugel en leverde een perfecte voorzet af die bij de 2e paal schitterend diagonaal en al vallend werd in gekopt door Andre Swieringa. Even later vond Andries nog met een mooi gekruld schot voor de 6 e maal het netje voor Stedum. Hierdoor kwam Stedum op 3 punten van Winsum met een wedstrijd minder. En zo gaat het er op lijken dat op 21 april er op het sportpark in Stedum een heuse topper zal zijn tussen deze 2 ploegen. Hopelijk is Ferdi er dan ook weer bij aangezien deze in de 2e helft een scheurtje in zijn kuit op liep. Beterschap Ferdi. Nu maar afwachten of Stedum ook komende week bij NEC Delfzijl mag aantreden aangezien de winter op de loer ligt. Nu hebben ze in Delfzijl kunstgras dus vermoedelijk zal er wel gevoetbald worden en zal Stedum moeten zorgen dat het geen averij oploopt in de titelrace.


Boelie de Sturler

Stedum zaal wint tegen 5 spelers van Vijfje

Posted by v.v. Stedum on March 15, 2018 at 2:45 AM

Het zaalteam van Stedum heeft inmiddels al weer wat wedstrijden gespeeld en wist bijvoorbeeld van de nummer 2 Potetos te winnen en heeft inmiddels zich aardig naar de middenmoot weten te verplaatsen. Op vrijdag 9 maart moest het aantreden tegen Vijfje 9. Deze ploeg was eerder al eens niet op komen dagen wegens te weinig spelers. En ja hoor op donderdag werd er gebeld dat ze weer te weinig hadden. Echter op aandringen van onze leider werd Vijfje toch verzocht om te komen en wat te regelen. En hierbij mag alle lof richting Vijfje want uiteindelijk waren ze er toch met 5 spelers.


In de wedstrijd ging het in het begin niet goed en Stedum stond door onoplettendheid zomaar achter met 0-2. Maar hierna zette Stedum de zaken snel recht en werd er met een 4-2 stand gerust. In de 2e helft was het verzet gebroken en liep Stedum uiteindelijk uit naar 9-4 waarbij vooral Marten Hovenga een hilarisch moment had. Waar Hovenga een penal had moeten hebben besloot de scheids tot een stuitbal. Hierbij wist Hovenga de bal te veroveren en presteerde hij om de bal op de paal te schieten terwijl de goal leeg was want Vijfje wist dat het een penal moest zijn en wilde Hovenga de kans gunnen te scoren. Zo’n 6 minuten voor het einde vond de scheids het welletjes mede op advies van beide teams aangezien Vijfje nog de trein moest halen. Nogmaals we danken Vijfje hartelijk dat ze toch gespeeld hebben. Komende vrijdag is er wederom een thuiswedstrijd in de Boshal tegen Winsum 3.


Boelie de Sturler

Stedum 2 nog ongeslagen in 2018

Posted by v.v. Stedum on March 15, 2018 at 2:30 AM

Op 2 december had Stedum 2 voor het laatst gevoetbald tegen koploper DVC en verloren. Hierna werd er door het natte weer en de winterstop niet eerder gevoetbald dan op 3 februari tegen Poolster 2. Nog even leek de sneeuw roet in het eten te gooien maar uiteindelijk kon er op het kunstgras gespeeld worden. In deze eerste wedstrijd in 2018 wist Stedum met 2-2 gelijk te spelen. Daar waar er tijdens de winterstop misschien best gevoetbald had kunnen worden, werd dit onmogelijk door de invallende winter. Menigeen heeft zelfs in plaats van de kicksen aan te hebben nog de scheuvels onder gehad. Maar daar was dan de dooi en kon er op 10 maart eindelijk weer gevoetbald worden. Stedum mocht aantreden tegen een beruchte tegenstander, namelijk Winsum 6. Iedereen kon zich nog wel de heenwedstrijd herinneren die helaas door toedoen van Winsum werd gestaakt bij een 2-3 stand voor Stedum. Uiteindelijk was de overwinning voor Stedum maar werd Stedum nog wel gestraft voor iets waar het geen blaam in had en kreeg het een punt in mindering en dus had Stedum nog wat goed te maken.


De voorbereiding op deze wedstrijd begon al op de donderdag. Er bleek na veel gezocht te hebben geen scheidsrechter beschikbaar. En hierdoor kon het gebeuren dat Boelie deze wedstrijd ging fluiten en Jeroen Bodde (keeper JO-19) voor de 2e maal dit seizoen zijn opwachting zou maken bij het tweede.


Op zaterdag 10 maart floot Boelie om 10 voor half een voor de aftrap van deze wedstrijd. Stedum ging vol in de aanval maar ook Winsum deed dat en op deze manier golfde deze leuke maar sportieve wedstrijd op en neer. Het eerste wapenfeit was voor Winsum maar Bodde wist op een miraculeuze manier de bal te keren waarna Leon nog met het hoofd redding bracht. Dit deed hij zo dat hij even opgelapt moest worden. Na zo’n 20 minuten wist Stedum door een mooie aanval op 1-0 te komen. De pass kwam van Robert die voordeel kreeg van de scheidsrechter na een overtreding en uit dit voordeel wist Bas te scoren. Dit werd ook de ruststand.


In de 2e helft ging Winsum op jacht naar de gelijkmaker maar wederom was uitblinker Bodde op zijn post en anders kreeg hij wel assistentie van zijn verdediging. Uit een van de spaarzame aanvallen die Stedum op dat moment kreeg wist Gert zich goed vrij te spelen maar hij zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Toch kreeg Stedum weer wat vat op de wedstrijd. Dit was vooral te danken aan de blijkbaar onvermoeibare Robert welke maar bleef sleuren op het middenveld. Uit een corner van Gert wist hij zijn goede spel te bekronen met een mooie kopbal bij de 1e paal waardoor het 2-0 werd. Hierna bleef Winsum de aansluitingstreffer zoeken en daarbij kreeg het onbedoeld de hulp van de scheidsrechter. Deze beoordeelde al dan niet terecht een overtreding van een speler van Stedum met een gele kaart waardoor Stedum 10 minuten lang met een man minder stond. Winsum zette Stedum vast en kreeg een paar dotten van kansen maar wederom stond onze jeugdkeeper zijn mannetje.Helaas moest hij op een afstandschot in de kruising het antwoord schuldig blijven waardoor het weer spannend werd. Maar nadat Stedum weer met 11 was kreeg Juan bij een afstandschot hulp van de Winsumer keeper die over de bal heen schoot waardoor de bal in het doel belandde en even later wist Jeroen Bansberg er zelfs 4-1 van te maken en zo wist een wilskrachtig Stedum een mooie overwinning te boeken in een mooie en sportieve wedstrijd. En aangezien ook Stedum 1 en Stedum 3 hun wedstrijden wisten te winnen werd het een mooie dag voor de ‘VV’. En nu is het maar afwachten of we volgende week weer mogen voetballen want wederom ligt Koning Winter op de loer ondanks dat we in de lentemaand zijn beland.


Boelie de Sturler

Uit de oude doos: 60 jarig jubileumblad v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on March 1, 2018 at 7:15 AM

Alweer 24 jaar geleden bestond v.v. Stedum 60 jaar en hier is toen een jubileumboek/blad van uitgegeven. V.V. Stedum was en is nog steeds een bekende naam in het Groninger amateurvoetbal. Op naar de 100 jaar!

Ga naar: http://www.sportplakboeken.nl/dbpt/vvstedum-60-jarig-jubileumboek


Nieuw data voor afgelaste wedstrijden eerste elftal

Posted by v.v. Stedum on February 15, 2018 at 8:55 AM

De KNVB heeft de afgelaste wedstrijden van Stedum weer voorzien van nieuwe wedstrijd data's.

  • De Heracliden 1 - Stedum 1 - Dinsdagavond 10 april om 18:30 uur 
  • Stedum 1 - SIOS 1 - Dinsdagavond 24 april om 19:00 uur
  • Middelstum 1 - Stedum 1 - Zaterdag 5 mei om 14:30 uur

Bestuurswijzigingen v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on February 13, 2018 at 1:30 AM

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 februari hebben de aanwezige leden toegestemd met de voorgedragen nieuwe bestuursleden.
(Per ingang van 13-02-2018)

  • Bestuurslid wedstrijdzaken / Technische zaken; Andre Swieringa: niet herkiesbaar; wordt opgevolgd door Jacco Santing.
  • Penningmeester Peter Arends: niet herkiesbaar; wordt opgevolgd door Diederik Dijk.


FC Groningen online: Stedum ademt sfeer en nostalgie

Posted by v.v. Stedum on December 18, 2017 at 2:50 AM

Prachtig eindbedrag Grote Clubactie v.v. Stedum

Posted by v.v. Stedum on December 12, 2017 at 2:15 AM

Binnen de club werd het binnen halen van €700,= als doel gesteld, maar uiteindelijk is er een bedrag van €952,80 binnengehaald!
Wat voornamelijk door de jeugd van Stedum is binnengehaald, een top prestatie!


Prachtige column Marcel Mulder, Sibolt.

Posted by v.v. Stedum on December 5, 2017 at 3:00 AM

In elke voetbalkantine in de provincie Groningen kent bijna iedereen hem: Sibolt. Sibolt Hovenga. Jarenlang actief als scheidsrechter op de vrijdagavond, de zaterdag én zondag. Niets was hem te gek. Of het nu om damesvoetbal ging, schoolvoetbal, G-voetbal of een wedstrijdje in de allerlaagste veteranenklasse, Sibolt kwam fluiten. Op de manier zoals hij vond dat het moest.


Lees hier verder

Stedum na 28 jaar weer kampioen!

Posted by v.v. Stedum on May 16, 2017 at 3:45 AM

GRONINGEN- Na 28 jaar heeft het eerste elftal van v.v. Stedum de titel weer binnengesleept. Na een 1-4 overwinning op DIO Groningen en doordat concurrent de Oosterparkers onderuit ging tegen Westerlee, was de titel een feit en barste het feest los op Sportpark Kardinge vervolgens ook in het pittoreske Stedum!


Al vroeg op de zaterdagochtend kwamen de eerste berichten van de spelers van Stedum 1 binnen in de groepsapp. Het was bij iedereen duidelijk dat een belangrijke dag was voor de voetbalclub Stedum.

Een dag eerder waren de tenten bij het Sportcafé van v.v. Stedum geplaatst en was de touringbus binnen één dag al volgeboekt! Het leefde behoorlijk in Stedum en iedereen wou graag getuige zijn van het eventuele kampioenschap.

Zo was de wedstrijd van het derde elftal verzet naar volgende week en begon de thuiswedstrijd van het tweede elftal een uur eerder, zodat ook hun op tijd aanwezig konden zijn op Sportpark Kardinge.


Nadat de spelers één voor één binnendruppelde op het Sportpark van Stedum en ook de supporters die zich hadden aangemeld voor de bus, gingen we rond de klok van 13 :00 uur richting Groningen.

In de bus was het nog behoorlijk rustig. Bij de spelers was de bekende focus goed aanwezig en na een klein half uurtje waren we aangekomen op het Sportpark waar het vanmiddag moest gebeuren!


Nadat Nanne Santing de kleedkamer tip top had voorbereid konden de spelers zich rond de klok van kwart voor 2 gaan omkleden. De muziek galmde door de boxen en nadat trainer Wim Nubé de opstelling en tactiek doorgaf aan de spelers konden de spelers zich gaan warm lopen op het prima te bespelen veld van DIO Groningen.


Trainer Wim Nubé kon tegen DIO Groningen geen beroep doen op Jan Spijk en Tiemen Pestman. Beide heren hadden tegen de gewonnen wedstrijd tegen Westerlee(3-0) een gele print ontvangen en waren hierdoor geschorst voor hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Verder waren nog altijd Yannick v/d Berg, Tiemen Dijk en Matthijs Colstee afwezig met een blessure.


Rond de klok van 14:30 uur betraden de elf van Stedum en DIO Groningen het veld om de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Stedum trainer Wim Nubé koos voor de volgende basisopstelling:

Zijlema; Weerd, de Jonge, J. Dijkema©, Pestman; Slager, de Graaf, Dijk, Tillema; Santing en S. Dijkema.

Op de bank zaten Jochem Wieringa, Johan Maring, Klaas Lubbers, Wolter van Zanten en reserve doelman Boelie de Sturler.


In de beginfase begonnen de Stedumers wat onrustig en was DIO Groningen het meest dreigend. Toch lukte het DIO niet om door de verdedigingslinie te komen. Na enige tijd nam Stedum het initiatief wat over en creëerde het wat kansjes. Na zo’n 20 minuten opende Stedum de score. Uit een goede voorzet vanaf links kopte Siebrand Dijkema de bal bij de eerste paal knap in het vijandelijke doel en maakte zijn 20e treffer van het seizoen: 0-1! De vreugde in het Stedum kamp was groot!


Zo’n 10 minuten later was het weer raak voor Stedum. Michel de Graaf pakte de bal af van zijn directe tegenstander en stuurde Diederik Dijk diep. Dijk gaf op randje zestien de bal goed breed op Robbert Slager die met een bekeken schuiver de doelman passeerde: 0-2!


Voor rust leek de wedstrijd te zijn beslist. Diederik Dijk stuurde Santing goed diep, die vervolgens vrij op de doelman kon lopen en de bal in de verre hoek schoot: 0-3!


De aan de hand geblesseerde Jasper Tillema bleef na rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Wolter van Zanten.


Kort na rust werd aan alle eventuele onzekerheid een einde gemaakt en werd al vrij snel de vierde treffer voor Stedum genoteerd. Wederom Diederik Dijk stuurde Santing goed diep. Santing passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 0-4!

 

DIO deed nog wel iets terug en maakte nog een tegentreffer, maar ondanks dat het spel van Stedum slordiger werd wist de thuisploeg het niet meer spannend te maken.


Langzamerhand werd duidelijk dat de concurrent de Oosterparkers op achterstand stonden. Het legioen van Stedum begon al ‘ Kampioenen te roepen’. Nadat de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot was Stedum definitief kampioen!


Onder begeleiding van Bengaals vuurwerk, champagne en gezang barste het feest los! Stedum wist na 28 jaar weer de titel binnen te slepen en dit maakte duidelijk veel los bij de spelers en toeschouwers.


In de kleedkamer galmde meerdere malen het prachtige clublied van v.v. Stedum door de speakers en werden diverse liederen uit volle borst meegezongen.

Rond de klok van kwart voor 6 vertrokken we met de bus weer naar Stedum.

Daar waar heenreis iedereen nog rustig en gefocust was, was dit op de terugweg duidelijk anders!


Eenmaal weer aangekomen in het pittoreske Stedum stond de trekker en kar al klaar voor de rondrit door Stedum.

Onder begeleiding van gezang en vuurwerk maakte het dorp kennis met de kampioenen van Stedum.

Na afloop werd het feest doorgezet bij de kantine tot in de late uurtjes!


Zo zijn trainer Wim Nubé en leider/verzorger Nanne Santing in het eerste seizoen bij v.v. Stedum er gelijk in geslaagd om te promoveren naar de velbegeerde 4e klasse!


Via deze weg willen we alle sponsoren, leden, vrijwilligers en supporters bedanken voor jullie bijdrage aan dit kampioenschap en wensen we jullie alvast een fijne zomer toe en zien we jullie graag weer terug in het volgend seizoen in de vierde klasse!


Eerst elftal.
v.v. Stedum
De kampioenen!


De titel is een feit!De titel is een feit!Prachtig spandoek!De heenreis naar Groningen


Eindstand KNVB 5e Klasse A

Rss_feed