Nieuws van v.v. Stedum

view:  full / summary

Vooruitblik zaterdag 23 september

Posted by v.v. Stedum on September 22, 2017 at 8:15 AM

Zaterdag 23 september begint de competitie. Na weken van bekervoetbal en oefenwedstrijden gaat het nu om het ‘echie’ voor de v.v. Stedum.


Het tweede elftal opent de reserve 6e klasse-B in eigen huis tegen het tweede elftal van v.v. Woltersum. De aftrap is om 12:15.
Na een afwezigheid van vijf seizoenen speelt Stedum zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse.
De Stedumers spelen om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen v.v. SIOS uit Sauwerd.


De vooruitzichten qua weer zijn goed voor zaterdag. Wij hebben er weer zin en wij hopen u ook. Wij verwelkomen u daarom graag weer op Sportpark in Stedum en op het Sportpark De Lange Twee in Sauwerd.

Selecties Stedum voor a.s. zaterdag - ST3 gaat niet door!

Posted by v.v. Stedum on September 22, 2017 at 5:20 AM

SIOS 1 - VV STEDUM 1
Vertrek: 13:00 uur    Aanvang: 14:30 uur
[RIJDEN: Harmen Pestman, Jaap Dijkema, Robbert Slager en Wim Nubé]
Yannick v/d Berg, Diederik Dijk, Tiemen Dijk, Jaap Dijkema, Siebrand Dijkema, Michel de Graaf, Johan de Jonge, Harmen Pestman, Tiemen Pestman, Jacco Santing, Robbert Slager, Jan Spijk, Jasper Tillema, Jochem Wieringa en Bert-Jan Zijlema


VV STEDUM 2 - Woltersum 2
Aanvang: 11:30 uur   Aanvang: 12:15 uur
Jeroen Bansberg, Bas Berntsen, Rene Drent, Ils Eefting, Robert Heideveld, J. de Jonge, Erik van Hulst, Jack Laning, Joeri Perk, Jurrien Pieterman, Boelie de Sturler, Pieter Swieringa, Martin Vlap, Juan Werkman en Wolter van Zanten


VV STEDUM 3 - Omlandia 5 is uitgesteld!

Grote Clubactie! Steun de club en doe mee!

Posted by v.v. Stedum on September 20, 2017 at 1:45 AM

Geachte leden / ouders / verzorgers,

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Grote Clubactie.

Het doel is om € 700,00 op te halen voor de vv Stedum.


Dit geld is o.a. bedoelt voor:

Om met het extra geld, scorebord, ballen, netten, trainingsmaterialen aan te schaffen.


Deze week worden er eenmalige machtingsboekjes uitgedeeld aan de leiders van alle jeugd- en senioren elftallen.

Eenmalige machtiging, kan door een koper worden ingvuld en op de afschrift ontvangt hij/zij de lotnummer(s).

Voor de jeugd is er leuke actie georganiseerd bij verkoop van minimaal 20 loten of meer.


  • € 10,- shoptegoed bij sportboxx.com
  • 1 gratis entreekaart voor Bobbejaanland
  • 50% korting bij Schiphol behind the scenes.
  • 50% korting bij Madame Tussauds.


Boekjes graag inleveren voor 16 november 2017.

Trekking is op 13 december, op 14 december wordt de trekkingsuitslag gepubliceerd op www.degroteclubactie.nl


Helpt u ons om het doel van € 700,00 te bereiken? Verkoop dan loten via de eenmalige machtigingsboekje of ga naar de onderstaande website en vul het online-machtigingsformulier in om loten te kopen.


https://clubactie.nl/actie/VVStedum


Alvast bedankt voor uw bijdrage en veel verkoopplezier.

Met vriendelijke groet,

Dinie Smit

Catharina Reker

Peter Arends 

Ruime overwinning op zwak Potetos

Posted by v.v. Stedum on September 18, 2017 at 5:50 AM

GRONINGEN- Het eerste elftal heeft de laatste bekerwedstrijd winnend afgesloten. Op het kunstgrasveld op Sportpark Het Noorden wisten de Stedumers met 1-5 te winnen van Potetos.


Voor Stedum zijn de uitwedstrijden tegen Potetos altijd zeer lastige wedstrijden, maar dit was afgelopen zaterdag gelukkig niet het geval. De Stedumers begonnen wel wat moeizaam aan de wedstrijd, maar doordat Potetos ook geen kansen wist te creëren had dit geen gevolgen voor de tussenstand. Halverwege de eerste helft werd het spel beter en dit resulteerde in twee doelpunten voor Diederik Dijk en één kopgoal van Yannick v/d Berg.


Na rust had Potetos de hoop op comeback al snel opgegeven en kon Stedum rustig voetballen en werden er diverse grote kansen gecreëerd. Hiervan werden er nog twee verzilverd tot een doelpunt. Diederik Dijk bracht zijn totaal op drie doelpunten en ook Jacco Santing wist het net nog te vinden. Uit en spaarzame mogelijkheid wist ook Potetos doelman Zijlema nog te verschalken en zo eindigde deze bekerwedstrijd in een gemakkelijke 1-5 overwinning voor Stedum.


 

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma. Stedum speelt om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen SIOS uit Sauwerd. Uiteraard rekenen we ook op uw steun!

 

Stedum ten onder tegen Stadspark

Posted by v.v. Stedum on September 11, 2017 at 7:45 AM

STEDUM- Het eerste elftal van Stedum heeft afgelopen zaterdag verloren van derde klasser Stadspark.

Op het prima te bespelen grasmat konden de Stedumers voornamelijk in de eerste helft qua voetbal redelijk meekomen, maar zag het dat de ervaren ploeg uit Groningen niet veel kansen nodig heeft om te scoren. In een sportieve wedstrijd gingen de Stedumers uiteindelijk met 3-6 ten onder.


Met name voor rust speelden de Stedumers bij vlagen prima voetbal. Dit resulteerde ook in enkele (grote) kansen, maar deze werden helaas niet omgezet in een doelpunt. Stadspark had wel het veldoverwicht en wist gelijk de eerste twee mogelijkheden om te zetten in een doelpunt. Nog voor rust werd het 0-3 voor de stadjers. Na onnodig balverlies, was Stadspark binnen enkele seconden voor het doel van Stedum en verschalkte doelman Zijlema in de korte hoek.

Na rust was het spel van Stedum wat minder en was het vooral Stadspark dat het initiatief in handen had. Dit resulteerde in wederom drie doelpunten. Waar Stedum voor rust het net niet wist te vinden was dit na rust wel het geval. Siebrand Dijkema wist uit een moeilijk hoek de doelman in de verre hoek te verschalken en Robbert Slager was met twee prima doelpunten ook belangrijk voor Stedum.


 

Ondanks dat Stedum bij vlagen goed voetbal liet zien tegen Stadspark was het duidelijk dat de stadjers een maatje te groot waren voor de Stedumers.

Aanstaande zaterdag speelt Stedum de laatste bekerwedstrijd in Groningen tegen Potetos. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Dhr. M. Brondijk.

 

Stedum 2 verliest van sterk Noordpool 2

Posted by v.v. Stedum on September 11, 2017 at 4:05 AM

UITHUIZEN- Na de bemoedigende wedstrijd van vorige week tegen Aduard 3 moest Stedum 2 vandaag naar Noordpool 2, welke een klasse hoger speelt in de competitie. Nu was het voor de beker. Wegens de veel afwezigen moest leider Juan een beroep doen op Klaas Lubbers en de jeugdspelers Tim Ypey, Erik Sevenhuysen en Lars Hofman. We willen deze spelers bedanken voor hun beschikbaarheid.


Gelukkig werd er niet op kunstgras gespeeld maar of dat wat uitgemaakt had voor de Stedumers zullen we nooit weten. In elk geval was het direct Noordpool dat de dienst uitmaakte en het middenveld van Stedum overrompelde. Gelukkig speelde laatste man Erik van Hulst een dijk van een wedstrijd en wist deze man veel gevaar te onderscheppen. Maar ondanks dat wist Noordpool toch de score te openen. Niet veel later viel zelfs de 2-0 waarbij doelman de Sturler zich verkeek op een scherpe voorzet waardoor de bal er zomaar invloog. Deze bal had hij gewoon moeten hebben. Tja elke doelman maakt wel eens een fout. Echter Noordpool bleef deze wedstrijd veel kansen krijgen en gelukkig kon de doelman van Stedum in veel gevallen zeker lijkende doelpunten voorkomen. In de rust, die met 4-0 bereikt werd, deed Juan wat omzettingen maar uiteindelijk bracht het niet veel soelaas. In de 2e helft bleef Noordpool de veel betere ploeg en gelukkig haalde de ploeg niet de dubbele cijfers waardoor dat leed Stedum bespaard bleef. Uiteindelijk werd het 8-0 en kreeg Jurrien Pieterman zelfs nog een kans om de ere treffer te scoren maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de doelman. Volgende week ontvangt Stedum GEO 2 thuis en hopelijk kunnen de Stedumers dan weer uit een ander vaatje tappen.


Boelie de Sturler

2e seizoen Coach van Stedum van start!

Posted by v.v. Stedum on August 8, 2017 at 5:40 AM

Ga snel naar de website www.coachvanstedum.nl en maak je eigen team met spelers van het eerste elftal, tweede elftal en het derde elftal!

Klik hier om naar de website te gaan!
Mobiel digitaal wedstrijdformulier veldvoetbal

Posted by v.v. Stedum on July 6, 2017 at 8:25 AM

Vanaf het seizoen 2017/'18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan.


Klik hier voor meer informatie

Stedum na 28 jaar weer kampioen!

Posted by v.v. Stedum on May 16, 2017 at 3:45 AM

GRONINGEN- Na 28 jaar heeft het eerste elftal van v.v. Stedum de titel weer binnengesleept. Na een 1-4 overwinning op DIO Groningen en doordat concurrent de Oosterparkers onderuit ging tegen Westerlee, was de titel een feit en barste het feest los op Sportpark Kardinge vervolgens ook in het pittoreske Stedum!


Al vroeg op de zaterdagochtend kwamen de eerste berichten van de spelers van Stedum 1 binnen in de groepsapp. Het was bij iedereen duidelijk dat een belangrijke dag was voor de voetbalclub Stedum.

Een dag eerder waren de tenten bij het Sportcafé van v.v. Stedum geplaatst en was de touringbus binnen één dag al volgeboekt! Het leefde behoorlijk in Stedum en iedereen wou graag getuige zijn van het eventuele kampioenschap.

Zo was de wedstrijd van het derde elftal verzet naar volgende week en begon de thuiswedstrijd van het tweede elftal een uur eerder, zodat ook hun op tijd aanwezig konden zijn op Sportpark Kardinge.


Nadat de spelers één voor één binnendruppelde op het Sportpark van Stedum en ook de supporters die zich hadden aangemeld voor de bus, gingen we rond de klok van 13 :00 uur richting Groningen.

In de bus was het nog behoorlijk rustig. Bij de spelers was de bekende focus goed aanwezig en na een klein half uurtje waren we aangekomen op het Sportpark waar het vanmiddag moest gebeuren!


Nadat Nanne Santing de kleedkamer tip top had voorbereid konden de spelers zich rond de klok van kwart voor 2 gaan omkleden. De muziek galmde door de boxen en nadat trainer Wim Nubé de opstelling en tactiek doorgaf aan de spelers konden de spelers zich gaan warm lopen op het prima te bespelen veld van DIO Groningen.


Trainer Wim Nubé kon tegen DIO Groningen geen beroep doen op Jan Spijk en Tiemen Pestman. Beide heren hadden tegen de gewonnen wedstrijd tegen Westerlee(3-0) een gele print ontvangen en waren hierdoor geschorst voor hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Verder waren nog altijd Yannick v/d Berg, Tiemen Dijk en Matthijs Colstee afwezig met een blessure.


Rond de klok van 14:30 uur betraden de elf van Stedum en DIO Groningen het veld om de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Stedum trainer Wim Nubé koos voor de volgende basisopstelling:

Zijlema; Weerd, de Jonge, J. Dijkema©, Pestman; Slager, de Graaf, Dijk, Tillema; Santing en S. Dijkema.

Op de bank zaten Jochem Wieringa, Johan Maring, Klaas Lubbers, Wolter van Zanten en reserve doelman Boelie de Sturler.


In de beginfase begonnen de Stedumers wat onrustig en was DIO Groningen het meest dreigend. Toch lukte het DIO niet om door de verdedigingslinie te komen. Na enige tijd nam Stedum het initiatief wat over en creëerde het wat kansjes. Na zo’n 20 minuten opende Stedum de score. Uit een goede voorzet vanaf links kopte Siebrand Dijkema de bal bij de eerste paal knap in het vijandelijke doel en maakte zijn 20e treffer van het seizoen: 0-1! De vreugde in het Stedum kamp was groot!


Zo’n 10 minuten later was het weer raak voor Stedum. Michel de Graaf pakte de bal af van zijn directe tegenstander en stuurde Diederik Dijk diep. Dijk gaf op randje zestien de bal goed breed op Robbert Slager die met een bekeken schuiver de doelman passeerde: 0-2!


Voor rust leek de wedstrijd te zijn beslist. Diederik Dijk stuurde Santing goed diep, die vervolgens vrij op de doelman kon lopen en de bal in de verre hoek schoot: 0-3!


De aan de hand geblesseerde Jasper Tillema bleef na rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Wolter van Zanten.


Kort na rust werd aan alle eventuele onzekerheid een einde gemaakt en werd al vrij snel de vierde treffer voor Stedum genoteerd. Wederom Diederik Dijk stuurde Santing goed diep. Santing passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 0-4!

 

DIO deed nog wel iets terug en maakte nog een tegentreffer, maar ondanks dat het spel van Stedum slordiger werd wist de thuisploeg het niet meer spannend te maken.


Langzamerhand werd duidelijk dat de concurrent de Oosterparkers op achterstand stonden. Het legioen van Stedum begon al ‘ Kampioenen te roepen’. Nadat de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot was Stedum definitief kampioen!


Onder begeleiding van Bengaals vuurwerk, champagne en gezang barste het feest los! Stedum wist na 28 jaar weer de titel binnen te slepen en dit maakte duidelijk veel los bij de spelers en toeschouwers.


In de kleedkamer galmde meerdere malen het prachtige clublied van v.v. Stedum door de speakers en werden diverse liederen uit volle borst meegezongen.

Rond de klok van kwart voor 6 vertrokken we met de bus weer naar Stedum.

Daar waar heenreis iedereen nog rustig en gefocust was, was dit op de terugweg duidelijk anders!


Eenmaal weer aangekomen in het pittoreske Stedum stond de trekker en kar al klaar voor de rondrit door Stedum.

Onder begeleiding van gezang en vuurwerk maakte het dorp kennis met de kampioenen van Stedum.

Na afloop werd het feest doorgezet bij de kantine tot in de late uurtjes!


Zo zijn trainer Wim Nubé en leider/verzorger Nanne Santing in het eerste seizoen bij v.v. Stedum er gelijk in geslaagd om te promoveren naar de velbegeerde 4e klasse!


Via deze weg willen we alle sponsoren, leden, vrijwilligers en supporters bedanken voor jullie bijdrage aan dit kampioenschap en wensen we jullie alvast een fijne zomer toe en zien we jullie graag weer terug in het volgend seizoen in de vierde klasse!


Eerst elftal.
v.v. Stedum
De kampioenen!


De titel is een feit!De titel is een feit!Prachtig spandoek!De heenreis naar Groningen


Eindstand KNVB 5e Klasse A

Rss_feed